פיתות עם זעתר או רוטב אדום

idoxmaoz1

New member
פיתות עם זעתר או רוטב אדום

ככה, הבנות שלי רצו סדנת אפייה, אז הרעיון שעלה לי זה פוקאצ`ה ירקות או עשבי תיבול אבל לאחר ההתפחה שאלתי אותן מה אתן רוצות למעלה והן בלי היסוס אמרו, פיתה עם זעתר או רוטב אדום בדיוק כמו בדוכן של הדרוזים...
כמובן שהרטבים או התוספות פתוחים לכל דימיון אפשר שמן זית עם עשבי תיבול או ירקות או גבינות או גם וגם הכל ומהכל
אבל מול הבנות שלי מי אני שאני אתווכח...

מצרכים לבצק (הכמות מספיקה ל-2 פיתות גדולות (שולחניות), 3 בינוניות או 6 אישיות:
חצי קילו קמח
כף שמרים מיובשים
2 כפות סוכר
חצי כף מלח
2 כוסות מים פושרים
3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
בקערה מערבבים יבשים, מוסיפים רטובים ולשים, צריך לצאת מעט דביק, אם דביק מידיי תוסיפו עוד מעט קמח.
לאחר שחומרי הבצק מתגבשים יוצרים כדור בצק בתוך הקערה, זולפים למעלה שמן זית (בערך כף) ומורחים עם היד תוך יצירת כדור מעוגל.
מכסים בניילון נצמד ושמים להתפחה של שעה ורבע.
לאחר שעה ורבע פותחים את הקערה וקורצים (עם היד) את הבצק לחלקים (או 2 למי שמעדיף פיתה שולחנית גדולה, 3 לבינוניות ו6 לאישיות)
על רשת התנור מניחים נייר אפייה וזולפים ומורחים עליה שמן זית.
מניחים את הבצק ופותחים אותו עם היד, מכסים את הבצק הפתוח עם מגבת להתפחה שנייה של חצי שעה ובנתיים מכינים את הרטבים.

לרוטב זעתר:
מערבבים 2 כפות זעתר עם שומשום, מלח גס ושמן זית עד שנוצר ממרח נוזלי

לרוטב אדום:
בקערית מערבבים קופסא קטנה של רסק עגבניות עם כפית שום גבישי, כפית סוכר, מלח, פלפל ורבע כוס מים.
מטגנים בצל ומוסיפים את התערובת, מערבבים ומוציאים לקירור.

שלב האפייה:
מסירים את המגבות ומורחים בנדיבות מהרטבים על הבצק (אני אוהב להשאיר את הקצוות נקיים).
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות לבערך רבע שעה - עשרים דקות.
מוציאים ונותנים לפיתות מנוחה של 10 דקות ו......טורפים!!

למתכון בבלוג ותמונות נוספות כנסו ללינק: http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2546710
 

z o e 2 7

New member
תודה על המתכון


 
למעלה