פיתות לבנות מידי....

graizer

New member
פיתות לבנות מידי....

היי, יש לי שאלה מוזרה, כבר שנים שאני אופה פיתות ביתיות, בשרניות וטעימות. אבל הן תמיד יוצאות לבנות מידי, אם אני ממשיך לאפות עד שהן נהיות קצת חומות אז הן כבר שרופות וקשות. אני ניסיתי בכמה סוגי תנורים, תנור גז מאוד חם, תנור גסרונומי מקצועי (כזה של באגטים וכה) וכה. יש מושג איך אני יכול שהן יהיו חומות יותר? בלי להישרף? תודה
 

רוני1955

Active member
צבע כזה, מתאים לך?



 

רוני1955

Active member
אני אופה בסיר חשמלי לפיתות.

שם על להבה נמוכה על הגז, עם גוף החימום. כל פיתה באופן אישי, בערך 55 שניות. מכיוון שאני עושה את הפיתות עם הנכדות שלי בדרך כלל, אנחנו עושים את הפיתות לא עגולות כי אם צורתיות, כמו למשל הדגים.



 

TCHM

New member
ככה...

פיתות אופים בחום גבוה (220) בחלל קטן ורצוי על אבן אפיה או פלטת ברזל או
תבנית הפוכה שחוממו לפחות חצי שעה:
בתנור רגיל בשלב המרכזי של התנור ועל מה שציינתי מעלה.
בסיר צלייה חשמלי על תחתית הסיר שמונח על להבה נמוכה בכיריים.
במחבת מחוממת על להבה בינונית עם ראש הסיר הנ"ל מעל להשחמה.
את התנור מחממים לחום שצוין עם את האפשרויות, ברגע שהפלטות למינהן
חמות מעבירים למצב גריל ומכניסים את הפיתות, מחכים שיתנפחות וישחימו
מעט (או לפי הטעם) ומוציאים.
איכות הפיתה תלויה גם בסוג הבצק - יותר מים= רכה, כמות מים רגילה =
פיתה רגילה.
כפי שציינתי מעלה חלל האפיה צ"ל קטן (נמוך), חום חזק מתחת ומעל.

בהצלחה.
 

פוקסי99

New member
כך אני מכין

שבת האחרונה החלטתי להכין ארוחת בוקר עיראקית
עשיתי סקירה בזכרון בראשי, ונזכרתי שהפיתות המוצלחות ביותר מתקבלות מתנור תעשייתי אשר בו מניחים את הבצק על משטח עגול
אשר מסתובב, הבצק נכנס לתוך תנור אשר מכיל גופי חימום מעל, סיבוב הפלטה לוקח כשני דקות ויוצאות פיתות נהדרות,
אומנם תנור כזה אין לי אבל התנור הביתי מכיל גוף חימום עליון ובמצב גריל החום מספיק גבוה לאפיית פיתות מהירה
אז ככה
1 קילו קמח
1 כף שמרים
1 כף סוכר
2 כפיות מלח
כ2 כוסות מים חמימים


שופך את הקמח לקערת המיקסר
עושה גומה במרכז מוסיף את השמרים וכף הסוכר, מוסיף 3/4 כוס מים חמימים(חמים מספיק אבל ניתן לטבול אצבע מבלי להכוות)
מערבב טיפה את המים השמרים והסוכר תוך גריפת קמח לקבלת עיסה דלילה ומשאיר כך כ15 דקות.
לאחר 1/4 שעה כאשר העיסה תוססת ומכסה את כל הקמח כמעט,
עושה גומה נוספת בצידי הקערה ומוסיף את המלח
מפעיל את המיקסר ומוסיף את שארית המים
מכין כוס מים חמימים ותוך כדי לישת הבצק מוסיף מים עד קבלת בצק חלק ולא דביק.
ואיך אני בודק שהבצק מוכן: מפעיל את המיקסר על המהירות הנמוכה ביותר עם הבצק לא נדבק לתחתית הקערה והקערה מבריקה בתחתית ללא בצק דבוק אז הוא מוכן.
מוציא מהקערה עם ידיים מקומחות וממשיך ללוש את הבצק בתנועות קיפול בין הידיים כן ככה באוויר.
מכין קערה גדולה (קערת המיקסר קטנה לכמות ההתפחה ולא מאפשרת לבצק לתפוח כרצונו) שם את הבצק בקערה מכסה הייטב עם נילון נצמד ושם בצד לשעה לפחות
(בגלל שהשתמשתי במים חמימים ההתפחה לוקחת פחות זמן)
מכין משטח עבודה מוציא את הבצק מהקערה שימו לב שהבצק נהיה שערות שערות וזה אומר שההתפחה מעולה.
לש את הבצק על משטח השיש להוצאת האוויר(אפילו שומעים).
קורע מהגוש בצק בגודל של כשני כדורי פינק פונק, מניח על השיש ועם מערוך מרדד לגודל הפיתה ומניח בצד על השיש,
וממשיך כך עם כל הבצק, צריכות להתקבל כ20 פיתות.
משאיר את הבצק המרודד לפיתה על השיש כ1/2 שעה שיתפח מעט שוב.
מכוון את התנור למצב גריל החם ביותר, מכניס תבנית בשליש העליון בתנור, סוגר למספר דקות שהתבנית תתחמם הייטב.
כאשר התבנית חמה מושך עם כפפה את התבנית(זהירות!!התבנית חמה מאד ולעיתים מגבת לא תספיק לבידוד החום) לחצי מרוחבה
מרים עם תרווד את בצק הפיתה הופך ומניח על התבנית, ולמה הופך?? כאשר הבצק המרודד תופח החלק העליון בא במגע עם האויר ומתקשה מעט, ולכן כאשר אני מניח אותו בתבנית על החלק הקשה הפיתה בתהליך האפיה לא נדבקת.
לאחר שהנחתי 4 פיתות מכניס לתנור .
לאחר כדקה או דקה וחצי(תלוי בתנור) הפיתה מתנפחת כמו בלון ואז הופכים אותה לעוד כדקה.
מוצאים מהתנור מניחים על מגבת וחשוב לכסות עם מגבת כדי שאדי החום והלחות ירככו את הפיתות.
וכך להמשיך את גמר כל הפיתות.
עם רוצים להכין פיתה עיראקית: משתמשים באותה השיטה, אבל מרדדים את הבצק דק יותר ולא מתפיחים שוב אלה ישר לתבנית
אומנם הכתיבה שלי וההסברים נראים ארוכים אבל התהליך מהיר ופשוט


