פי״ה (פורום יודע הכל): ביטוח לאומי שלום רב

GeJuFan

New member
פי״ה (פורום יודע הכל): ביטוח לאומי שלום רב

אז למי שכבר לא יודע אושר לי ה-OPT - יאיי!. ועכשיו כמובן צריך להודיע לביטוח לאומי. כי אני אכנס לשנה השישית שלי (הגעתי ב-2011 אז כן שישית.. או חמישית? אני כל כך מבולבלת כרגע)

מסתבר שעם כל הלחץ של המעבר והלימודים לא הודעתי לביטוח לאומי שאני עוזבת זמנית את הארץ ולכן גם לא סידרתי את כל המסמכים שצריך כולל עניין התשלומים.

אמא שלי אומרת שאמרו לה שאני צריכה למלא את המסמך ״שאלון לקביעת תושבות לשוהה בחו״ל״ ויש לי מספר שאלות.
יש כאן מישהו שמבין משהו בנבכי הביטוח לאומי ויוכל לענות עליהם?

1) סעיף 4ד. שואל אם יש לי אשרת עבודה בחו״ל. אני על ויזת סטודנט, אבל מותר לי לעבוד, ות׳כלס כל מה שאני אעשה בשנה הקרובה זה לעבוד. אז.. עונה: כן או לא? (בסעיף ו. הם שואלים מה מעמדי בתקופת השהייה בחו״ל ויש קופסא לסטודנט). לא בטוחה איך להתייחס לעניין
2) סעיף 6 פרטים על נכסים, הכנסות, ועיסוקים: סעיף 6ג שואל ״האם יש לך הכנסות״: לא ברור האם ההכנסה שהם שואלים לגביה היא מהנכס או מהעבודה שתהייה לי (להבנתי מהשנה ה-5 הם יתחילו להוריד לי מס על ההכנסה מהשכירות של הדירה?)
3) סעיף 7: פרטי חשבון הבנק בישראל: לתת או לא? בגלל שעם המזל שלי, הם יחליטו שאני חייבת להם מלא כסף ויעקלו לי את החשבון.
4) סעיף 8: מס הכנסה.. רק בשביל להיות בטוחה: עבדתי בארה״ב (כאמור חלקית בין שנת 2013-2016- אם כי בשנת 2015 למשך תקופה של 11 שבועות עבדתי משרה מלאה לצורך ההתמחות) שילמתי מס פדרלי ומדינתי כאן בארה״ב, לא זוכרת שקיבלתי החזרים כלשהם- למרות שאני עומדת להתייעץ עם רואה חשבון עכשיו כי מישהו אמר לי שכן הייתי צריכה לקבל החזרים בגלל שעבדתי. לא בטוחה איך למלא את הסעיף.

מעבר לזה אני רוצה לציין כמה סקסיסטי השאלון הזה. סעיף 5, כל השאלות הן ״האם בת הזוג איתך״ ״האם לבת הזוג יש אזרחות זרה״
מסתבר שלפי ביטוח לאומי רק גברים יוצאים ללימודים/רילוקשיין/עוזבים את הארץ.

תודה מראש לכל העונים. ביטוח לאומי זה דבר מבלבל רק מהידיעה שהם לא יודעים מה יד ימין עושה מול יד שמאל.

Boston Guy

New member
שאלות הבהרה

לפני שנכנסים לכל נפתולי ה"כן עבדתי \ לא עבדתי בחו"ל" - כמה דברים לא ברורים בהודעה שלך ודורשים חידוד, שבלעדייו התשובה לא תהיה נכונה:

את כותבת "לא הודעתי לביטוח לאומי שאני עוזבת זמנית את הארץ ולכן גם לא סידרתי את כל המסמכים שצריך כולל עניין התשלומים".

האם זה אומר שאת שילמת כלום (אפס שקלים) לרשות לביטוח לאומי מאז 2011?כלומר - לא שילמת להם אפילו את הסכום המינימאלי שסטודנט \ מובטל \ אדם לא עובד אמור לשלם במשך 60 החדשים האחרונים?

