פיתות דרוזיות

הילית111

New member
פיתות דרוזיות

שלום לכולן אשמח לקבל מתכון לפיתות דרוזיות... כמו הדקות האלו שמוכרים בדוכנים... האם ניתן לעשות אותן בבית כלומר אין לי אבן אפיה ובטח שלא טאבון.. אלא רק מחבת רגילה ותנור. אשמח למתכון. אגב אם עושים כמות של פיתות כאלו האם ניתן להקפיא והלפשיר על השיש למשל ? תודה ולילה טוב

IliAsh

New member
בוקר טוב הילית! אני בטוחה שאי שם

יש מתכון-שניים שיביאו לתוצאות סבירות אבל לדעתי זה כבר לא תהיה הפיתה הדרוזית בלי הציוד הנלווה. יש דברים תוצרת בית שיוצאים הרבה יותר משובחים מהקנויים אך יש דברים שכדאי להשאיר למומחים
למה לא לקנות כמה פיתות מוכנות, להקפיא ולהפשיר לפי הצורך? יום מקסים ומהנה
!

הילית111

New member
תודה השאלה אם אפשר על מחבת רגילה בבית

במתכון כתוב כף שמרים זה רגיל או שמרית 1 ק"ג קמח רגיל (שטיבל סוג 2 או שטיבל טחינת רחיים) 3 כוסות מים רותחים, לא חמים 1 כפית מלח 1 כף שמרים

נירהמ1

New member
מחבת רגילה לא אבל אם יש לך ווק מברזל אולי

שם הניסוי יצליח. חושבת שזה מתכון נפלא להכנה עם ילדים. ספרי לנו איך יצא.

נירהמ1

New member
נדמה לי שהכוונה לשמרים יבשים - אבל

אם אין לך את יכולה לשים חצי קוביה (25 גר') או חצי שקית פתיתים של שמרית.

נירהמ1

New member
כמו שראיתי - הדרוזיות מכינות על מחבת

כבדה ורחבה. הן פשוט מניחות את המחבת הפוכה על האש הגדולה, מחממות היטב שתהיה לוהטת ואז שמים את הפיתות.

milch

New member
אסור מים רותחים

זה הורג את השמרים!!! 1 כף שמרים, כאן הכוונה ליבשים. כמי ש"חי" יום-יום בכפר דרוזי ושכן של בעלי מסעדה שמכינים הרבה דברים לדב, דעי לך שהקמח הנכון הוא בטחינת ריחיים ולא קמח רגיל. זה מה שהם משתמשים בכל המאפיות. פעם ראיתי במאפיה שקי קמח של "שטיבל".

הילית111

New member
תודה

תודה חברות כף שמרים יבשים הכונה למה שמוכרים בשקיות שמרית? לגבי הערבוב אין לי מיקסר אפשר ביד? במחבת לא הפוכה אפשר? סליחה על החפירות...

נירהמ1

New member
שמרים יבשים מגיעים או בשקיות של 11 גר'

בקופסה יש שש שקיקים כאלה. בכף שמרים יבשים יש 10 גר', כך ששקיק אחד מספיק, או בשקית של 500 גר' (אני קונה בשקית של 500 גר' ולאחר כל שימוש שמה בקופסה אטומה בפריזר - גם במקרר טוב מחזיק חודשים). בשקית של שמרית אלה שמרים מפוררים.

נירהמ1

New member
במחבת רגילה אי אפשר - היא צריכה להיות

כבדה ועמוקה שכשהופכים אותה על האש האש תחמם את כל החלל של המחבת ותהיה אחידה, וכך גם הפיתה לא תישרף. ובקשר למיקסר - עד שקניתי מיקסר לשתי בצקי שמרים ביד - לחם, לחמניות, חלות, עוגות שמרים. יש עדיין כמה מתכונים שאני מכינה ביד. לא פותחת את המיקסר בשביל פחות מקילו קמח (בדרך כלל אני מכינה אפילו יותר
). בהצלחה.

milch

New member
תשובות

ככל שידוע לי שמרית הם שמרים טריים. יש מארזים של 3 שקיות בקופסאת קרטון קטנה ובכל שקית יש 11 גר'/1 כף שמרים יבשים. יש אריזות ואקום של חצי קילו, אני משתמש בהם ושומר בצנצנת במקרר. אם שומרים במקפיא, יש חשש שבזמן השימוש תהיה התאבות שתגרום להוצרות גושים. לגבי עירבוב - הכי כיף לערבב וללוש ביד. יותר קל על מחבת הפוכה או שהפיטות צריכות להיות יחסית קטנות, אחרת יהיה קשה לקלוע כך שגם הדפנות הפנימיות יכוסו. בהצלחה!

נירהמ1

New member
חחח - שלחנו תגובה דומה ובדיוק באותו הזמן

יותר נכון, כמעט דומה. נכון שהשמרית הם שמרים טריים, אבל מגיעות שתי שקיות - אחת השמרים והשנייה משפר אפייה. השמרים היבשים שמגיעים בקופסה של 11 גר' מגיעים בקופסת קרטון.

1winnie

New member
אבל לצערי שניכם טועים

יש הבדל בין שמרים יבשים לבין שמרי אינסטנט וההבדל הוא בחוזק שלהם שמרי אינסטנט הם אלה שמגיעים בשקית של 11 גר והם מתאימים לקילו קמח לעומת שמרים יבשים שאותה כמות מתאימה לחצי קילו קמח אז שימו לב משום שזה ממש לא אותו דבר

נירהמ1

New member
וויני יקירתי - אני משתמשת בדרך כלל

בטריים. את השמרים היבשים אני שומרת למקרה שלא יהיו לי טריים. משתמשת בקוביית שמרים. שמרי אינסטנט הכוונה לאלה בשקית של שמרית? - אם כן, אני יודעת שהם מתאימים לקילו קמח. שמרים יבשים 11 גר'=1 כף, מתאים ל-1/2 ק"ג.

1winnie

New member
לא, לא שימרית

אני כמוך - מעדיפה להשתמש בשמרים טריים בקובייה אבל היות ואני מכינה תמיד פוליש/בצק מקדים אז אני צריכה תמיד גם שמרים יבשים. וכמו שאמרת - זה גם למקרה שאין לי מספיק שמרים בקוביה גרגירי שימרית הם גם שמרים טריים אבל אני לא מסוגלת להכניס את זה הביתה פעם קניתי, פתחתי את השקית וכמעט התעלפתי מהריח (ואני ממש ממש לא מגזימה). שמרי אינסטנט (נקראים בארץ משום מה גם שמרים נמסים) - מגיעים בקופסא שיש בה נדמה לי 3 שקיות של 11 גר כל שקית. הם ניראים בדיוק כמו שמרים יבשים אבל הם חזקים יותר. בעצם כל שקית היא כמעט כמו כף אבל זה מתאים לקילו קמח, ולא לחצי קילו. יש לי במקרה קופסא סגורה כזאת בארון. בארה"ב אגב השמרים הכי נפוצים הם השמרים היבשים החזקים יותר - dry instant ולא שמרים יבשים רגילים. והבעיה היא שיש המון מתכונים מתורגמים לעברית כאשר המתרגם בכלל לא מבין את ההבדל, כך שכמות השמרים במתכונים אינה נכונה. וחבל.

למעלה