פיתון עצים ירוק- מספר שאלות.

RandomFan

New member
פיתון עצים ירוק- מספר שאלות.

שלום. ראיתי בזמן האחרון פיתוני עץ ירוקים בחו"ל, והם נראו לי מדהימים. ועכשיו יש לי כמה שאלות עליהם- 1.האם הנחש הזה תוקפני? 2. האם מחירו גבוה? 3.מה יש בו שמרתיע הרבה מגדלים? בתודה מראש.

naja

New member
כמה תשובות.

1. רובם לא תוקפנים, רק צריך לדעת באיזו שעה להתעסק איתם. 2. מחיר גבוה מאוד ביחס לנחשים אחרים. 3. המחיר זה גורם ההרתעה מספר אחד. גם העובדה שמרבית הנחשים האלה שהגיעו לארץ הגיעו מהטבע ולכן היו עמוסים באקריות, אמבות ותולעים, לא ממש תורמת.

RandomFan

New member
אני הבנתי שזה לא נחש להחזקה.

אני הבנתי שרוב הפיתונים הללו יכולים להיות מאוד עצבניים, ורק עם יהיה לך יליד שבי או בייבי שהחזיקו אותו מתחילת חייו הוא יהיה חברותי.

naja

New member
זה לא מדוייק.

לא מומלץ להחזיק אותו מאחר והוא מאוד עדין(במיוחד הצעירים). בנוסף, אני משער שבגלל שמרביתם מהטבע, הוצאה מרובה מהטרריום מכניסה אותם לסטרס. בנוגע לתוקפנות-עד כמה שידוע לי הם לא כ"כ תוקפניים(גם פרטים מהטבע), אבל יש הבדל משמעותי בהתנהגות שלהם ביום ובלילה. פרטים שניתן להחזיק בלי בעיה ביום, יכולים להיות מאוד אגרסיביים ובעלי תגובות אכילה חזקות מאוד בלילה. אם הנושא מעניין אותך, באתר שבקישור שרן שם, מוכרים ספר שהוא ללא ספק הספר הכי מקיף שנכתב עליהם עד היום.

RandomFan

New member
עדינים?

מה זאת אומרת עדינים? אני יכול לפגוע בהם במקרה ואני יוציא אותם מהטרריום?

רן333

New member
חיובי.

הנחשים האלה נוטים להיאחז בחוזקה בענף שעליו הם יושבים בעזרת הזנב שלהם. חוץ מזה - הזנב ועמוד השדרה שלהם עדינים יחסית. כתוצאה משני הגורמים האלה, הסרת הנחש מהענף שעליו הוא יושב עשויה לפגוע בעמוד השדרה שלו, ובמיוחד בזנב. פגיעות מהסוג הזה עשויות שלא להיראות לעין בשלב ראשון, אבל להתגלות בהמשך, כשהנחש גדל, כעיוותים שונים בזנב או לאורך עמוד השדרה. בגלל הרגישות הזו, מגדלים של פיתוני עצים ירוקים ממליצים שלא לבדוק את המין (או ליתר דיוק: זוויג) שלהם בעזרת probe בגיל צעיר.

רן333

New member
כל הדברים שכתבתי בהודעה הקודמת

מתייחסים לפיתוני עצים צעירים.

naja

New member
לגבי בדיקת הזויג.

ההמלצה היא לא לבדוק צעירים עד גיל שנה(לא בפרוב ולא בלחיצה) ואילו אחרי גיל שנה-רק בפרוב ולעולם לא בלחיצה. וזה כמובן מראה כמה עדינים הנחשים האלה.

למעלה