פיתוח תכנה בקוד פתוח על H-1B
- האם ישנה מגבלה על פיתוח תכנה בקוד פתוח במהלך שהייה בארה"ב על H-1B?
- התכנה מהווה בסיס למנוע חיפוש. האם יש מניעה להפעיל אתר כזה תחת H-1B?
- משיקולים משפטיים (פטנטים, תנאי שימוש וכו'), רצוי להפעיל את האתר תחת מטרייה של ישות משפטית נפרדת (לדוג' not-for-profit LLC), ללא כוונה לייצר הכנסות (לא מפרסמות ולא מדמי מנוי). האם מותר לי להפעיל את האתר במסגרת התאגדות שכזו?
חוו"ד בנושא שקראתי מבחינות בין ביצוע עבודה שהיא התנדבותית מטבעה (חלוקת מנות בבית תמחוי היא הדוגמה הקלאסית) לבין כאלו שמקובל לקבל עליהן שכר (לדוג' internship שאמורה להתבצע תמורת שכר). האם אופי המעסיק הוא הקובע? על פניו תחזוקת אתר היא עבודה בתשלום, אך ישנם אנשים רבים שמפעילים אתרים כתחביב, כמו שגם מלכ"רים מעסיקים עובדים בשכר. - אני יכול להקים חברה (עם שותפים) ולהנפיק H-1B נוספת. השיקול העיקרי שלי, מעבר לעלויות הביורוקרטיה ($5K), הוא הצורך לשלם לעצמי שכר (מה שגורר תקורה ומסים), ולכן פתרון זה אינו מועדף כל זמן שאני לא רואה את עצמי מייצר הכנסות מהאתר הזה.
- הנושא הוסדר מול מקום העבודה (פרטנית, מבקשים תמלוגים מהכנסות אך מותירים את הקניין הרוחני בידי).
- אני מבין שהדבר הבטוח ביותר, כביכול, הוא לא לעשות דבר. עם זאת, המנעות מיוזמה זו חוסמת בפני אפשרויות מסוימות ובכך מגדילה את הסיכון הכולל.