פיתוח שמיעה הרמונית

• פותח הנושא ee82
  • פורסם בתאריך

ee82

New member
פיתוח שמיעה הרמונית

היי, קודם כל, אני מתנצל אם זה לא הפורום הנכון לפרסום ההודעה הזו. אם זה המצב, אשמח אם תפנו אותי למקורות המתאימים. התחלתי לאחרונה לעבוד באופן אינטנסיבי על פיתוח שמיעה. קניתי את התוכנה EarMaster, ואני עובד איתה באופן קבוע כ-10 דקות בכל בוקר. הבעיה היא שאמנם אני כבר מזהה מרווחים מלודיים בקלות, אבל נראה שאין כל שיפור בתחום המרווחים ההרמוניים (כששני תווים מנוגנים ביחד). אני אפילו לא מצליח להבדיל בין תרצה, קוורטה וקווינטה הרמוניים
אני מניח שהעניין קשור לכך שבמשך כל השנים בהן לומד מוזיקה, אני מנגן על בס, שלא נהוג לנגן עליו צירופים הרמוניים, לכן אני לא רגיל לשמוע צירופי תווים. האם יש לכם עצות שיוכלו לעזור לי? מאוד מתסכל לעבוד על זה כל יום ולא לראות אפילו התקדמות קלה.

Molchansky

New member
היי

קודם כל אני חייב להגיד ש-10 דקות זה ממש לא מספיק. כמה עיצות: 1.תשיר את המרווחים בעליה ובירידה תוך כדי שאתה מנגן אותם. 2.תנגן את ההבדלים בין טרצה קטנה לגדולה כשצליל הבס נשאר זהה ורק הצליל העליון משתנה אותו דבר תעשה עם שאר המרווחים. 3.תקליט את המרווחים ותשמע את זה הרבה גם במשך היום. זה פשוט עבודה שחורה, ולא מספיק 10 דקות.

SHEX

New member
דבר ראשון../images/Emo95.gif

זה בדיוק הפורום הנכון לשאול את השאלה הזו. דבר שני, כמו שאיל הספיק לציין, 10 דקות זה לא באמת מספיק, אם יש לך את האפשרות, הייתי ממליץ להתאמן יותר זמן ביום, או לפחות בחלק מהימים... העצות של איל טובות ונכונות, אבל בנוסף לזה רציתי לשאול אותך איך אתה מנסה למצוא את המרווחים ההרמוניים... אני לא מכיר את התוכנה שאתה משתמש בה, אז אני לאיודע איך זה עובד בדיוק.. כשאתה שומע מרווח מנוגן בצורה הרמונית, אתה מנסה לזהות אותו לפי הגוון? ההגיון האינסטינקטיבי אומר לעשות את זה ככה, אבל הדרך היעילה יותר היא לעצור לרגע, ולנסות לפרק בראש את המרווח לשני הצלילים שממנו הוא בנוי. לשיר בראש את שני התווים, ואז ברגע שיש לך אותם מופרדים, תוכל לזהות את המרווח כאילו הוא היה מלודי, וכך עם הזמן תתרגל גם לשמוע את המרווחים לפי הגוון שלהם, וכבר לא תצטרך להעזר בפירוק המרווח...

תתאמן על לפרק...

את מה שאתה שומע לשני צלילים. בהתחלה זה יעזור לך (אמרת שמלודית אתה מזהה)... בשלב יותר מאוחר תזהה ישר כבר בצורה הסימולטנית.

ee82

New member
אני אכן מנסה לפרק

אני מנסה בתור התחלה לשמוע מרווחים הרמוניים עפ"י פירוק ועדיין לא עפ"י צבע, אבל זה לא כל כך מצליח. אני מנסה לשיר את שני הצלילים, אבל בחלק גדול מהמקרים (בעיקר כששני הצלילים גבוהים למדי או כששניהם נמוכים למדי) אני לא מצליח לשמוע אותם בנפרד כמו שצריך :-| עבדתי קצת על לנגן שני תווים במרווחים שונים ולהקשיב לכל אחד בנפרד, אבל לא נראה שזה עזר. להמשיך באותו הכיוון?

כן...

תתאמן על מרווחים של צלילים אמצעיים - לא גבוהים ולא נמוכים. לאט לאט תראה שאתה תזהה כבר צבע ולא תצטרך לפרק. אחד המורים שלימדו אותי אמר פעם שלימודי סולפז' זה כמו אבק על הפסנתר - לא רואים אותו מיד, אבל לאורך זמן הוא מצטבר לשכבה... דימוי קצת מצחיק, אבל אתה מבין את הכוונה

למעלה