בספר קסמי האוריגמי של קאסאהארה בנושא "כמה מיכלים מרהיבים" יש הוראות לפיתול של מחומש. ראיתי בפורום שאלה על אתר של קופסאות שמסביר פיתול מתומן. לחפש בקופסת "STAR" או אתר של פרחים עבור קיפול של 16 לחפש ב"SUNFLOWER" אני הצלחתי להגיע עד לפיתול של 16. לצורך הכנת פרח של חמנית.
בפרק כמה מיכלים מרהיבים יש הסבר כיצד להגיע לקופסא מתומנת.כפי שאני מבינה הקיפול מתחיל מדף מחומש.נכון?אני סקרנית לקפל מתוך דף מרובע מתומן באמצע.כפי שיובל קיפל באפשרות הראשונה . באתר של הקופסאות אני היתי אחת מאלה בפורום שלא הצלחתי לגרום לקיפול להיתרומם לקופסא בשלב 26 עד כמה שאני זוכרת בקופסא שניקראת SRAR .אני יכולה לחזור לקיפול הזה היום ויכול להיות שזה יצליח לי .מאז גם רכשתי את קסמי אוריגמי אבל לא הספקתי לקפל מיתוכו הרבה .(רכשתי אך טרם הספיקותי לעיין בו...). בקיצור היום קצר והמלאכה מרובה.
אם עושים את הפיתול כך שהוא מתואם עם האלכסונים, הנייר המקופל יוצא יותר סימטרי וניתן לקפל אותו בקלות לקופסה (חישבו על קופסת מאסו). יובל - האם המתומן שקיפלת הוא זה שיוצא מחוצי הזוויות, או גדול יותר?
אחרי שהודעתי שלא הצלחתי המשכתי לנסות ו.... בספר של בודאי מצאתי הסבר איך להגיע לתרשים קפלים שיובל צייר .מצוין בתרשים איזה קפלים הם ביקעה ואיזה הר .באתר של הפרחים שיהודה הפנה אליו הבנתי שצריך לקפל בסיבוביות ובקיצור הצליח לי.