פיתרון טעים לכול הנמנעים מאכילת לחם :

shron17

New member
פיתרון טעים לכול הנמנעים מאכילת לחם :

הכנתי היום מאפה טעים וריחני, ללא קמח,כתחליף טעים ללחם,
מאפה דל-פחמימות,ומהיר הכנה (רק 5 דקות הכנה,ערבוב - ולתנור.)
ההכנה ממש קלה,והתוצאה מעולה- מאפה מאוד מאוד טעים!

הכמות של המצרכים הספיקה לי לתבנית אחת מאורכת וצרה,
ולעוד 6 יחידות בתבנית שקעים-למאפינס.

מעוניינים להכין, אז בבקשה, חממו תנורים :
רגע לפני שמתחילים בהכנה,יש לחמם את התנור ל-170 מעלות.
ויש להכין מראש תבנית-צרה ומאורכת.(תבנית אינגליש קיייק -ואפשר גם חד -פעמית), ומרטיבים את בסיס התבנית במעט מים ומהדקים נייר-אפייה לבסיסה וגם לדפנות-התבנית.
ובנוסף מכינים תבנית -שקעים ל-6 -8 מאפינס.(תלוי בגודל השקעים)

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את המצרכים הבאים:
כוס אחת שקדים טחונים,
10 כפות גבינה- צהובה מגוררת.
2 ביצים,
3 כפות שמן-זית,
מוסיפים קורט מלח.(1/8 כפית)
מערבבים היטב,
ומוסיפים לקערה :
3 כפות גבינה לבנה- רכה.
4 כפות שמנת תנובה- 15%
כפית אחת מלאה אבקת -אפיה.
ומערבבים מהר הכול ביחד,לתערובת אחידה,ומעבירים בעזרת כף לתבנית -המאורכת.
את שאר התערובת שנותרה,יוצקים לתבנית- השקעים.
יש לצקת את התערובת רק עד 3/4 מגובה התבניות,וזאת ,בכדי להשאיר מעט מקום למאפה שיוכל לתפוח בעת-האפיה.
כשהתערובת בתבנית מפזרים מעליה 2 כפות גרעיני -חמניה .
(מעט גרגרי -חמניה לפזר גם על התערובת שבתבנית השקעים.)

אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ,
ולאחר 15 דקות אפיה,בודקים את המאפינס שבתבנית השקעים ,
אם הם השחימו מלמעלה,מוציאים אותם מהתנור.
התבנית המאורכת תישאר בתנור לעוד 15 -20 דקות אפייה, עד - -שהמאפה ישחים מ -2 הצדדים .(סה"כ זמן האפיה כ- 30 דקות)

לאחר ההשחמה מוציאים מהתנור את התבנית המאורכת ,ובודקים שיש גוון זהוב-שחום גם בצד השני,ומשאירים מחוץ לתנור לצינון.

את המאפינס שהצטננו בינתיים,יש לשלוף מתבנית השקעים ולהפוך לצד השני, (לצד שעדיין לא השחים,) ולהחזירם לתנור לעוד 10 דקות של אפיה -עד להזהבה.

המלצה:
מומלץ להשתמש למאפינס בתבנית שקעים -שעשויה מסיליקון ,
כך יהיה קל לשלוף אותם.(לאחר צינון קצר הם יחליקו מהתבנית -מבלי להידבק.)
ולבסוף,התוצאה שהתקבלה :
המאפה שהכנתי יצא חמים ריחני וטעים ,והכי חשוב -דל בפחמימות,
אפשר לאכול פרוסה נדיבה ולהינות ,ואפילו מבלי למרוח עליה דבר.
תכינו גם אתם - ותהנו .
כמו שנאמר:
"אם אין לחם-תאכלו מאפה דל פחמימות,וטעים כמו עוגה".
 

אבו זקן

New member
באמת טעים

שתי הערות:
- כדאי למרוח את נייר האפייה בשמן כי המאפה נדבק אליו.
- אפשר לוותר על המלח לגמרי, לפחות לטעמי.
 

shron17

New member
לאבו זקן, שמחה שהיה לך טעים.

