פיתוח תכנה בקוד פתוח על H-1B

I130Form

New member
פיתוח תכנה בקוד פתוח על H-1B

1. האם ישנה מגבלה על פיתוח תכנה בקוד פתוח במהלך שהייה בארה"ב על H-1B?
  2. התכנה מהווה בסיס למנוע חיפוש. האם יש מניעה להפעיל אתר כזה תחת H-1B?
  3. משיקולים משפטיים (פטנטים, תנאי שימוש וכו'), רצוי להפעיל את האתר תחת מטרייה של ישות משפטית נפרדת (לדוג' not-for-profit LLC), ללא כוונה לייצר הכנסות (לא מפרסמות ולא מדמי מנוי). האם מותר לי להפעיל את האתר במסגרת התאגדות שכזו?
    חוו"ד בנושא שקראתי מבחינות בין ביצוע עבודה שהיא התנדבותית מטבעה (חלוקת מנות בבית תמחוי היא הדוגמה הקלאסית) לבין כאלו שמקובל לקבל עליהן שכר (לדוג' internship שאמורה להתבצע תמורת שכר). האם אופי המעסיק הוא הקובע? על פניו תחזוקת אתר היא עבודה בתשלום, אך ישנם אנשים רבים שמפעילים אתרים כתחביב, כמו שגם מלכ"רים מעסיקים עובדים בשכר.
  4. אני יכול להקים חברה (עם שותפים) ולהנפיק H-1B נוספת. השיקול העיקרי שלי, מעבר לעלויות הביורוקרטיה ($5K), הוא הצורך לשלם לעצמי שכר (מה שגורר תקורה ומסים), ולכן פתרון זה אינו מועדף כל זמן שאני לא רואה את עצמי מייצר הכנסות מהאתר הזה.
הבהרות:
  1. הנושא הוסדר מול מקום העבודה (פרטנית, מבקשים תמלוגים מהכנסות אך מותירים את הקניין הרוחני בידי).
  2. אני מבין שהדבר הבטוח ביותר, כביכול, הוא לא לעשות דבר. עם זאת, המנעות מיוזמה זו חוסמת בפני אפשרויות מסוימות ובכך מגדילה את הסיכון הכולל.

I130Form

New member
רוצה לשמוע מה אחרים עשו

זו סיטואציה שרלוונטית גם לאחרים. תודה

klemiki

New member
פשוט זה מקרה אפור ובעייתי מאוד

ואם אתה מפשל פה אתה ממש ממש בבעיה. אבל ממש.
&nbsp
אני ההיתי הולל לעורך דין לא משנה מה ממליצים פה.

I130Form

New member
מה החלק הבעייתי? כתיבת הקוד, הפעלת אתר או ההתאגדות כחברה?

האם ל USCIS יש מנגנון של "אישור מוקדם" של דברים כאלו?

John the Savage

New member
עצם כתיבת הקוד לא בעייתית

אפשר גם להפעיל אתר כתחביב. אבל אם יש לאתר הכנסות (לאו דווקא רווח), זה מה שהופך את זה לבעייתי.

John the Savage

New member
תחביב מותר, עבודה לא

זכותך לשבת בזמנך הפנוי ולפתח קוד כתחביב. כל עוד לא מעורב בכך כסף בכל צורה שהיא, אין עם זה בעיה.

ברגע שמדובר בשירות שמשלמים עליו או שיש ממנו הכנסה מפירסומות, זה הופך את הסיפור לבעייתי אפילו אם אין לך הכנסות מהאתר. ברגע שיש לך הכנסות מהאתר, זה בוודאי יחשב לעבודה. בלי הכנסות, יתכן ויש דרך לעשות את זה בדרך שלא תסבך אותך, אבל כפי שהמליצו מעלי, זה עניין שצריך לדון בו עם עו"ד באופן פרטני.

I130Form

New member
אני לא מתכוון לייצר ממנו הכנסות בשלב זה

לא מפרסומות, ולא מדמי מנוי. המניע שלי ליזומה הזו הוא פתרון הבעיה ויצירת קהילה סביב הנושא.
כסף מעורב כהוצאה (אירוח שרתים).

אני מעוניין לבצע את זה במסגרת ישות חוקית נפרדת (לדוג' LLC או חברה זרה), על מנת להפריד משפטית ביני לבין פעילות האתר.

האם עצם העובדה שמעורבת ישות כזו יוצרת בעיה נוספת?
אם כן, האם ניתן לאשר זאת מראש מול רשויות ההגירה?

תודה

klemiki

New member
נו הרי פה זה מסתבך

אתה לא מתכוון לייצר הכנסות ״עכשיו״ אבל זה כן למטרות רווח בעתיד, אתה גם מתכוון להיות בעל חברה שמעסיקה אותך, או אנשים אחרים? אולי גם הוצאות.
&nbsp
אתה צריך לרדת לפרטים עםמעורך דין אחרת את עלול לחטוף ביטול ויזה, אולי דברים אחרים , מה שיוריד לטמיון את מה שאתה עושה ואת העבדוה הנוכחית.
&nbsp
לך לעורך דין הגירה רציני שיסגור לך את כל הפינות.

למעלה