פי כמה

• פותח הנושא maec
  • פורסם בתאריך

maec

New member
ושאלה נוספת

התרעות/התראות בהקשר של הודעה שמתקבלת מהמחשב, למשל על כך שמישהו מנסה לשנות קובץ שכתבתי.

דלזאגי

New member
הנה:

פי - תמיד בלשון זכר. התראה - אזהרה, הודעה לא לעשות משהו, "הנאשם לא חויב בדין, אך קיבל התראה על התנהגותו" התרעה - הזעקה, השמעת תרועה, זעקת שבר, להתריע על סכנה מתקרבת. והכל מהספר הישן והנפלא "ודַיֵיק"

אטיוד5

Active member
להסבר הזה ...

לא הייתי קורא "נפלא". במקרה הזה יש לנו אזהרה על סכנה מתקרבת ולפיכך לא ברור לפי ההסבר מי מבין "התראה" או "התרעה" מתאים. לדידי, בתור נייטיב, לא בתור מומחה, התרעה היא *על* משהו ואילו התראה היא *ב*מישהו. שתיהן אזהרות. לכן, במקרה הזה, של הודעה הקופצת במחשב, הייתי משתמש בהתרעה.

מקובל ביותר; תוספת קלה.

(מילון רב מילים): הסבר מלא למילה הַתְרָעָה שֵם נ' (כתיב מיושן: אתרעה) הודעה על סכנה צפויה; הפניית תשומת הלב לסכנה, לקושי, לבעיה וכד'; אזהרה. • הצבא משתמש במערכות התרעה מתוחכמות, המאפשרות גילוי של כל תנועה חשודה. מן החלק שהדגשתי בהגדרה של מילון רב מילים, נראה שכבר הוחלה הרחבת משמעות למילה התרעה, כך שהיא כוללת בתוכה כבר את העניין שעליו שאלת. לכן, גם לדעתי, יש להשתמש ב'התרעה'.

גנגי

New member
תוספת נוספת

ולא מן המילון: אחד מהרכיבים שגדלים בשדה הסמנטי של "התראה" ("להתרות במישהו"), הוא ה-"נו-נו-נו". כדאי לזכור את זה כששואלים אם השימוש במילה "התראה" מתאים או לא.

ההבדל ניכר בעיקר בשם הפועל

להתריע (זהירות) - להתרות (נו נו נו) מכאן שבכל התראה יש מן ההתרעה אך לא כל התרעה מלווה בהתראה. וסליחה על הטרחנות.

maec

New member
למה?

עד כמה שאני זוכרת מלימודי הלשון, מספר סתמי בא תמיד בנקבה. (בא תמיד זה ביטוי לגיטימי?) מדוע כאן הוא בזכר?

גנגי

New member
אבל זה לא מספר סתמי,

וזה אכן בזכר. מספר סתמי זה כשאת סופרת סתם: אחת, שתיים, שלוש, ארבע... וכו'.

maec

New member
אין בעד מה

אבל אשמח להסבר על מה שכתבת (ועד כמה שאני זוכרת כלח היא מילה יחידאית מהתנ"ך שלא יודעים מה משמעותה האמיתית. למיטב זכרוני אחת הסברות היא זקנה ואילו הסברה הההפוכה אומרת דווקא ילדות)

מוגנגי ../images/Emo124.gif

אולי אפשר להוסיף בקישורים או בטגליין את כל השירשורים של ה-FAQ למיניהם? (אם כי מצד שני זה תמיד חינני לראות שוב שאלות שעדיין לא אבד עליהן הכלח) ל- maec השאלות 1. מה מקור הביטוי "אבד עליו הכלח" 2. האם לומר פי שלוש או פי שלושה, הן מהשאלות היותר חוזרות שבפורום. יש עוד כאילו כמה אני חושב. נצל"ש: מה השאלות הכי FAQ באח"לה?

גנגי

New member
איזה פאק,../images/Emo4.gif

מזה זמן מה אנחנו מכניסים שאלות לאגף השמור של הפאק, אבל יש בו פאק והוא עולה רק כשיש לפחות ארבעה פאקים. מבטיחה לטפל בזה בהקדם.

למעלה