פיתוח תלות של גולשים

AndreaCorr ©

New member
פיתוח תלות של גולשים

קורה לי הרבה שאני מפתחת קשרים אישיים עם גולשים. לא אישיים ברמת המפגשים, אבל אישיים ברמת דיבור יותר קרוב מאשר ע"ג הפורום. אני מניחה שהרבה מכם מכירים את זה כמנהלים. ישנו גולש שמלווה אותי מהפורום הראשון שניהלתי, כלומר 4 שנים. הוא היה במצב מאד קשה - איים להתאבד ושידר מצוקה נפשית אדירה. מדאגה ובעיקר מפחד נתתי לו את מספר הטלפון שלי וביקשתי ממנו להתקשר ולשוחח כשהוא מרגיש צורך לפגוע בעצמו. הוא אמנם לא הציק מאד, אבל לא פעם מצאתי את עצמי יושבת שעות, כולל לילה/לפנות בוקר ומרגיעה אותו. כשהוא הציע להעביר את זה לפגישות פנים אל פנים, שקלתי את זה אבל אחרי מחשבות רבות החלטתי שלא, מחשש להכנס למשהו שאני לא אוכל לצאת ממנו. מאז היו לי עוד כשלושה גולשים כאלה. עם אחד זה נגמר לא טוב כי הוא היה קיצוני, הטריד אותי טלפונית והשיג את כתובתי. עם השניים האחרים גם ישבתי שעות ועזרתי להם לצאת מזה. ארבעתם פיתחו בי תלות אדירה, ולא היססו להגיד לי את זה כשניסיתי לקחת קצת מרחק. הם אמרו שהם לא יכולים בלעדיי, שאם אני לא אדבר איתם הם יפגעו בעצמם כי אין להם עם מי לדבר. וזה מפחיד, מטריד וכואב. ולמיותר לציין שזו סחיטה נפשית אדירה. אבל באם הצלתי מישהו אחד מפגיעה עצמית ולו הקלה ביותר, זה שווה את זה מבחינתי. הבעיה שלי היא כזו... לפני כמה ימים פנה אליי גולש במסנג'ר. מפה לשם זה התגלגל לשיחה אישית, והוא סיפר לי שהוא חותך את עצמו ועולות בו מחשבות אבדניות. המחשבה הראשונה שלי הייתה - לתת לו את הטלפון כדי שיוכל להתקשר במקרי חירום. המחשבה השנייה הייתה - האם אני באמת צריכה עוד אחד כזה על הראש שלי. אבל איך אפשר להתעלם? כן, אני מפנה לסה"ר ולפורומי התמיכה, אבל האנשים האלה מחפשים יחס אישי יותר, מחפשים אותו אצלי. אני לא יודעת לנפנף אף אחד, ואני לא מעוניינת בכך, טוב לי לעזור. אבל על חשבוני? על חשבון עצמי? ומצד שני, איך אפשר לא לעזור, ולקחת את הסיכון שהאדם יפגע בעצמו כי אני לא עזרתי או לא ניסיתי לעזור. איפה עובר הגבול בין מנהל, לחבר, לתומך? אתם חושבים שצריך בכל זאת כן לתת את המספר ולעזור? ואם יהיו עוד כאלה, אז גם להם? זה לא קל לי נפשית, אבל הרבה יותר קשה לעזוב ולוותר על האנשים האלה. קשה ומפחיד. מה אתם חושבים? קרה לכם מקרה דומה? אני אשמח לשמוע מניסיון (או לא מניסיון). אני צריכה להמשיך להציע את עזרתי האישית, או להשאר את זה בגבולות וירטואליים? תודה על כל תשובה.

הגבול עובר

בדיוק היכן שאת מוכנה שיעבור. אם את מוכנה לתת את מספר הטלפון שלך אבל לא מוכנה לעמוד בתוצאות של המחווה הזו - סימן שלא חשבת עד הסוף איפה את מוכנה שהגבול יעבור. הדבר הראשון שמטפל לומד לעשות הוא לשמור על עצמו. אחרת איך יטפל? בחברוּת, אין הדרכה מסודרת כמו שיש למטפלים צעירים - לכן הרבה פעמים נכווים ולומדים מהניסיון הכואב (והיו לנו פה די הרבה שרשורי גבולות). את צריכה להבין שגורלם של אנשים לא רק תלוי בך, אלא גם בדרך שאת מתנהלת ונעזרת במעגלי התמיכה שלך. אם מישהו מאיים להתאבד, את חייבת לחלק את המשא הזה עם אנשי מקצוע, להפנות את האיש לסהר או לקוי מצוקה אחרים ולא לחשוב שרק הטלפון שלך הוא זה שיציל אותו ושאין דרך אחרת. יש. הטלפון שלך יכול להיות מאוד חשוב, אבל לדאבוני יש המון אנשים שמתוך המצוקה שלהם, הם לא רואים בכלל איזה תיק הם מלבישים על מישהו חף מפשע שמוכן לעזור אבל אין לו את הכלים המקצועיים. וכך יוצא שאת מאבדת לילות וימים, ההוא לא ממש משתפר (כי הוא לא מקבל עזרה מקצועית) ובעצם בלי להרגיש הפכת לכלי, לחפץ שמשתמשים בו כש'רע' בלי להתחשב בצרכייך ובלי לחשוב שאולי גם את צריכה משהו לפעמים. שתביני - חוסר ההתחשבות הזו לא בא מרוע לב, אלא באמת ממצוקה - אבל התוצאה שלו היא הרסנית לחברוּת בגלל תהליך ההחפצה (ההפיכה לחפץ) וחוסר ההדדיות או חוסר התיגמול בחברות. שורה תחתונה: אל תתני את הטלפון שלך. ואם נתת, עליך להגיד שבפעם הבאה שיש מצוקה כל כך גדולה, שהיא גדולה מידי לכתפייך, הפני את האיש לעזרה מקצועית - ואם הוא מסרב (כי הוא רוצה את החפץ הזה שהיה לו אתמול - זה ששמע אותו מיבב 5 שעות רצוף) - שידע שאת תרשי לעצמך לפנות הלאה לקבל עזרה מקצועית כי את לא יכולה לבד -זה גדול עליך.

