פיתרון טעים לכול הנמנעים מאכילת לחם :
הכנתי היום מאפה טעים וריחני, ללא קמח,כתחליף טעים ללחם,
מאפה דל-פחמימות,ומהיר הכנה (רק 5 דקות הכנה,ערבוב - ולתנור.)
ההכנה ממש קלה,והתוצאה מעולה- מאפה מאוד מאוד טעים!
הכמות של המצרכים הספיקה לי לתבנית אחת מאורכת וצרה,
ולעוד 6 יחידות בתבנית שקעים-למאפינס.
מעוניינים להכין, אז בבקשה, חממו תנורים :
רגע לפני שמתחילים בהכנה,יש לחמם את התנור ל-170 מעלות.
ויש להכין מראש תבנית-צרה ומאורכת.(תבנית אינגליש קיייק -ואפשר גם חד -פעמית), ומרטיבים את בסיס התבנית במעט מים ומהדקים נייר-אפייה לבסיסה וגם לדפנות-התבנית.
ובנוסף מכינים תבנית -שקעים ל-6 -8 מאפינס.(תלוי בגודל השקעים)
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את המצרכים הבאים:
כוס אחת שקדים טחונים,
10 כפות גבינה- צהובה מגוררת.
2 ביצים,
3 כפות שמן-זית,
מוסיפים קורט מלח.(1/8 כפית)
מערבבים היטב,
ומוסיפים לקערה :
3 כפות גבינה לבנה- רכה.
4 כפות שמנת תנובה- 15%
כפית אחת מלאה אבקת -אפיה.
ומערבבים מהר הכול ביחד,לתערובת אחידה,ומעבירים בעזרת כף לתבנית -המאורכת.
את שאר התערובת שנותרה,יוצקים לתבנית- השקעים.
יש לצקת את התערובת רק עד 3/4 מגובה התבניות,וזאת ,בכדי להשאיר מעט מקום למאפה שיוכל לתפוח בעת-האפיה.
כשהתערובת בתבנית מפזרים מעליה 2 כפות גרעיני -חמניה .
(מעט גרגרי -חמניה לפזר גם על התערובת שבתבנית השקעים.)
אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ,
ולאחר 15 דקות אפיה,בודקים את המאפינס שבתבנית השקעים ,
אם הם השחימו מלמעלה,מוציאים אותם מהתנור.
התבנית המאורכת תישאר בתנור לעוד 15 -20 דקות אפייה, עד - -שהמאפה ישחים מ -2 הצדדים .(סה"כ זמן האפיה כ- 30 דקות)
לאחר ההשחמה מוציאים מהתנור את התבנית המאורכת ,ובודקים שיש גוון זהוב-שחום גם בצד השני,ומשאירים מחוץ לתנור לצינון.
את המאפינס שהצטננו בינתיים,יש לשלוף מתבנית השקעים ולהפוך לצד השני, (לצד שעדיין לא השחים,) ולהחזירם לתנור לעוד 10 דקות של אפיה -עד להזהבה.
המלצה:
מומלץ להשתמש למאפינס בתבנית שקעים -שעשויה מסיליקון ,
כך יהיה קל לשלוף אותם.(לאחר צינון קצר הם יחליקו מהתבנית -מבלי להידבק.)
ולבסוף,התוצאה שהתקבלה :
המאפה שהכנתי יצא חמים ריחני וטעים ,והכי חשוב -דל בפחמימות,
אפשר לאכול פרוסה נדיבה ולהינות ,ואפילו מבלי למרוח עליה דבר.
תכינו גם אתם - ותהנו .
כמו שנאמר:
"אם אין לחם-תאכלו מאפה דל פחמימות,וטעים כמו עוגה".
הכנתי היום מאפה טעים וריחני, ללא קמח,כתחליף טעים ללחם,
מאפה דל-פחמימות,ומהיר הכנה (רק 5 דקות הכנה,ערבוב - ולתנור.)
ההכנה ממש קלה,והתוצאה מעולה- מאפה מאוד מאוד טעים!
הכמות של המצרכים הספיקה לי לתבנית אחת מאורכת וצרה,
ולעוד 6 יחידות בתבנית שקעים-למאפינס.
מעוניינים להכין, אז בבקשה, חממו תנורים :
רגע לפני שמתחילים בהכנה,יש לחמם את התנור ל-170 מעלות.
ויש להכין מראש תבנית-צרה ומאורכת.(תבנית אינגליש קיייק -ואפשר גם חד -פעמית), ומרטיבים את בסיס התבנית במעט מים ומהדקים נייר-אפייה לבסיסה וגם לדפנות-התבנית.
ובנוסף מכינים תבנית -שקעים ל-6 -8 מאפינס.(תלוי בגודל השקעים)
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את המצרכים הבאים:
כוס אחת שקדים טחונים,
10 כפות גבינה- צהובה מגוררת.
2 ביצים,
3 כפות שמן-זית,
מוסיפים קורט מלח.(1/8 כפית)
מערבבים היטב,
ומוסיפים לקערה :
3 כפות גבינה לבנה- רכה.
4 כפות שמנת תנובה- 15%
כפית אחת מלאה אבקת -אפיה.
ומערבבים מהר הכול ביחד,לתערובת אחידה,ומעבירים בעזרת כף לתבנית -המאורכת.
את שאר התערובת שנותרה,יוצקים לתבנית- השקעים.
יש לצקת את התערובת רק עד 3/4 מגובה התבניות,וזאת ,בכדי להשאיר מעט מקום למאפה שיוכל לתפוח בעת-האפיה.
כשהתערובת בתבנית מפזרים מעליה 2 כפות גרעיני -חמניה .
(מעט גרגרי -חמניה לפזר גם על התערובת שבתבנית השקעים.)
אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ,
ולאחר 15 דקות אפיה,בודקים את המאפינס שבתבנית השקעים ,
אם הם השחימו מלמעלה,מוציאים אותם מהתנור.
התבנית המאורכת תישאר בתנור לעוד 15 -20 דקות אפייה, עד - -שהמאפה ישחים מ -2 הצדדים .(סה"כ זמן האפיה כ- 30 דקות)
לאחר ההשחמה מוציאים מהתנור את התבנית המאורכת ,ובודקים שיש גוון זהוב-שחום גם בצד השני,ומשאירים מחוץ לתנור לצינון.
את המאפינס שהצטננו בינתיים,יש לשלוף מתבנית השקעים ולהפוך לצד השני, (לצד שעדיין לא השחים,) ולהחזירם לתנור לעוד 10 דקות של אפיה -עד להזהבה.
המלצה:
מומלץ להשתמש למאפינס בתבנית שקעים -שעשויה מסיליקון ,
כך יהיה קל לשלוף אותם.(לאחר צינון קצר הם יחליקו מהתבנית -מבלי להידבק.)
ולבסוף,התוצאה שהתקבלה :
המאפה שהכנתי יצא חמים ריחני וטעים ,והכי חשוב -דל בפחמימות,
אפשר לאכול פרוסה נדיבה ולהינות ,ואפילו מבלי למרוח עליה דבר.
תכינו גם אתם - ותהנו .
כמו שנאמר:
"אם אין לחם-תאכלו מאפה דל פחמימות,וטעים כמו עוגה".