פיתון דם- טעות או בחירה טובה?

Itamar Levy12

New member
פיתון דם- טעות או בחירה טובה?

שלום לכולם, אני רוצה לקבל חוות דעת ממגדלים(בהווה ובעבר) שיש להם ניסיון עם פיתוני דם(Python brongersmai). בעבר שמעתי עליהם כחיות "רעות" ותוקפניות מאוד, אבל אני רואה שהמון בחו"ל מגדלים פריטים נהדרים ורגועים מאוד. רציתי לקבל חוות דעת כללית על הגידול שלהם, לאיזה רמה הנחש הזה? גודל כלוב מתאים? ועוד פריטים שחשוב לדעת לפני קניה. עוד משהו-אם אתם יודעים על מישהו במרבה בארץ פיתוני דם ויש לו עדיין מהעונה הזו/ יהיה לו(בתקווה רבה) בעונה הבאה אני ישמח לקבל על זה מידע בה"פ. תודה, וסופ"ש נעים.
איתמר לוי.

naja

New member
אחלה נחשים.

המוניטין הרע יצא להם בתקופה שרובם הגיעו מהטבע(כמו השם הרע שיצא למרושתים בזמנו). ילידי השבי לא נחשבים תוקפניים(הזוג שלי מעולם לא ניסו לנשוך אותי, למרות שכשמעצבנים את הנקבה היא נושפת). לדעתי, מבחינת הרמה הם לא מתאימים למתחילים. מדובר בנחשים שבצעירותם רצוי לספק להם בטרריום איזור לח, ולא כל המגדלים המתחילים(גם לא המנוסים...) מבינים איך לעשות את זה. מבחינת טמפרטורה-רגישים מאוד(יותר מפיתונים אחרים) לטמפרטורות נמוכות(רצוי לא להוריד אותם מתחת 24). גודל כלוב-גדול מאוד. הם מסוגלים להגיע לגודל מרשים ביותר ומאחר והם מאוד רחבים, הם צריכים הרבה שטח ריצפה(לדעתי 150 על 60 זה המינימום לבוגר). ריבוי בארץ-עדיין לא היה עד כמה שידוע לי. בגדול, מדובר בנחשים לתצוגה ולא נחשים להסתובב בעיר על הצוואר. שורת תחתונה-נחשים מדהימים, אבל לא מתאימים לכל אחד.

זאת בחירה טובה אם יודעים מה מקבלים

ולא באים אם ציפיות שאינן תואמות המין המדובר. הזכר שלי קצת עצבני אבל הדאגה שלי תמיד היא מזה שהוא חושב על אוכל ופחות מדאיג אותי מנשיכות עצבנות. הוא גם לא הכי רגוע כשמוציאים אותו, אני מסכים עם אסף שזה לא נחש להסתובב איתו, אני מניח שבגלל הרוחב והמשקל שלו זה גם ממש לא נוח לו שמרימים אותו וכל המשקל מתרכז לצד אחד (וזה הרבה משקל...). לפני הקניה חשוב מאוד להקשיב לנשימה של הנחש, לא לנשיפות עצבנות אלא בעיקר לנשימות הטבעיות שלו וגם לאלו שנובעות מעצבנות ולשים לב שהכל תקין והנשימה והנשיפה שלו נקיה מרעשים מוזרים. וכל מה שאסף כבר רשם

אם מותר לי להתערב...

הינה שוב אתם עושים לי את זה...אני מתכוון לזה שאני דלוק על הנחש הזה כבר שנה וחצי וסתם העניין רדום אצלי בכל אופן הנחש הנוסף שיהיה לי הוא ככל הניראה פיתון דם,לא לפני שארצה לדעת הכל עליו ואם הניסיון שלי יספיק...אני קונה...בינתיים הבנתי שהטמפ לא תרד מ-24 מעלות ואיזור בעל לחות גבוהה יותר,באשר למקום,אני אבנה טרריום מתאים בלי שום בעיה.

למעלה