פיתות מקמח כוסמין מלא
החלטתי לאפות פיתות מקמח כוסמין מלא
רכשתי בעדן קמח כוסמין מלא אורגני יקר מאד 24 שקל לקילו מכוון שלי אין משמעות לאורגני לדעתי במקומות אחרים המחיר יהיה הרבה יותר זול

שפכתי לקערת המיקסר כוס מים חמימים הוספתי כף שמרים והקצפתי במהירות גבוה לקבלת נוזל עכור אשר עלין יש בועות של קצף וץוך הקצפה הוספתי אט אט את הקמח עד אשר התקבל נוזל סמיך החלפתי את ראש המיקסר ממקציף לזרוע הלישה והמשכתי ללוש תוך הוספת מים וקמח עד קבלת בצק גמיש ולא דביק יצרתי צורה של כדור וכיסיתי את קערת המיקסר לשעה
לאחר שעה הבצק להפתעתי תפח לא פחות מקמח רגיל לשתי בידיים שוב להוצאת האוויר וההכנתי כדורים ורידדתי עם מערוך לגודל פיתה
השארתי להתפחה נוספת של כחצי שעה
חיממתי את התנור ל300 מעלות עם התבנית בתנור כאשר התנור הגיעה לחום הנדרש הנחתי את הפיתות בתבנית אשר הייתה בשליש העליון של התנור
לאחר כ3 דקות הפרתי את הפיתות לעוד 3 דקות הטצאתי מהתבנית הנחתי על מגבת וכיסיתי במגבת
יצאו פיתות נהדרות נפתחות בקלות ונוחות למילוי ואני אהנה מהם הים בצהריים
מסקנות
ראשית אפשר לאפות פיתות מקמח כוסמין ללא צורך בתוספת של קמח לבן
הבצק יוצא גמיש ונוח לעבודה
הפיתות נוצאות אווריריות בדיוק כמו פיתה מקמח לבן
אני לא יודע עם ההקצפה הראשונית של השמרים המים והקמח עזרו לתהליך בהזדמנות אני אנסה בלי התהליך הזה
בתמונה הפיתות בהתפחה על הגרניט במטבח



 

KindOfFish

New member
אוי איך שאתה גזען

מה רע בלבן? אני לבן ! אשכנזי יפה תואר, לא הכל צריך להיות שווארצע בחיים
 

rikola2

New member
העולם התהפך מאמי

היום שחור הוא יפה! גם הפיתות הכהות יותר טעימות מהלבנות.
&nbsp
 

KindOfFish

New member
תראי מיידל'ה חתשבי על הזוגיות שבנינו

אני אכין גפילטע פיש ואת תתבלי עם צ'או וקורדמון...
נוכל לאכול אינג'רה עם רגל קרושה,
שתרצי משהו חריף באמת אני אכין לך את החזרת שלי

ואם ימאס לך ותרצי גיוון אז תמיד אמרתי ששוקו ניל ותות זה השילוב הנצחי

מה את אומרת ? (תחשבי עלינו, תחשבי אוראו)
 
למעלה