תודה לך על הערה החשובה
למשתמשים בתבניות רגילות עם נייר-אפיה ,רצוי להבריש במעט שמן ,
(לי יש תבניות סיליקון שאותם אין צורך להבריש בשמן, כי המאפה לא נדבק לתחתית.)
&nbsp
 

shron17

New member
בנוסף הכנתי "פיצה" -על בסיס כרובית, דלת פחמימות וטעימה מאוד.

המלצה לאוהבי הפיצה הסוכרתיים :
המאפה ללא ללא קמח, דל בפחמימות -וקל הכנה .(טעים לאוהבי הפיצה.)
הוא גם מאוד מהיר הכנה,(זה רק ההסבר ארוך ומפורט)
&nbsp
להכנת פיצת הכרובית,יש להכין מראש תבנית עגולה (קוטר 30 ס"מ,)
או תבנית מרובעת: לרפד בניר- אפייה,ולהבריש בכף שמן.(אפשר גם בתבנית חד -פעמית.)
&nbsp
המצרכים הדרושים:
3 כוסות פרחי- כרובית קטנים.(אני מכינה משקית "סנפרורסט -כרובית קצוצה ומוקפאת".)
1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת לערבב עם 1/4 כפית אורגאנו -יבש,
1/3 כוס גבינה -צהובה מגוררת-לשמור לסוף לפיזור מעל הפיצה.
שן שום כתושה.
ביצה אחת-לערבב עם קורט מלח ועם מעט פלפל-שחור.
כפית אחת שמן-זית.
&nbsp
לפיזור על הפיצה להכין טבעות-זיתים.(זיתים מקופסה.)
&nbsp
להכנת הרוטב:
עגבניה גדולה
3 כפות רסק -עגבניות
1/2 כוס מים ,
שן שום כתושה ומעט מלח.
1/4 כפית אורגנו.(תבלין יבש.)
כפית-שמן.
&nbsp
מתחילים בהכנת הפיצה:
ראשית יש לחמם את תנור -האפייה ל-200 מעלות חום ,למשך -10 דקות.
&nbsp
1) למשתמשים בכרובית קפואה:יש להניח את 3 כוסות מפרחי -כרובית הקצוצים שבשקית
לתוך קערה עם מי- ברז למשך -2 דקות של הפשרה,ולסנן.
(למשתמשים בכרובית טרייה,לפרק לפרחים קטנטנים,ולהרתיח בסיר מים כ-10 דקות )
את פרחי הכרובית שהתרככו יש לסנן במסננת ולהדק בידיים היטב כמה שניות,וללחוץ-
עד לניקוז כול המים מהמסננת.
&nbsp
2) את 3 כוסות פרחי -הכרובית לא מבשלים אלא רק מפשירים ומסננים היטב,ומניחים
אותם בקערה,ומוסיפים 1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת, ומערבבים היטב,
ומוסיפים :ביצה אחת,כף שמן-זית, שן -שום כתושה,1/4 כפית אורגנו יבש, מעט מלח ,
-ומעט פלפל-שחור, ומערבבים היטב .
לצקת הכול לתבנית עם נייר-אפיה משומן שכבה בעובי 1/2 ס"מ, ולהדק בעדינות
בידיים,(ידיים מעט רטובות.)
&nbsp
4) לאפות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות חום,
אופים כ-15 דקות, ולאחר מכן, יש להנמיך ל-180 מעלות חום,לעוד 20- 30
דקות, עד לקבלת גוון זהוב-שחום .
&nbsp
בינתיים,בזמן שהמאפה בתנור מכינים את הרוטב :
1.את העגבניה חותכים לפרוסות דקות,ואח"כ לקוביות קטנות לאורך ולרוחב ,(שתי -וערב.)
מחממם במחבת כף אחת שמן ומכניסים את קוביות העגבניה מערבבים מעט,ומנמיכים לאש בינונית,ומשאירים להתבשל כך חצי דקה.
בינתיים מערבבים 1/2 כוס מים עם 3 כפות רסק -עגבניות,מעט מלח ופלפל ושן שום כתושה, ויוצקים למחבת ,ומערבבים ביחד עם קוביות העגבניה.
יש לבשל על אש בינונית 3 -4 דקות, עד שמתקבל רוטב סמיך,ומכבים את האש.
&nbsp
3. מוציאים את התבנית מהתנור,לאחר שהמאפה התייצב וקיבל גוון זהוב-שחום .)
ולצקת מעליו את הרוטב,(בעזרת כף למרוח רוטב כך שיכסה את כול הבצק שבתבנית. ,
ומעל הרוטב לסדר את טבעות הזיתים .
ולבסוף לפזר גם את 1/3 כוס הגבינה הצהובה המגוררת.
4. להכניס את התבנית עם הרוטב שוב לתנור ל-10 דקות אפיה ,
ולאפות ב-180 מעלות חום עד להמסת הגבינה,ואז להוציא מהתנור ולצנן מעט,
והרי לכם מאפה דל -פחמימות,פיצת כרובית חמימה וטעימה,שאותה אוכלים בתוך
צלחת עם מזלג.
(אפשר להכין כמות כפולה אם רוצים ,ולשמור עד יומיים במקרר.)
*******************************************************************************
למי שאוהב פטריות- שמפיניון, יכול לחתוך לרצועות ולבשל בתוך רוטב-העגבניות.)
&nbsp
לאוהבי הבצל: אפשר לטגן בצל קטן עד להזהבה קלה,ולהוסיף גם אותו לרוטב.
&nbsp
אגב,
במידה ובעת ההכנה תישאר לכם כמות קטנה מתערובת הכרובית,
אפשר להכניס ל 2 שקעים של מאפינס ולאפות.
&nbsp
מתכון מומלץ !!
תכינו בחנוכה ותהנו!
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

