פיתוח תוכנה\אלגוריתמים...

• פותח הנושא mccm
  • פורסם בתאריך

mccm

New member
פיתוח תוכנה\אלגוריתמים...

אני לומד בכתה יב.. ואולי אני הולך לעתודה... לא ממש הייתי נעול על מקצוע.. אני לומד במגמת חשמל אלקטרוניקה והבנתי שחומרה ואני לא הולכים ביחד..=/ החלק של התוכנה אבל נורא מעניין ... אנחנו לומדים קצת רובוטיקה וראייה ממוחשבת ומדברים קצת על פיתוח תוכנה , אלגוריתמים נגיד לכתוב תוכנות שונות שמזהות צורה , צבע, שלבי ביצוע הפעולות במחשב... השילוב עם רובוטיקה מאוד נחמד.. אבל לא החלק של החומרה להזיז זרוע וכל זה.. זה משעמם.. החלק הכי מעניין זה הקטע של הפיתוח עצמו איך לעשות.. איך לתכנת את זה.. איזה קריטריונים לקבוע זה נחמד. מה בעצם המקצוע הזה תכנות\פיתוח תוכנה או פיתוח אלגוריתמים?? מה בעצם ההבדל ביניהם? והאם תואר במדעי המחשב הוא התואר המתאים לעסוק בכך או שיש תואר אחר שמתאים לזה?

vinney

Well-known member
תואר במדעי המחשב הוא תואר כללי

הנותן רקע לנושא הזה מכל הבטיו. תכנות זה פיתוח תוכנה, פיתוח אלגוריתמים לאומת זאת זה פתרון בעיות לאו דווקא בכתיבת קוד סופי, אלא בפיתוח אלגוריתם הפותר את הבעיה, ועיצוב מערכת שמשתמשת בו, אותה מערכת שיממשו אחר כך המתכנתים תואר במדעי המחשב נותן לך רקע בסיסי בפיתוח תוכנה, רקע מינימלי במתמטיקה, רקע באלגוריתמים ומבני נתונים בסיסיים, קצת בנושא מודלים חישוביים וסיבוכיות, הכל על רגל אחת אם אתה רוצה לעסוק בצבא בפיתוח תוכנה, ולא מגיע לקורס מתכנתים - אתה צריך עתודה במדעי המחשב. אני אישית חושב שעתודה זה הדבר הכי גרוע שבן אדם בגיל 18 יכול לעשות לעצמו.

sagima

New member
השני הכי גרוע

הכי גרוע זה ממר"מ, וזה בגלל שאתה חותם אותו זמן קבע כמו בעתודה ויוצא מהצבא בלי תואר.

ron369

New member
שמועה התגנבה לאוזני,

ש: יש מסלולים מיוחדים במכללות לממר"מניקים. זה נכון?

vinney

Well-known member
אני חושב שדאלדד אמר משהו כזה

לגבי המכללה האקדמית ת"א-יפו. הרבה גם לומדים באו"פ.

sagima

New member
נכון

יש משהו כזה באקדמית ת"א-יפו, הם נותנים פטור ממשהו כמו 3-4 קורסים. ואז נשאלת השאלה האמיתית... למה שמשהו ירצה ללמוד שם?

ron369

New member
זה הכל?

חשבתי כבר שהם מקבלים משהו יותר רציני

GuestOfHonor

New member
יש גם משהו כזה מכללה למנהל

אני בכל אופן העדפתי את האפשרות של האו"פ, ואח"ך מעבר לאו"ס (אוניברסיטה 'סגורה'
).

sagima

New member
ונכון,

הקישור שנתתי לא קשור לכלום, אבל גם הקישור שאתה נתת, מה עוזר לי מפת האתר?!

GuestOfHonor

New member
קץ לעצלנות

כנס ליחידות אקדמיות, ותראה שיש להם שם בין השאר חוג למדעי המחשב. או שאולי אתה רוצה שאני אעבור במכללה לקחת את השנתון שלהם ואקפיץ אותו אליך הביתה?

sagima

New member
תודה באמת

לפי ההגיון הזה היית צריך לתת לי לינק לgoogle ושאני אחפש לבד, אתה רוצה להוכיח נקודה? אז תיתן לי את ההוכחה ואל תשלח אותי לחפש. ומשהו אחר, מכיר את המשפט "מי שלא יורדת לא קיימת"? אז על אותו משקל - "אתר שלא עובד ב FF לא קיים"
.

GuestOfHonor

New member
רוב תודות ../images/Emo3.gif

לפותח השרשור - שמע, תחשוב טוב אם זה באמת המקצוע שמתאים לך, שלא תגלה בטעות ש'תוכנה ואתה לא הולכים ביחד'. אם אתה לא סגור על זה במאה אחוז, אז אולי עדיף לך ללמוד אחרי הצבא (לא כזה ביג דיל).

למעלה