פלאפל בטטה
פלאפל קצת שונה בטעמו מהפלאפל המזרחי הודות למתיקות הבטטה ולניחוח הקינמון, לא חובה לאוכלו לצד טחינה, מתאים גם לאכילה עם יוגורט או לבן. המרכיבים: 1/2 ק"ג חומוס שהושרה לילה קודם 2 בטטה בינוניות קלופות ומבושלות חצי בישול. 2 בצלים צרור כוסברה 1 פלפל אדום/ירוק חריף (למי שאוהב) כ- 1/3 כוס קמח 1 אבקת אפיה 1/4 כפית סודה לשתיה 1 כף שום כתוש 1 כף מלח 1 כף כמון 1/2 כפית קינמון מעט שומשום שמן אופן ההכנה: לשטוף היטב את החומוס ולטחון אותו ( במטחנת בשר) לסירוגין עם הבטטה, הבצל,כוסברה ופלפל החריף. להוסיף לתערובת את יתר המרכיבים ולערבב היטב. (התערובת צריכה להיות במירקם גבישי ומעט סמיך, במידה ויוצא מעט דליל להוסיף עוד מעט קמח, ובמידה ויוצא סמיך מידי להוסיף מעט מים- תלוי בנוזלי הבטטה המופרשים) ליצור כדורים או קציצות ולטגן בשמן חם * רצוי להגיש עם חומוס, טחינה, יוגורט או לבן.
פלאפל קצת שונה בטעמו מהפלאפל המזרחי הודות למתיקות הבטטה ולניחוח הקינמון, לא חובה לאוכלו לצד טחינה, מתאים גם לאכילה עם יוגורט או לבן. המרכיבים: 1/2 ק"ג חומוס שהושרה לילה קודם 2 בטטה בינוניות קלופות ומבושלות חצי בישול. 2 בצלים צרור כוסברה 1 פלפל אדום/ירוק חריף (למי שאוהב) כ- 1/3 כוס קמח 1 אבקת אפיה 1/4 כפית סודה לשתיה 1 כף שום כתוש 1 כף מלח 1 כף כמון 1/2 כפית קינמון מעט שומשום שמן אופן ההכנה: לשטוף היטב את החומוס ולטחון אותו ( במטחנת בשר) לסירוגין עם הבטטה, הבצל,כוסברה ופלפל החריף. להוסיף לתערובת את יתר המרכיבים ולערבב היטב. (התערובת צריכה להיות במירקם גבישי ומעט סמיך, במידה ויוצא מעט דליל להוסיף עוד מעט קמח, ובמידה ויוצא סמיך מידי להוסיף מעט מים- תלוי בנוזלי הבטטה המופרשים) ליצור כדורים או קציצות ולטגן בשמן חם * רצוי להגיש עם חומוס, טחינה, יוגורט או לבן.