פיתון מתכדר עדיין צם..עד מתי?!

Lonesome George

New member
פיתון מתכדר עדיין צם..עד מתי?!

היי חברים.. הפיתונה המתכדרת שברשותי סוגרת אוטוטו שבעה ירחים לצום השנתי... יש לציין שהיא התחיל לצום רק לפני שנה בהגיעה לגיל 3, עד כאן הכל נורמלי. העניין הוא ההתנהגות שלה שונה מהרגיל, היא כמעט ולא פעילה כבר חודשיים, כל היום וכל הלילה בתוך המחסה, כל לילה שלישי בערך היא יוצאת , מטפסת על הענף ונשארת שם מספר שעות. היא לא מגלה שום עניין במזון, אדישות מוחלטת. הטמפ' בסביבות 26-7 מעלות. יש משהו שאפשר לעשות כדי לגרות אותה להתחיל לאכול? אולי חשיפה לשמש אחה"צ מידי כמה ימים..? תודה...

Itamar Levy12

New member
7 חודשים זה עדיין לא צום...זה יחזור לה.

בעקרון אם זה לא חוזר לנחש והוא מת מהרעבה עצמית, מדובר במשהו שאי אפשר/קשה מאוד לטפל בו.

רן333

New member
אני יכול לומר את הדברים הבאים:

1. אני מצטרף לדברים של איתמר. 2. אף אחד מהפיתונים הבוגרים שלי עוד לא התחיל לאכול השנה. בד"כ הבוגרים שלי חוזרים לאכול בסביבות חודש יוני. 3. חשיפה לשמש ישירה היא רעיון לא טוב כשמדובר בנחשים האלה. אין להם צורך בכך, וזה עלול לסכן אותם. 4. ללא קשר לנושא הצום והרצון שלך לגרות את התיאבון של הנחש, הייתי מאפשר גישה לטמפ' טיפ טיפה יותר גבוהה. אם יש בכלוב טמפ' אחידה (ולא מדרג טמפרטורות), הייתי שומר על טמפ' של כמעט 28 צלזיוס ביום, ונותן לה ליפול באיזה שתיים-שלוש מעלות בלילה. אם יש בכלוב דרג טמפרטורות, ולנחש יש גישה לאיזור שבו הטמפ' היא 25-26 מעלות, אני חושב שאין בעיה שהטמפ' באיזור החם יותר תעבור קצת את ה-28.

למעלה