פיתוח תמונות

winny

New member
פיתוח תמונות

איזה פיתוח הכי מומלץ לתמונות? האם כדי לראות את ההבדלים בין התמונות השונות (צילמתי את אותה תמונה בכל מני פורמטים, ורשמתי בצד כדי ללמוד) כדאי לפתח פיתוח מט או מבריק? האם לקחת את ההיקף הלבן מסביב, וכו´? אה, והאם משהו יודע אם יש במרכז מקום לפתוח תמונות בשבת? בערב בטח יש, אבל במשך היום? וכמה בכלל עולה פיתוח של תמונה היום?

כמה טיפים

בין אם תעשה פיתוח מט או מבריק זה לא ישנה לאיכות התמונה. ההבדל הוא בין טביעות אצבע ולבין החוסר שלהן. מסגרת לבנה או שחורה מיותרות לחלוטין אלא אם אתה עושה תיק עבודות או פשוט אוהב במסגרות. התמונה נראית כולה אם או בלי. פיתוח בשבת יש בקניון M הדרך (על יד מכמורת) אם אתה מהאיזור. פיתוח של תמונה במקום טוב אמור לעלות לך 80 אגורות בגודל 10\15 ו- 1.30 בגודל 13\18 אני מניחה שיותר גול מזה אתה לא צריך.. כדאי לדעת, שלדפים של קודאק יש נטייה לגוון אדמדם יותר מלאגפא שיותר נאמנים למציאות. ואם כבר אגפא אז עדיף אגפא פרסטיז´. זהו דף עבה במיוחד האיכות שלו, אורך הזמן שלו והעיקר - הצבעים מדהימים. זה הנייר הקבוע שאני מפתחת עליו בהחלט רואים את ההבדל. חוץ מזה שאני מפתחת לעצמי. קורה הרבה בחנויות צילום שהחומרים אינם טריים או הכיוון של המכונה לא נכון - תמצא מקום טוב, ותדבוק בו.

SkyEye

New member
תיקון שתי טעויות קטנות, ותוספת

מסגרת לבנה באה על חשבון חלק מהתמונה. מסגרת שחורה פול-פריים באה עם תמונה קטנה יותר (הכל נכנס באותו גודל ניר) יש הבדל ביחס 10X15 הזהה ל-24X36 (שהוא גודל הפריים) לבין 13X18 המאלץ חיתוך קל משולי התמונה.

Photo Ganim

New member
שוליים לבנים ופרופורצית תמונה

אתה צודק ידידי אם כי לגבי שוליים לבנים הם אינם באים על חשבון התמונה למעט בתמונות בפרופורציה שאינה שתיים לשלוש אשר בהן גם חוסר שוליים גונב מעט מן התמונה בזמןהדפסת תמונה עם שוליים לבנים מקטינים מעט את זום ההדפסה למען אי איבוד פרטים כמובן ביחס לחוסר מסגרת בלבד

SkyEye

New member
../images/Emo45.gif יפה שאצלכם משנים את הזום

בהדפסה עם מסגרת לבנה. ברוב המקומות שבדקתי ושאלתי הסבירו לי שהמכונות מכוונות מראש למספר פורמטים וזה סיפור לשנות סדרי עולם... ככה זה כנראה כשאין תקציב לפיתוח איכותי באמת

Photo Ganim

New member
פיתוח תמונות

אצלנו לא מסתמכים על מיכשור אלא רק נעזרים בו משמע את כל עבודת ההדפסה מבצעים ידנית ובכלל זה יצירת ערוצי ההדפסה ערוצי הסרטים וחשוב מזה תיקון חשיפות הצלם וכך מגיעים לתוצאה טובה ככל האפשר כמובן במסגרת מגבלות הצילום בכלל זה סוג הסרט התאורה מידת החשיפה וכד´ התמונות אצלנו מפותחות על נייר הצילום המוביל כיום בעולם והינו מסוג קודאק "רויאל" כתוספת להדפסה אנו יוצרים גם אלבומים דיגיטליים ע"י סריקת הנגטיב עד כדי רמה של 2700 DPI ובסטנדרט ב2000 DPI המביא אותנו לקובץ במשקל של 5 מ"ב ישירות מהנגטיב משמע מדור ראשון

winny

New member
אלבומים דיגיטליים ?

