פלאי גרייצר נגד מדינת ישראל

vonagut

New member
פלאי גרייצר נגד מדינת ישראל

בגיל 13 הייתי מנוי בשלוש ספריות . עד גיל 13 וחצי לא נותר ספר מד"ב אחד שלא קראתי על המדפים . התוצאה - 13 שנים אח"כ אני נאלץ למצוא ולקרוא מחדש הכל,כי כמה שלא תהיה גאון קטן של אמא יש דברים שקשה להבין לפני שקיבלת מחזור/עשית טירונות/נזרקת מהעבודה וכו´ . מד"ב יכול להיות מהנה בכל גיל - אבל זה לא לילדים . ואז תבינו שקשה לי עם ילדון שנראה כמו האמא של הסטגימה של חובב מד"ב+ מצהיר על עצמו "אליטיסט"+פרצוף של אוטיסט ובקיצור הופך את כולנו ללא בול עניין סקסי (שלא כמו נציגתינו המדהימה עדי נוימן) אבל חמור מכך -כמה שזה קרוב לאמת:שתי דקות בפורום הזה וריח הסנוביזם וההתבדלות שלא מבחירה של הילדים הלא מקובלים של הכיתה עולה לאף . ולכן חברים,שימו לב !! - מד"ב הולך להיות הדבר הבא, ולנו יש יתרון! אם נדע לנצל את זה, משפט הפתיחה "רוצה לבוא אלי לדבר על הקנטוס של היפריון" יהפוך אותנו ללהיט של החורף הזה .

preacher

New member
היות שלא ראיתי...

איך בדיוק קרה שהזמינו אותו ליצפאן? בתור מה?

vonagut

New member
זה קרה ביצפאן

פילאי הוזמן בתור מומחה למד"ב (כמו שרמזתי -יצפאן תמיד מזהה את הדבר הבא) ושחכתי לציין את אקורד הסיום המוחץ של יצפאן בתגובה לאיזה "סטניסלבלבקבריאדה" שמלמל הילד אמר יצפאן "תסלח לנו שאנחנו לא מבינים אותך - אנחנו מהמעברות"

cheshercat

New member
יש איזושהי סיבה שפלאי צריך בגללה

להוריד את רמתו לרמה של יצפאן??? והוא עשה את זה מלכתחילה כפי שהוא בעצמו ציין כדי להוריד את מינון הפרצופים וההערות המפגרות של יצפאן. אם השם קבריאדה לא היה צמוד למושג מד"ב הוא לא היה זוכה לתגובה כזו. ואולי כדאי לו ליצפאן להפגש עם כמה יוצאי מעברה שאני מכירה - מעט מהחכמה שלהם אולי תדבק בו

זה פשוט מאוד

ונגוט מנסה להגיד במילים גבוהות את המשואות הקרות הבאות: א) הוא היה ילד דחוי ב) כולם כאן כמוהו ג) תרבות המדע הבדיוני היא עדיין לא מספיק פופולרית ד) יבוא יום והוא יוכל להרשים בנות במשפטי פתיחה הלקוחים מתוך ספרות מדע בדיוני, כיום לצערו יש אך ורק משפטים מתוך ספרות "אחרת" איפה הכנות לעזאזל ????

vonagut

New member
דברי הוצאו מהקשרם

מה שכתבתי במילים נמוכות זה שאם נצא מהקטע של הסגירות (רק אנחנו מבינים,מי שלא קרא את כל הטרילוגיה של חולית שלא יתקרב אלינו) ונעבור לשקיפות,נוכל לקרב הרבה אנשים- ומי יודע : תוכנית טלויזיה שבועית,הוצאה מחדש של פנטזיה2000,וכמו שנאמר בשליחות קטלנית2 "העתיד שתמיד נראה כה ידוע מראש,הפך לכביש שחור וארוך שסופו לא ידוע" חוצמיזה שהייתי הילד הכי מגניב בכיתה,ובקייטנה,ושאני חושב רק טובות על חברי הפורום המכובדים

כולם אומרים

מדע בדיוני ופנטזיה הוא זאנ´ר פופולרי ומכובד בכל העולם. מה שיפה במשפט הזה, שכתבתי הרגע, הוא "כל העולם" ברור לי לחלוטין שאיפותיך הכמוסות, עולם אחד, מנהיג אחד, סופר אחד "כולם אומרים", שר הזמר המוכשר שלומי שבן האם לזה אתה שואף וונגוט ? עולם ובו רק קוראים מד"ב ? האם זה לא ברור לך ששאר ספרות העולם השפיע היטב על הזאנר ? האם לא ברור לך שחייבים להיות פריקים של כל דבר בכל מקום ? האם אתה מנסה להשפיע עליהם להשתנות ?

vonagut

New member
את צוחקת לי בפנים

זה המשך השיר,ומצב הסצינה. שוב יקירתי,לא להשתלט - להתקרב .

למה אתה חושב שאין קירבה ?

נראה לי שסביבתך הקרובה מוקפת באנשים שאינם חובבי המדע בדיוני, אינך יודע כמה רבים האנשים חובבי המדע הבדיוני שחיים בינייו ויאנם עונים על הגדרות הסטריטופאיות שלךת לדוגמא: עדי ניומן היפיפיה, מתחת למעטפת היפה הטיפשה מסתתרת ילדה חובבת מדע בדיוני נועם רוטם, בן זוגה לשעבר, מנהיג להקת קרח9 - ספר אשר אותו כתב הסופר קורט ונגוט אשר אתה אימצת את שמו, פרופסור עדי צמח, מאוניברסיטת תל אביב ועוד רבים טובים אחרים הקירבה קימת, ונגוט, צריך רק להביט סביב

vonagut

New member
קרח תשע

הוא מונח מתוך הספר "עריסת חתול" ו... לא טענתי שאין מד"בניקים cool

Y. Welis

New member
אממ, אני לא בטוח שניומן עודנה חובבת

מד"ב - כלומר, היא לא מדברת על זה, לא מופיעה בכנסים וכן הלאה. אולי זה היה רק טריק יחצ"ני?

Y. Welis

New member
בעצם מישהו ב´ידיעות´ עוד חושב שכן,

כי ראיינו אותה ל´שבעה ימים´ של השבוע, לכתבה על דת אבירי הג´די שנדונה כאן לא מזמן, לצד אלי הרשטיין (עורך סדרת המד"ב ב´כתר´). כמובן שמה שהיה לה לומר בנושא לא היה שווה את מקומו על הנייר (´מה? איזה משוגעים!´ ובדומה). אבל מבחינה יחצ"נית זה כמובן מאוד נוח.

firefist

New member
האגדה מספרת

שחברים שלי ראו אותה בכנס אייקון או משהו דומה לפני שלוש שנים...

firefist

New member
את הבנות שאני מרשים

עם משפטים מספרות אחרת, אני יכול גם להרשים עם משפטים מספרות מד"ב... או במילים אחרות: לפי מיטב נסיוני, היכולת שלי לצטט ספרות יפה מרשימה בנות בדיוק כמו היכולת שלי לצטט מד"ב.

הייזל

New member
מישהו יכול להסביר למאותגרי-יצפאן

שכמוני(מתוך בחירה) על מה ולמה? מי זה בכלל פלאי גרייצר? למה הוא דווקא הוזמן? על מה דובר?

cheshercat

New member
פלאי מוכר לחברי פורום אורט ולאחרים

גם בתור הדוכס גלורין וחרבו או הדוכס חלורין וגרבו (ראי מילון הפורום) והוא התארח בתור מומחה למד"ב.

למעלה