פלאפל!!! כנסו והגיבו לי תודה!!
|טמ

chiko2321

New member
פלאפל!!! כנסו והגיבו לי תודה!!
|טמ

שלום רב לכולם!
עקב המצב הכלכלי הקיים וזה העתיד לבוא שיהיה גרוע יותר, עלה במוחי רעיון (שרבים בטח חשבו עליו לפניי אבל הוא עדיין לא מיושם).

יש באיזור מגוריי איזור תעשיה שנחשב כמרכז ההייטק אחד הגדולים בארץ, כמו כן עבדתי באחד המשרדים שם, משרד יוקרתי ומצליח . כל התקופה שעבדת שם הספקתי להכיר את מרבית העובדים באופן אישי ולמרות שהמשרד יוקרתי ומצליח האנשים עדיין לא הצליחו לגמור את החודש.
מסביב לבנייני המשרדים שורצות מסעדות בשפע , עממיות , יוקרתיות אך הופתעתי לגלות שאין דוכן לאוכל מהיר זול ואיכותי (כן זה יכול ללכת ביחד ;)

התנועה היומיומית של ספקים, עוברי אורח, ועובדי הא.ת מגיע בערך ל5,000-7,000 איש ביום!!

אז חשבתי לעצמי לפתוח דוכן פלאפל שישדר עממיות ואיכות במחירים נמוכים (לא פלאפל 10 ש"ח).

חשוב לציין שיש לי קשרים בענף המזון ואני אוכל להקים את העסק עם עובדים מהתחום בקלות יחסית.

אנא מכם שלחו דעותיכם ותגובתיכם ומה אתם חושבים על הרעיון בכללי.
תודה!!!
 

Alexsushi

New member
תתכונן לבירוקרטיה

היי צ'יקו, קודם כל שיהיה בהצלחה. וכל הכבוד על היוזמה.
חשוב לקחת בחשון 3 רכיבים!
1. צפויה לך ים בריקורטיה בכל הקשור ל פתיחת עסק, רישוי עסק, אישור ממשרד הבריאות ועוד. בקיצור תעשה ברורים טוב טוב לגבי הפעילות הזו, בעיקר של פלאפל.
2. תזרים מזומנים - דיברנו על כך במספר פוסטים ( אתה מוזמן לעקוב) על חשיבות תזרים מזונים ותוכנית עסקית, מעבר לסכום ההשקעה הראשוני שאיתו אתה חייב לבוא אתה חייב לעשות חישוב של כמות מנות הפלאפל שאתה צריך למכור ( על כל מנה הרווח הוא מועט) , לכסות את העלויות הקבועות ( שיהיו כנראה גבוהות בגלל שכירות ומיסים).
3. מיקום מיקום מיקום... בסופו של דבר עסק כזה הצלחתו העיקרית תהיה בזכות מיקום טוב, ולמיקום טוב יש עלויות, קח זאת בחשבון!

אם עברת על שלושת נקודות אלו ואתה מרגיש בטוח ( למרות שמעל ל 80% מעסקי המסעדנות/פאב בישראל לא שורדים שנה ) אז שאר הדברים כבר ירוצו... בכל מקרה שיהיה המון בהצלחה.
 
למעלה