סריקת הנגטיב ? האם זה אומר שאפשר לקבל את התמונות גם בצורה דיגיטלית, ולא רק כתמונה מודפסת?

Photo Ganim

New member
כמובן ....

מדובר על סריקת הנגטיבים באיכות סריקה מאד גבוהה תוך כדי הסריקה אנו מיצרים מכל תמונה חמישה קבצים בגדלים שונים לשימושים שונים ו"אורזים" אותם ע"ג סידירום כמובן בצרוץ כל הדרוש לעבודה וטיפול בקבצים אלו ללא עזרה של ממש מתוכנות הקימות לך כבר.... מוצר מדהים ולאלו הסורקים תמונותיהם יש חסכון בזמן רב והתוצאה איכותית יותר מסורק שולחני רגיל...

winny

New member
שאלה חצופה

האם אפשר לשאול באיזה תוספת תשלום זה כרוך? האם אפשר לבחור תמונות ספציפיות לאחר שרואים את התמונות? ובטח אין את זה בכל מקום, נכון? החנות שלך בראשון קצת רחוקה לי. האם יש לך מושג היכן ניתן להשיג משהו דומה בת"א - ר"ג ?

Photo Ganim

New member
לגבי המחיר ...

אצלנו יש כעת מבצע בו בזמן פיתוח והדפסה של סרט צילום ניתן לקבלו את כולו גם על גבי סידירום בתוספת תשעה שקלים ותשעים ותשע אגורות ב ל ב ד המחיר הנפוץ בשוק נע בין שלושים לשישים שקלים בת"א ניתן למצוא את זה בחנות בבן יהודה חנות בשםSOS מבית קודאק שם הבעלים אבי מקווה שעזרתי לך.... וכך או כך את מוזמנת תמיד

winny

New member
עזרת מאוד. תודה.

זה באמת נשמע אחלה מבצע! שם החנות שלך היא פוטו גנים? (אני מסיקה את זה מהשם שלך....) כמה זמן צריך להמתין לפיתוח כזה? אני שואלת כיוון שאם אני כבר נוסעת במיוחד, נניח ביום שישי, הייתי רוצה לצאת עם זה במקום ולחסוך נסיעה נוספת.... יש למשהו רעיונות אחרים איך חובב צילום נטול סורק יכול להעלות את התמונות לפורום???

Photo Ganim

New member
מסקנה נכונה...

אכן שם החנות פוטו גנים בראשון לציון לגבי הזמן זה במסגרת זמן הפיתוח שלרוב אורך כשעה למעט ביום שישי אשר בדרך כלל לחוץ מן הרגיל אם כי נוכל להתאמץ להחיש הטיפול בך....

Photo Ganim

New member
נייר אגפא נאמן למציאות???

בדרך כלל פתוח תמונות במעבדות אגפא מבוצע ע"י מכונות מסוג קופל מכונות אשר לרוב אפשר להגיד תמיד מדפיסות רק באופן אוטומטי וכך אין בעצם יכולת לשפר טעויות צילום נפוצות וזאת בנגיעת כפתור זאת לגבי המכשור לגבי הנייר : נייר אגפא שהינו נייר מצויין לכל הדעות אך לא כמו נייר קודאק ולבטח לא כמו נייר קודאק רויאל גם סרטי הצילום של אגפא וגם הנייר נוטה לאדום ולחום(מלשון חם/קר) יתר להבדיל מנייר קודאק אשר אם כבר רוצים להצביע על נטיה הוא נוטה דווקה לכיוון הקריר של התמונה אך כל זאת לא ממש רלוונטי אם מדפיס התמונה מדפיס אותה כמו שצריך ומנצל את איכות הנייר ואיכות הצילום בשורה תחתונה מאז ומעולם מוצרי קודאק הובילו בשוק הצילום וגם היום לבטח נייר הצילום ולשם הסקרנות באיזה סרט צילום את משתמשת לצילום???

