פלדנקייז?

baluri

New member
פלדנקייז?

שלום לכולם, קיבלתי המלצה לקחת את זוהר לשיעורי פלנדקרייז, האם מישהו מכם יודע משהו על זה? האם זה מומלץ? האם אחד מכם לקח את הילד שלו לשיעורי פלדנקרייז? בנוסף אנחנו נתחיל בשיעורי שחיה בעוד כשבועיים כשזוהר יהיה בן 3 חודשים. דר' פנסקי המליץ לנו על כך.

Adoushi

New member
שלום

יש לנו בפורום מורה לפלנדקרייז, Kashke ואני בטוח שהיא תתייחס ישר שתקרא את ההודעה. אושרי, בנם של עודד ועידית, כדור, הלך לשעוריי פלנדקרייז וזה עזר לא מאוד לפי מה שעידית כתבה והאי גם תתייחס ותרחיב.

kashke

New member
איהאב, ../images/Emo9.gif תודה שנתת לי כבר תעודה.

את לימודי הפלדנקרייז טרם סיימתי. אני סיימתי לימודי "שיטת שלהב" = ליווי התפתחותי על פי שיטת פלדנקרייז. המורה שלי, חוה שלהב, נמנתה על 13 התלמידים הראשונים של ד"ר משה פלדנקרייז ולאחר מותו (1984) הפכה גם היא לממשיכה בפיתוח השיטה.
אילה

kashke

New member
לקחת ובגדול!

"כדור" מקבל שיעורי פלדנקרייז.
אמא של כדור יש לך מה לספר?
"אורנית של לים לם" יש לך גם משהו לספר? ומעט על הפלדנקרייז: ( הנקראת גם - שיכלול היכולת) שיטת תנועה המתייחסת אל השלד, המפרקים והשרירים. נקודת המוצא של ממציא השיטה היא שלשלד האנושי יש את היכולת לשאת את משקלו של הגוף שמונח עליו ולהניעו במרחב בצורה פונקציונלית ונכונה. כל אדם, מרגע הוולדו, בוחר לעצמו צד מועדף. צד שנוח לו יותר לפנות אליו, לעשות דברים דרכו. יש צורך "ללמד" להראות לכל תינוק וילד ובוגר את אפשרות העבודה עם שני הצדדים והשימוש הנכון בשניהם. תהליך הלמידה מתבצע בדרך כלל בשכיבה על הגב תוך עשיית תנועות קטנות שהן בעצם "פירוק" של התנועה הגדולה הגלובאלית. הלימוד הוא נעים ונוח ומביא לשיפור אדיר ביכולת בכל תחום בחיים. אם יש עוד שאלות - אשמח לענות. אילה

נטע מטופל בפלדנקרייז

אצל סבתא שלו. היא מטפלת בו כשלש או ארבע פעמים בשבוע. חלק מהזמן זהו טיפול ברגל וחלק מהזמן טיפול כללי: חיזוק של טונוס השרירים, איסוף של הגוף, יציבה וכו'. היא גם הדריכה אותי מה לעשות אתו ואיך להניע לו את הרגל. שני אנשי מקצוע שראו את הרגל - הפזיוטרפיסטית שלנו והאורטופד שמטפל בנטע בצפת אמרו לי שהתנועה של כף הרגל היא מעל המצופה. אין לי ספק שזה בזכות העבודה על הרגל. אם יש לכם אפשרות לטפל - אל תהססו. זו המלצתי לכם. אורנית

פלדנקרייז

אפשר לשאול מאיזו ססיבה פנסקי הפנה אתכם לפלדנקרייז? תוכלו לקרא על פלדנקרייז ואושרי באתר שלנו תחת הסעיף "בין הכסאות". בגדול אכתוב שנעמי המדריכה-מטפלת של אושרי ממש לימדה אותו לפרוס ידיים, להתיישב, לזחול גחון. עבודה קשה והיא לימדה אותו בסבלנות צעד צעד. אם תחליטו ללכת לשיעורים שימו לב למי ולמחיר. הכרתי גם מישהיא עם הרבה ניסיון שלקחה 90 ש"ח לפעם. אני יודעת שיש מי שלוקח 300-400 זה נראה לי מטורף. היינו פעם אחת לא מזמן, במכון פיזיוטרפיה אבל הפיזיוטרפיסטית אמרה שניקח חודש חופש ונחזור. כך שאין לי דיעה על פיזיו לעומת פלדנקרייז, חוץ מכך שהראשון ממומן מקופ"ח. גם שיקול. בהחלט אנחנו ממליצים בחום על פלדנקרייז. אני גם לוקחת את אושרי לבריכה ונראה לי שזה גם עוזר לו לפתח כח.

שאלה ../images/Emo35.gif

האם מישהו יודע האם יש באשדוד מטפל בשיטת הפלדנקרייז

יכול להיות ש"קשקה יודעת".

אולי כדאי לכתוב לה מסר. ויש גם אתר פלדנקרייז ישראלי שנדמה לי שיש שם מטפלים רשומים מכל הארץ. אם הטיפול הוא לתינוק תשאלו אם יש למטפל התמחות ו/או ניסיון עם תינוקות.

kashke

New member
שלום למש' מנדלסון. תשובה../images/Emo70.gif

באשדוד למיטב ידיעתי, אין מטפל שלמד את שיטת שלהב - כלומר התמחות בליווי התפתחותי על פי שיטת פלדנקרייז. אני בטוחה שיש מורים לפלדנקרייז. אם תצטרכו המלצות - אוכל לברר עבורכם. לגבי בוגרי קורס שלהב - יש מישהי מ- כפר מרדכי, מישהי מ- ניר צבי ומישהי מראשון לציון (מערב). אם יש עוד שאלות - אני פה

למעלה