פיתון בתכדר והנשלה

moon light9

New member
פיתון בתכדר והנשלה

שמעתי שבשלב ההנשלחה אחרי שהעיינים חוזרות להיות צלולות מומלץ להשרות את הנחש במים כ10 דקות, כמה זה נכון? והאם אני מכניסה אותו למים כולו או משאירה את הראש בחוץ?

זה לא נכון

את צריכה לא לגעת בנחש עד שהוא גומר להשיל את העור. אם יש בעיה והעור לא יורד בחתיכה אחת אז רצוי לעשות לנחש אמבטיה שתעזור להפריד בין העור הישן לחדש וכך יהיה אפשר להוריד אותו בקלות. אבל אם אין בעיה אז אין צורך בזה ועדיף לעזוב את הנחש לנפשו.

אכן../images/Emo45.gifצודק בהחלט

גם אני למוד ניסיון מזה. כשרק קניתי את הנחש (אנקונדה צהובה) , ולא היה לי הרבה ניסיון , הוצאתי אותו מהטרריום כשאני תופס אותו באיזור שמתחת לראש , וקצת בחוזקה כי הוא לא ממש רגוע ונוח והוא התפתל והתנגד קצת לאחיזה שלי , מה שגרם לחיכוך בעור שלו , וזה היה בתקופת ההשלה שלו , ולאחר שהחזרתי אותו לטרריום הבחנתי שיש סימן של האחיזה שלי על העור שלו , וגם לאחר שהוא השיל עדיין הסימן לא התנקה וזה היה כתם מכוער ומאוד מפריע ליופי שלו שלאחר ההשלה. וגם לאחר ההשלה הנוספת שלו עדיין הכתם לא התנקה לגמרי , רק לאחר ההשלה השלישית הסימן התנקה לגמרי. קטונתי כמובן לאשר את דבריו של יונתן , שהרי מבין הרבה הרבה יותר ממני בתחום , אבל הוא בהחלט צודק , לא נוגעים בנחש עד לאחר שהוא משיל לגמרי את העור , ואז....הוא מדהים ביופיו עם עור חדש , נקי וחלק. ואגב , אף פעם לא הייתי צריך להכניס את הנחשים שלי למים , לא חושב שזה מתפקידנו בכלל , הם נכנסים ויוצאים מתי שבכיף שלהם , למרות שהבואה שלי בקושי נכנס למים למרות שיש לו. לעומת זאת האנקונדה? חולההה , פשוט חולההה מים , הוא מסוגל להיות במים גם שלושה ימים רצוף. מיותר לציין שבתקופת ההשלה לא מכניסים לנחש אוכל.

"הכתם" שראית היה כנראה נשל

שלא ירד מהנחש. בפעם הבאה תדאג להוריד אותו אם אתה רואה שנשארות שאריות. האנקונדה שלך יושבת הרבה זמן במים מכיוון שמדובר בנחש מים. נחש שמבלה את רוב חייו במים או בסביבתם.

למעלה