אז ככה...

א. יש מכונות חדשות של אגפא ובגלל חוסר היכולת שלי לזכור שמות אני לא יכולה לומר לך בדיוק, אבל השם בו אתה השתמשת הוא דגם ישן נושן. ב. במכונות ההדפסה שלהם יש גם יכולת לכוון זום בתוך התמונה וכך למשל אם צילמת פנים רחוקות של מישהו וברצונך להכניס רק את הפנים לפריים זה אפשרי גם אפשרי. בנוסף לכך, יש אפשרות לשנות את הגוונים, לבחור כמה זמן כל פילטר יקרין על התמונה (כך משפצים את האיכות של התמונות או משנים להן לחלו7טין את הצבעים) בנוסף לכך, יש אופציה במכונה לבחור תמונה ספציפית (היא יכולה להיות גם שקופה לגמרי) ובהדפסה ידנית להוציא אותה. עד פה, כל זאת, מנהלת חנות מצילום לשעבר כל דבר אחר שאומרים לכם נובע מעצלנות גרידא!!! באשר לנייר, אני לא חולקת עליך באשר לקודאק רויאל. נייר מצויין ללא ספק. גם אגפא פרסטיז´. - עניין של העדפה בלבד. באשר לצבעים, אני חולקת עליך מנסיון שעשיתי. אם התנסית בשני סרטים שונים באותו הסט ובאותם התנאים והגעת לתוצאות האמורות... אני באמת נותרת ללא מילים ומציעה, שאולי, שנינו נעשה שוב נסיוי ובפעם השנייה של שנינו - נראה את התוצאות? באשר לקודאק, הם מובילים מסיבה אחת (עיקרית) מאוד פשוטה - שיווק. הם מצטיינים באורך החיים של הפילים ואני רוצה ליידע אותך שאגפא לא נופלת מהם בשום צורה שהיא!!! ישנם מדדים שכנראה אתה מתעלם מהם כמו מעלות הפילים, איכות האמולסייה ואורך החיים שלה, טווח המעלות בהן הפילים אמור לעבוד (נקבע לפי כמה מדדים), טווח הצבעים אליו הוא אמור להגיע וכו´ וכו´.... סרטי הצילום שלי משתנים בהתאם לסטים שאני עושה. תסכים איתי שאם אני אצלם פה בקיץ המחניק שלנו ואם אני מצלמת במדבר בלילה יש הבדל?... זה מאוד תלוי ומאוד משתנה לפי הצרכים שלי ולפי התככנון של התמונה. בתיק הצילום שלי יש בממוצע 20 סרטים בהכן מסוגים שונים ומשונים....

Photo Ganim

New member
ובכן..

