עד כמה שידוע לי פיתומות לא מלמדים
בארץ. תאטרון בובות מלמדים גם מלמדים (להלן יועץ הפורום שלנו- אילן סביר, מנהל המרכז לתיאטרון בובות בחולון הכולל בין היתר גם את בית הספר לאמנות תיאטרון הבובות). אני לא בטוחה במה שאני הולכת לכתוב עכשיו, אז מי שמבין יותר שיתקן אותי: ההבדל היחידי בין פיתום לבין שחקן-בובנאי הוא היכולת לדבר מבלי להזיז את השפתיים. יכולת זו ניתנת ללימוד עצמי בשעות של אימונים מול המראה. את עקרונות הפיתומות אפשר למצוא בקלות באינטרנט (פעם כבר מצאתי אבל אני לא זוכרת כרגע איפה. אנסה בהמשך לחפש בשבילך שוב), ומשם זה רק שעות של אימון עצמי. הבסיס לדיבור "מהבטן" הוא החלפת עיצורים המפעילים את השפתיים בעיצורים דומים שלא דורשים את הנעת השפתיים כמו החלפת "מ" ב- "נ" , "ב" ב- "ד", "ו" ב- "ז" וכדומה. לפני כמה שנים הראו בערוץ 8 תכנית תיעודית מרתקת על פיתומים באצות הברית. היתה שם בחורה מדהימה בת 16 שגם עשתה את רוב הבובות (המקצועיות והמדהימות) שלה לבד, גם כתבה טקסטים מצחיקים ונשכניים, גם אילתרה נפלא, וגם דיברה באמת מבלי להזיז כלל את השפתיים בקולות שונים ומשונים. בהצלחה! אני לא מכירה פיתומים ישראלים. זה יהיה נחמד לפתח גם את התחום הזה בארץ