פיתוני קרפט ...

Omriev

New member
פיתוני קרפט ...

מה הסוג המומלץ למתחיל? מה תנאי גידולו? ומה גודלו הסופי?

RandomFan

New member
כל המידע על קרפטים

http://www.acreptiles.com/carpet_python_care.htm תהנו

Omriev

New member
../images/Emo6.gifתודה רבה !

תודה נישארה לי אוד שאלה אחת מה הקרפט המומלץ למתחלי?

RandomFan

New member
כולם מומלצים.

כל הקרפטים מומלצים בערך,אבל בצעירותם הם נוטים להיות פחדנים ואפילו נשכנים. אני הבנתי שג'ונגל קרפט הוא מאוד מומלץ, גם הווסט פאפואן\איריאן ג'איה, אפשרי גם לקנות קואסטל, אבל הם יכולים להגיע לגודל דיי גדול. גם הג'ונגל קרפט יכול להגיע ל2 מטר.

naja

New member
לדעתי-בדיוק ההיפך.

נחש שעשוי להיות קופצני בצעירותו, בשילוב עם מחיר גבוה, היצע נמוך, ותנאים(כלוב, חימום וכו') שמצריכים הוצאה כספית גבוהה יחסית(יחסית לקינגים, כרכנים ואפילו מתכדרים) הופכים את הקרפטים לנחשים לא מומלצים לטעמי כנחש ראשון למגדל חסר ניסיון. מצד שני, אלו בהחלט נחשים שיכולים להוסיף המון לכל אוסף קיים ולכל מגדל שמחפש להתקדם קצת מעבר לנחשים הנפוצים.

בתור אחד שמגדל לא מעט קרפטים אני

נוטה להסכים לטענות שהועלו כאן בנוגע לאופי של פרטים צעירים. מניסיוני זה יופי של נחש מכל מני בחינות אבל כנראה שבתור נחש ראשון הוא קצת בעייתי, במיוחד כשמדובר על פרטים צעירים. הרבה מגדלים שאין להם ניסיון נלחצים כשנחש קופץ לכיוונם ומושכים את היד ובמשך הזמן פשוט חוששים לטפל בנחש, דבר שכמובן מוציא להם את החשק לגדל את הנחש ולפעמים גם נחשים אחרים בעתיד. עדיף שהניסיון הראשון בגידול נחשים יהיה בטוח כמה שיותר. ורק אחר כך להתחיל לגוון אחרי שמבינים את הרעיון.

RandomFan

New member
אמרתי שהם נשכניים :)

שמעתי מהרבה שהקרפטים הצעירים שלהם נשכניים, אבל שמעתי מהרבה אנשים שנשיכות של איריאן ג'איה או ג'ונגל קרפט צעיר הם לא חזקות. ולפי הרבה אנשים שמגדלים אותם וכמה מגדלים בעלי שם(כמו ספיטפייר רפטיילס, שהם שם דבר בגידול קרפטים.) אמרו שאפילו שאם לא מוציאים קרפט נשכן, עם הגיל הוא יהיה רגוע יותר. אבל שמעתי על הרבה פרטים צעירים שנשכו פעמיים-3 ואחרי כמה החזקות עדינות הנחש התרגל אליהם. בשביל מישהו שלא קיבל נשיכה מנחש זה בהחלט יכול להיות עניין מלחיץ- אבל שמישהו מבין שזו נשיכה לא רצינית במיוחד, אני לא חושב שיכולה להיות לו בעיה בזה.

נכון וגם אמרתי שאני מסכים לטענות

שהועלו
נכון שהן לא מכאיבות כמו נשיכות של פרטים בוגרים, אבל זה עדיין יכול להספיק בשביל מישהו שלא מכיר ומפחד מנשיכות. רוב סוגי הפיתונים נוטים להיות פחדנים כשהם קטנים ולקפוץ על כל דבר שזז להם מול הפנים, דבר שנעלם ככל שהנחש מתבגר. אני לא לגמרי בטוח שההתנהגות תעלם אם לא יוציאו את הנחש בכלל אבל אין ספק שעם מגע עדין הוא יעלם. אני יכול להגיד שנכון לעכשיו אף אחד מהאיריאן ג'איה שבקעו לי השנה לא ניסה לנשוך, נראה מה יהיה אחרי הנשל.

Omriev

New member
אני ננשחתי ולא מפחד אתם חושבים ש...

שקרפט איראן ג'יא יכול להתאים לי כנחש שני? (אפילו שעוד שבוע מצטרפים לאוסף זוג קינגים אז יהיו לי 4 נחשים) מה גודלו הסופי של הקרפט איראן ג'יא?

nevojer

New member
רק עוד שאלה 1 אל קרפטים...

האם יש קרפטים שיסתפקו כל חייהם בכלוב מטר?

למעלה