אבו זקן

New member
עד יומיים במקרר?

אני מכין תבנית גדולה ושומר הרבה יותר מיומיים עד שהיא נגמרת. עד כה ללא בעיות. לפעמים אני מוסיף גם כרוב לאחר בישול קצר וקיצוץ במעבד מזון (יש לסחוט היטב). כמו כן אני משתמש בשתי ביצים ומוסיף גם זרעי פשתן. על הרוטב אני מוותר בד"כ. המרקם שמתקבל מזכיר לי קצת אחד המזונות שאני מתגעגע אליהם: מצה מטוגנת עם ביצה.
&nbsp
חידה: למה כרובית קפואה לא נזקקת לבישול וכרובית טריה כן?
&nbsp
(זאת חידה אמיתית, לא התחכמות).
_____
רמז: םימה לש הילמונאה ללגב)
 

shron17

New member
לאבו זקן ,תן לנו רמז נוסף כדי שנבין מה כתבת ברמז הראשון.)

בעניין ההקפאה:
כרובית קפואה (ושאר הקפואים)- כבר עברו את תהליך הבישול ,טווח קצר לפני הקפאתם,
כרובית טרייה הפרחים קשים ויש צורך לבשלם עד למרקם חצי רך.
 

אבו זקן

New member
פתרון החידה

האנומליה (ליתר שיוק: אחת האנומליות. יש עוד) של המים היא שלקרח יש נפח גדול יותר מאשר למים ולכן בזמן ההקפאה גבישי הקרח שנוצרים בתוך התאים מחוררים את דופן התא מה שמאפשר זמן בישול קצר יותר.
&nbsp
אגב, זאת הסיבה לכך שהקפאת ביציות ועוברים אינה תהליך פשוט של הנחתם במקרר אלא עליה להתבצע במהירות רבה כי בטמפ. נמוכה מספיק נפח הקרח כבר קטן מספיק כדי לא לפגוע בדופן התא (כמו כל המוצקים, הנפח קטן בקרור).
 
למעלה