ושאלה שנייה: האם קיבלת תכתובת כלשהיא מביטוח לאומי של ישראל במשך 5 השנים האחרונות?
אם לא - האם בדקת בביטוח לאומי לוודא שאת בכלל עדיין מוגדרת כ"תושבת ישראל" ושבכלל יש לך כיסוי שלהם כרגע?

GeJuFan

New member
תשובות חלקיות לשאלות שלך

כי אני לא יכולה להשיג כרגע את אמא שלי שתגיד שכן היא זו שאמרה לי שאני צריכה למלא את הטופס.
&nbsp
ממה שידוע לי אכן נראה שלא שולם כסף. אבל אני צריכה לשאול את אמא שלי מה נאמר לה/נכתב במכתב או לבדוק בביטוח לאומי.
&nbsp
עד כמה שידוע לי לא התקבלה שום תכתובת מביטוח לאומי במשך 5 שנים - אחרת אמא שלי הייתה אומרת לי או הייתי רואה בביקורים בארץ.
אמא שלי היא זו שהעלתה את הנושא בפני, אני לא זוכרת כרגע אם הגיע מכתב או שמא התקשרו, או שזה הגיע מנושא אחר.
לפי מה שהבנתי מאמא שלי - נאמר לה שאני עדיין מוגדרת כתושבת ואני צריכה למלא את הטופס המדובר עד סוף החודש בכדאי לשמור על התושבות.
&nbsp
אוכל לתת לך תשובות מלאות מחרתיים כשאדבר עם אמא שלי. ועם הביטוח הלאומי.

Boston Guy

New member
למיטב זכרוני סטודנט אמור לשלם כ 1,500 ש"ח לשנה

אם אכן לא שילמת במשך 5 שנים - יש מצב שצבור לך בבט"ל חוב של יותר מ 6,000 ש"ח (כי הם דורשים גם ריבית וגם קנס על אי תשלום).

לכן - בנוסף למילוי הטופס, תתכונני נפשית גם לשים על השולחן כמה אלפי דולארים.

דרך אגב - בצורה משונה משהו "מובטל" משלם יותר בט"ל מ"סטודנט"... אצלו החשבון מגיע לכ 2,000 ש"ח לשנה.

GeJuFan

New member
כן כבר הכנתי את עצמי

כשהבנתי שיש סיכוי לכך. עדיין יש מצב שאקבל חום.

GeJuFan

New member
תשובות מפי ביטוח לאומי

בוא נקווה שהן נכונות כי דיברתי עם שתי פקידות שונות, וקיבלתי תשובות דומות אבל מעט שונות.
&nbsp
תושבות: אני עדיין תושבת ישראל.
נציגה א׳ סירבה להגיד לי מהו התאריך האחרון לשלחת הטופס ״אין תאריך. כדאי שתשלחי בימים הקרובים״. - אח״כ ביקשה שאפסיק לצעוק עליה.. אני הרבה דברים ואחד מהם זו עובדת לשעבר במענה טלפוני, אני לא צועקת על האדם בצד השני. אף פעם! מה ששנוא עלייך וכו׳.
נציגה ב׳ המליצה לשלוח מכתב למחלקת גבייה שבו אני מבקשת הארכה לביטול, ולהסביר מדוע אני מבקשת.
&nbsp
חוב:
פקידה א׳: אין לך שום חוב. אהה גם אין לנו שום מידע על מעסיקי עבר שלך!. יכול להיות שהם שילמו עלייך אבל לא שייכו אותך אליהם - עזוב שעבדתי כמעט נון סטופ מחצי שנה לפני השחרור ועד כשנה לפני המעבר. אין לי מושג איך אפשר לשלם על עובד בטוח לאומי מבלי שתהייה שייכות ומבלי שיופיע מידע.
פקידה ב׳: מה פתאום! יש לי פה רשימה של כל המעסיקים שעבדת בשבילם! הנה אני אשלח לך את המסמך עם הפרטים לבית של אמא (כפרה עליה!). מה הם שילמו? תראי בשביל זה צריך לפתוח את התיק שלך ואין לי אפשרות לעשות את זה.
&nbsp
אז נכון לעכשיו הפקידות טוענות שהן לא רואות חוב, ושאני צריכה לשלוח להם טופס שנקרא דין וחשבון רב שנתי, וטפסי 106 (אגב, ורק בכדאי להיות בטוחה, המקבילה האמריקאית זה ה-w2?) או תלושי משכורות מהמעסיקים. ואז הם יפתחו את התיק שלי ויעשו חישובים של כמה אני חייבת להם מהרגע שהפכתי להיות בת 18 ועד היום.
&nbsp
איזה כיף.