הרשי לי לקדם אותך בברכה על המקצועיות שבך אם עסקת בתיקון תמונות במכונות אגפא מסוג קופל זוהי הפירמה לא הדגם.אזי בהכרח את חייבת להיות מקצועית מאד כאמור אין מוניטור לעזרה והתיקון הינו רק מתוך נתוני הנגטיב כל הכבוד לגבי עצלנות אני בהחלט מסכים איתך שחנות שלא מתאמצת ולו במעט לתקן תמונות לקוחותיה פשוט מזלזלת בהם לגבי נייר הצילום אמרתי ואומר שוב נייר אגפא נייר מעולה אך לא כמו נייר קודאק כמובן שכמו כל דבר בצילום הבחירה בסרט נייר ההדפסה נתוני הצילום המצלמה התאורה ועוד ועוד תלויה בהעדפות הצלם ואם את אישית מוצאת את סרטי אגפא כמו גם את נייר אגפא כמתאים לך ביותר דומני שהדבר משקף את בחירתך האישית ולא את מבחן האיכות האולטימטיבי שאגב אין לו בעצם אמת אחת וחד משמעית אני בטוח שמומחים ויצרני האמולסיות יוכלו לנתח יותר טוב ממני ואני מניח שממך את מרכיביה ולהצביע על איכות כזו או אחרת לכאן או לכאן אגב אני בטוח שימצאו כאלו שיחלקו על שנינו ויקבעו כי סרטי פוגי הינם הטובים ביותר לגבי נושא השיווק לדעתי את טועה ובגדול לעניות דעתי חברת קודאק אם רק היתה מתאמצת קצת יותר לשווק עצמה היתה כובשת את השוק בסערה בעולם ולבטח לבטח בארץ הרבה יותר מהיום... אני חייב לציין שלא פעם ניסיתי את מבחן ההשוואה בין נירות ההדפסה השונים והתוצאות של נייר קודאק רויאל לקחו בגדול למען האמת בגרסתו הקודמת רויאל שבע עוד טוב מזה לגבי סרטי הצילום מצאתי את סרטי קודאק כגמישים הרבה יותר ואיני מתעלם לחלוטין מכל הנתונים שהזכרת נהפוך הוא אני בטוח שעסקת בפתוח תמונות ללקוחותיך מצאת זאת גם אך שוב כל אחד וטעמו כל אחד והעדפותיו אני סבור שבמסגרת המגבלות המדפיס עצמו מכריע לבסוף את איכות התמונות כלומר ניתן להדפיס גרוע מאד תמונות המצולמות באיכות או לחלופין לשפר משמעותית צילום גרוע... לסיכומו של עניין קרופינג לתמונה כלומר זום על חלק ממנה ומשחקים נוספים לא הם הקובעים את איכות ההדפסה ולימוד צבע הבנת יסודותיו ויחסי הגומלין בין הצבעים השונים הם הם המהות בהדפסת תמונות והפיכתם לאיכותיות מכל מי שאני מכיר בתחום הצילום למדתי שאני לא ממש רחוק בתפיסתי מהעובדות כיום בכמות אגפא שולטים באיכות קודאק...

ולסיכום...

קודם כל, תודה רבה על המחמאה, לכבוד הוא לי לשמוע זאת ממך, שהרי ממה שראיתי גם לך לא חסר. באשר לאגפא קודאק - זו נראית לי מלחמת פוליטיקה, משמע, חסרת מנצחים. בוא נלחץ יד בידידות ונתפשר על שתי החברות הטובות ביותר בעולם וזה לא ממש משנה מי טובה יותר ממי - איש איש באמונתו יחיה, על טעם ורי אין להתווכח ויש עוד הרבה... באשר לזום, כלל לא רמזתי על איכות התמונה! אל תבין אותי לא נכון - אני עדיין מסוגלת להבחין בין עיקר לתפל. רציתי פשוט ליידע את חברי הפורום לפונקצייה שבדרך כלל עובדי המכונה נוטים להסתיר בכדי שלא יצטרכו לעבוד עוד שלושים שניות נוספות... (חבל שזה כך.) חוץ מזה, נהניתי מהשיחה. תודה.

SkyEye

New member
ותודה לשניכם שנתתם לי "קייס" ../images/Emo45.gif

לדרוש מהמעבדה בדיוק את מה שאני רוצה... ואגב תיקונים- אני מעדיף שלא יגעו לי בצבעים ובבהירות למעט ההתאמה האוטומטית של המכונה לפילם, וזאת כדי שאוכל לדעת טוב יותר איפה טעיתי, ואיך בדיוק השפיע הפילטר שהרכבתי. לא ככה

Photo Ganim

New member
רצונו של אדם כבודו...אך

קח תמיד בחשבון שגם התאמת המכונה לפילם מכווונת ע"י אדם ולא תמיד מדויקת וכדי ללמוד ממש ניתן גם מתמונה מתוקנת ע"פ נתוני ההדפסה בגב התמונה ואם לא הצלחת בכך תמיד תוכל להעזר במוכר החנות שיסביר לך משמעותן כך תהנה גם מלימוד וגם מתמונה טובה יותר במידת הצורך

למעלה