פיתוח שמיעה

shubidoo

New member
פיתוח שמיעה

אני מאוד מנסה לפתח את השמיעה שלי (שהיא די בינונית אפשר לומר..). והייתי רוצה ייעוץ בעניין אקורדים - איך הכי עוזר להבדיל בין מינור מאז'ור מוגדל מוקטן.. (אם אתם מייעצים לפי שירים אז.. אם תוכלו לתת לי שירים שיוכלו "להאיר" את אוזניי לגביי האקורדים) תודה לכוווולכם מראש :)

dombi7

New member
לעשות תרגילי השוואות

כלומר אתה מנגן לך על הפסנתר דו מז'ור. מאזין, מפרק את המשולש ושר לך אותו. אח"כ שר את המינור שלו. עם האקורד על הפסנתר. חוזר על זה בכמה אקורדים שבא לך... הכל תופס. העיקר שתבדיל בין הצבע המז'ורי למינורי. וכמובן לעשות את זה כל יום. זוג שני של השוואה חשוב זה מוגדל ומוקטן. תצא כל הזמן מאותו באס ותשמיע אותם אחד אחרי השני. וכך הלאה תשנה את צליל הבאס ותבנה לך אקורדים מוקטנים ומוגדלים. זה גם טוב לתיאוריה. (תנסה לחשוב גם האם הצליל הוא דיאז או במול.) ואחרי שאתה כבר מבדיל בין מז'ור-מינור ובין מוקטן-מוגדל. הייתי מציע שתערבב. אולי קודם מז'ור-מוגדל ומינור-מוקטן כי הטרצה של הזוגות דומה. ואח"כ ההיפך. העיקר שתעשה את תרגילי ההשוואה. זה הכי פשוט והכי קל... אח"כ אפשר תמיד לסבך את העניין כמו לנגן במנעדים שונים, אקורדים שונים וכו'...

SHEX

New member
בנוסף לכך../images/Emo95.gif

נסה לנגן אקורדים, ואז לשיר את הצלילים שמהם בנויים האקורדים. ברגע שאתה מצליח לפרק את האקורד, יהיה לך קל למצוא את המרווחים שבין הצלילים וכך לדעת איזה אקורד זה...

Molchansky

New member
ומוסיף עוד משהו

תשיר אותם מפורקים, לשיר מרווחים ואקורדים מאוד עוזר. אתה יכול גם להקליט לך אקורדים ופשוט לשמוע בכל רגע פנוי את ההקלטה, לאט לאט תמצא את הקישור אצלך בפנים להבדל וז ישאר.

Molchansky

New member
אההה

לא שמתי לב בהתחלה שהמליצו כבר לשיר

shubidoo

New member
אני מכירה את טכניקת הפירוק..

רק שזה לא תמיד עוזר..כי בסה"כ לא נותנים לי את הבס ואני אמורה לגלות אם זה מינור מזור - פשוט נונתים את האקורד בצורה הרמונית וזה מאוד קשה.. ישלכם אולי איזה שיר שמתחיל באקורד מגודל ? (בד"כ השיטה של השיר לפי האקורד ממש עוזרת..)

למעלה