Boston Guy

New member
זה נשמע כאילו אם תתקשרי שוב תקבלי עוד תשובה - שונה...

את כותבת שהתשובות שקיבלת הן דומות - לי הן נראות רחוקות אחת מהשניה כמו מזרח ממערב...
אחת אומרת שאין להם תיעוד של עבר תשלומים עבורך.
שניה אומרת שיש.
אחת אומרת שאין DEADLINE. שניה אומרת שהיה כזה, הוא כבר עבר ושאת צריכה לבקש דחיית הקץ.

להגיד את האמת - אני לא יודע אם פקיד בביטוח לאומי ידע איך לקרוא טופס W-2 אמריקאי (נתחיל מזה שהטופס כתוב בנוצרית, ולא נראה כמו טופס 106...).
עצם זה שביקשו ממך לשלוח טפסי מס ישראליים, וטופסי העסקה ישראליים - למרות שאת מן הסתם הסברת להם שאת כבר 5 שנים לא חיה בישראל ולא עובדת עבור מעביד ישראלי - כבר מצביע על כך שכנראה מה שתשלחי לא יובן.

אולי תנסי לפנות לחברים הבאים:
[URL]http://www.kolzchut.org.il/he/%D7%93%D7%9E%D7%99_%D7%91%D7%99%D7%98%D7%95%D7%97_%D7%9C%D7%90%D7%95%D7%9E%D7%99_%D7%9C%D7%AA%D7%95%D7%A9%D7%91_%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C_%D7%94%D7%A9%D7%95%D7%94%D7%94_%D7%91%D7%97%D7%95%22%D7%9C[/URL]

יכול להיות שהם יוכלו לייעץ לך מה לעשות - או אפילו לעזור לך בצורה אקטיבית יותר.

GeJuFan

New member
רק הבהרה, כי אולי לא הסברתי נכון

עקב השעה.
&nbsp
השנייה לא אמרה שבהכרח ש- ״יש״ או ״אין״ תיעוד, אלא שכל מה שהיא רואה זה שיש רשימה של מעסיקים שעבדתי בשבילם, ולכן היא אומרת שלדעתה סביר להניח שנעשו תשלומי בטוח לאומי עבורי אבל מבלי לפתוח את התיק אי אפשר לדעת.
&nbsp
לגבי הדדליין זה אכן מוזר.
&nbsp
&nbsp
נכנסתי לאתר שנתת הם נותנים מידע אבל ממה שאני קוראת זה נראה בדיוק כמו אותו מיד באתר הביטוח לאומי.. אולי יש משהו שלא הבנתי. מעבר לזה הם לא מספקים עזרה אישית אלא רק המידע באתר.

Mellow29

New member
למיטב הבנתי סטודנט בארה"ב משלם כמו "מובטל"

או שלפחות זה המצב אצלי, כי "סטודנט" מוגדר מישהו שרשום במוסדות להשכלה גבוהה בארץ. אם יש לך מידע אחר זה מעניין, כי באמת יש הבדל של 500 ש"ח בשנה.

בנוסף לשאלות המצויינות של בוסטון

נראה לי שיש לך גם קצת בלבול בין ביטוח לאומי לרשות המסים. ביטוח לאומי לא מוריד מס על הכנסות משכר דירה. את זה עושה רשות המסים. מעמדך בביטוח לאומי יכול להשפיע גם על קביעת מעמדך מבחינת מס הכנסה אבל לא בהכרח...

למעלה