פלאקווניל ו - -0-0- (משקפיים)

שאנל

New member
פלאקווניל ו - -0-0- (משקפיים)

הבנתי ששימוש לאורך זמן בפלאקוניל יכול להשפיע על הראיה, האם אתם נבדקים אצל רופא עניים אחת לחצי שנה? נראה לי שהראיה שלי מתחילה להיות מטושטשת, יכול להיות שזה לא קשור לפלקוניל וזו סתם בעית ראיה (חדשה ומעצבנת...). בכול מקרה חשבתי להזכיר לכן/ם להיבדק.

gaia20

New member
אני משתדלת להבדק

בעיה הראיה עם הפלקווניל ידועה כמובן, הבנתי שהתרופה שוקעת בעיניים לא ממש יוצא לי פעם בחצי שנה, יוצא בערך פעם בשנה. יופי שהזכרת לי....
גאיה.

PowerFul

New member
כל הכבוד שאנל../images/Emo101.gif

היי שאנל, כל הכבוד שאת מזכירה כאן לבנות המקסימות שיש לבצע בדיקות עיניים תקופתיות למי שנוטל פלקווניל. יישר כוח ויום נפלא

ל3

New member
שדה ראיה

הפלקווניל יכול לפגוע בשדה הראיה, אבל אני לא חושבת שהטישטוש הוא מזה. בכל אופן כדאי לבדוק. אני לא בסדר כי כבר שנתיים שאני לא הולכת לבדיקה ועוד העלו לי את המינון

נועה בת

New member
פלקוויניל ועניים ../images/Emo12.gif

היי שאנל . הפלקוויניל לא גורם להפרעות של מש בראיה . יש בעיה אחרת איתו. הוא גורם למשקע ברישתית העיין , קאטרקט. ולכן מומלץ להיבדק מידי חצי שנה . אני לוקחת כבר שנים , וטפו טפו לא פגע בראיה .. וכמוני עוד רבים , אז אל תידאגי .

PowerFul

New member
שאנל היקרה...

לגבי שאלתך על פלקווניל, לא שמתי לי כי אמרת שאת מבחינה בטשטוש. בדקתי קצת את הנושא עבורך. תופעות הלוואי של פלקווניל על העין כוללות נזק לרשתית, בעייה בתפקוד השרירים של ריסי העין ופגיעה בשדה הראיה. יכול להיות שהטשטוש נובע מבעייה אחרת, אך כמובן אין לשלול תופעת לוואי של תרופה זאת, ואכן מומלץ לחולים הנוטלים תרופה זאת לדווח לרופא על בעיות כלשהן בראיה, לפני כל בדיקת עיניים. בכל מקרה כידוע מומלץ לבצע בדיקת עיניים אחת לחצי שנה בחולים המטופלים בתרופה זאת. ספרי לנו מה אמר הרופא שלך. בהצלחה.
קובי

Dawn19

New member
גם סטרואידים לא? ../images/Emo35.gif

אני חושב שגם סטרואידים פוגעים בראייה אם נוטלים אותם במשך תקופה ארוכה.

PowerFul

New member
נכון...../images/Emo22.gif

גם לסטרואידים יש תופעות לוואי אוקולריות (כלומר הקשורות לעיניים). סטרואידים יכולים לגרום לגלאוקומה (לחץ תוך עיני מוגבר) ולקטרקט (התעבות של עדשת העין). אם זאת, כנראה שפלקווניל גורם שפלקווניל גורם לבעיות בעיניים בשכיחות גבוהה יותר מאשר סטרואידים (למרות שזה עוד לא הוכח). יום טוב לכולנו וגם לך שחר

למעלה