הגבול עובר

בדיוק היכן שאת מוכנה שיעבור. אם את מוכנה לתת את מספר הטלפון שלך אבל לא מוכנה לעמוד בתוצאות של המחווה הזו - סימן שלא חשבת עד הסוף איפה את מוכנה שהגבול יעבור. הדבר הראשון שמטפל לומד לעשות הוא לשמור על עצמו. אחרת איך יטפל? בחברוּת, אין הדרכה מסודרת כמו שיש למטפלים צעירים - לכן הרבה פעמים נכווים ולומדים מהניסיון הכואב (והיו לנו פה די הרבה שרשורי גבולות). את צריכה להבין שגורלם של אנשים לא רק תלוי בך, אלא גם בדרך שאת מתנהלת ונעזרת במעגלי התמיכה שלך. אם מישהו מאיים להתאבד, את חייבת לחלק את המשא הזה עם אנשי מקצוע, להפנות את האיש לסהר או לקוי מצוקה אחרים ולא לחשוב שרק הטלפון שלך הוא זה שיציל אותו ושאין דרך אחרת. יש. הטלפון שלך יכול להיות מאוד חשוב, אבל לדאבוני יש המון אנשים שמתוך המצוקה שלהם, הם לא רואים בכלל איזה תיק הם מלבישים על מישהו חף מפשע שמוכן לעזור אבל אין לו את הכלים המקצועיים. וכך יוצא שאת מאבדת לילות וימים, ההוא לא ממש משתפר (כי הוא לא מקבל עזרה מקצועית) ובעצם בלי להרגיש הפכת לכלי, לחפץ שמשתמשים בו כש'רע' בלי להתחשב בצרכייך ובלי לחשוב שאולי גם את צריכה משהו לפעמים. שתביני - חוסר ההתחשבות הזו לא בא מרוע לב, אלא באמת ממצוקה - אבל התוצאה שלו היא הרסנית לחברוּת בגלל תהליך ההחפצה (ההפיכה לחפץ) וחוסר ההדדיות או חוסר התיגמול בחברות. שורה תחתונה: אל תתני את הטלפון שלך. ואם נתת, עליך להגיד שבפעם הבאה שיש מצוקה כל כך גדולה, שהיא גדולה מידי לכתפייך, הפני את האיש לעזרה מקצועית - ואם הוא מסרב (כי הוא רוצה את החפץ הזה שהיה לו אתמול - זה ששמע אותו מיבב 5 שעות רצוף) - שידע שאת תרשי לעצמך לפנות הלאה לקבל עזרה מקצועית כי את לא יכולה לבד -זה גדול עליך.

lollapalooza

New member
אוקיי,

הבעיה עם יצירת קשר אישי עם גולשים, היא שלפעמים הם מנצלים את המצב או מפנים אותו לכיוונים שלא חשבת עליהם בכלל. לתת למישהו את הטלפון מתוך מצב של בהלה או חשש למה שהוא עלול לעשות, זה משהו מובן אבל את חייבת לזכור שבן אדם כזה עלול לנצל את המצב, לא מתוך רוע אלא פשוט מתוך תלות. במצב שבו גולש מאיים בהתאבדות, אין לך מה לתת לו את הטלפון שלך, אלא פשוט לדווח למי שצריך (נטע, במקרה הזה) או אם זו לא סכנה מיידית, למי שיכול לתת לו עזרה. אני חושבת שכמה שאכפת לך מאנשים אחרים, בפרט אם הם חברי הפורום שלך, את חייבת ללמוד לשים איזשהו גבול, אחרת אין לזה סוף ואת מוצאת את עצמך במצב בלתי אפשרי. אם הם רוצים לדבר איתך, זה סבבה אבל בשביל זה יש מסרים ויש מסנג'ר, דברים שיש לך שליטה עליהם. גם ליצור מצב שיגרום להם לפתח בך תלות זה לא בריא. לא לך ולא להם, כי זה לא פתרון אמיתי לבעיה, זה רק יוצר בעיה חדשה. בקיצור, יצא בלגן אבל השורה התחתונה היא שלמרות שזה קשה (ואני יודעת כמה), את חייבת לשים את הגבול איפה שהוא, ולדעתי הגבול עובר כשזה מתחיל להיות אישי ויוצא מהגבולות הוירטואלים. בהצלחה
.

AndreaCorr ©

New member
תודה לשתיכן על התשובות

קבלתי את העצות שלכן, יצא לי לישון על זה עוד קצת בימים האחרונים והצלחתי לגבש החלטה כללית לגבי הצבת גבולות להבא. תודה

למעלה