פלוטה העליב אותי לפני כמה ימים

פלוטה העליב אותי לפני כמה ימים

וכתב לי, כאן בפורום, איפה שכולם רואים, משהו כמו שזה לא בסדר שאני לא מנסה לאלתר ולחדש (בפתיל שמתחיל ב "איך מכינים דברים לבד"). אז בגלל שאני קצת חלש בתחום הרעיונות והאילתורים, שינסתי מותניים לכבוד פלוטה, ויצא לי "רקטת מים לדיג". אז אחרי שהיתה לי הכותרת, טרחתי ועמלתי עד שגם הצלחתי לחבר איזה מתקן שיתאים לכותרת, ומה שיצא זה בקבוק פלסטיק שממלאים עד החצי במים וסוגרים באופן הרמטי עם מחבר מהיר. דוחסים פנימה אויר (למשל עם משאבת אופניים) ללחץ של כמה אטמוספרות טובות. כשמשחררים את המחבר, לחץ האויר משפריץ את המים לאחור, והבקבוק (להלן "הרקטה") עף קדימה. ומי שלא מאמין, שישאל את אורי ודודי שכבר הצליחו לחטוף את אב הטיפוס בראש (כן, היתה בעיה קלה של יציבות וכיוון). הרעיון הכללי הוא שהרקטה תחובר לחוט הדיג, ותישא איתה את הפתיון לכיוון קפריסין. כל העסק *מאוד* פשוט וזול. בקבוק קוקה קולה ריק, משאבת אופניים, צינור פלסטיק וכמה חיבורים. הבעיה הגדולה היא מהיכן להשיג מים בזמן הדיג, אבל בטח נתגבר על זה. יש עוד כמה התאמות קטנות שצריך לעשות כדי להגדיל את הטווח, אבל זה לא רציני. נכון להיום, הטווח הוא 110 מטרים. יותר ממה שאפשר להגיע בזריקה (לפחות אני), אבל עדין לא מספיק כדי להצדיק את ההיתעסקות. השאיפה היא להגיע ל-200 מטרים, ובינתיים זה נראה ראלי. בעיה שאני עדין מחפש לה פיתרון - איך לחבר את החוט והפתיון לרקטה, כך שלא יפריעו לתעופה, וגם כשהעסק נוחת במים, הרקטה תיפרד מהפתיון. אבל צריך שתישאר מחוברת לחוט כדי למשוך אותה בחזרה. אולי לשגר עם שני חוטים, אחד מחובר לפתיון ולחכה, והשני משמש רק להחזרת הרקטה.

alonps

New member
../images/Emo110.gifרקטה

יוביוב שלום, לבעיית המים יש פתרון- להביא בדלי מהבית, או להעיף עם רקטה מהבית במסילה ישירה לים. כך גם העסק יהיה יציב יותר. לצורך נשיאת הפתיון, אולי תנסה לחבר מעל (או "פחות עדיף") מתחת, קופסה קטנה, אשר כל עוד הרקטה בתנועה תהיה סגורה (מהאינרציה) ותפתח רק במצב עצירה.

יש כאן איזו אי הבנה

כנראה (האמנם?) הבנת שהרקטה *שטה* על פני השטח/מים, ולא היא. הרקטה טסה באויר, כפי שנהוג בקרב עדות הרקטות. למען האמת, אכן קיימת אפשרות להשתמש באותו מנגנון להשטה על פני המים, אבל בהשטה יש *המון* איבוד אנרגיה בגלל פילוס הדרך והצורך להזיז מסה גדולה של מים.

אוריא

New member
אזהרה. ../images/Emo59.gif

רקיטת יוביוב סימן 1 מסוכנת לציבור. יש להתרחק מאיזור השיגור ברדיוס של כ-10 מטרים. יש לחבוש כובע פלסטיק או כובע פלדה. בעת השיגור יש להתפלל לשלומו של המשגר ולא לתפיסת דגים כמו בדרך כלל. גם אני נפגעתי מרקיטת יוביוב סימן 1.

ואני נרטבתי והתחלתי בנוהל

"פזזתה" שנכשל כבר במחשבה כשהרקטה שלחה לי מסר ליד המשקפיים.... ישר כח! עכשי אני לא יודע מי ירוק אני או הרקטה...

חץ הכסף

New member
אל תעלב, אבל כבר משתמשים בטכנולוגיה

לפני שאתה מגלה לכולם את הטכנולוגיה החדשה שהמצאת דאג לרשום אותה אצל רשם הפטנטים כך לפחות תוכל לתבוע כספים מהמעתיקים, אך כך גם תגלה כי אולי משהו אחר רשם על הרעיון פטנט לפניך ולא תבזבז משאבים על דבר שקיים כבר מזה זמן, ובמה דברים אמורים: יש לי חבר שיוצא לדוג רק בסירה ובד"כ למרחק 3-4 ק"מ מהחוף בעומק מים בין 30-40 מטר. אך הפלא ופלא, לפעמים גם שם אין דיג טוב ואז לפני שמתניעים את המנועים זוללי הדלק והכסף כדי להתקרב לחוף, למים הרדודים, הם מבצעים בדיקת שטח היקפית על ידי "שילוח" נסיוני של "טיל" זיקוקים (כאלה כמו של יום העצמאות אבל קטנים יותר). על הסירה יש תמיד רזרווה של סוללת טילים כאלה שמתאימים לטווחים שונים אך אין בהם את המגנזיום והתרכובות שיוצרות את זיקוקי יום העצמאות. אל הטיל קושרים את חוט הדיג, מצוף,משקולת, פתיון וכל היתר שנדרש, פותחים קלץ´ לגמרי ומשחררים חוט באורך ק"מ או יותר על הסיפון (כמו ערימת חבלים)לפי המרחק שאליו רוצים שהפתיון יגיע, וכדי שהחוט לא יצא דרך הרולר וטבעות החכה אשר עשויים להאט את הטיל ה"בליסטי" במעופו. בשלב זה נכנסים למחסות (לתוך הקבינה) ומתבצעת ספירה מ- 1 ל 10 (כמו בקרבות אגרופים) וכשמגיעים ל-10 סופרים לאחור עד אפס ומדליקים את מנוע הרקטה, בשלב זה מתבצע שיגור של הזיקוק\רקטה. (גודל הזיקוק וזוית השילוח יחד עם עובי ומשקל חוט הדיג ויתר התלויים על החוט קובעים את מרחק פגיעת הפתיון במים, יש לקחת בחשבון כיווני ומהירות הרוח, לחץ ברומטרי, לחות יחסית ומסלולי נדידת הציפורים מהארצות הקרות לאפריקה) יורים את הזיקוק לכיוון החוף, כלומר למים הרדודים, כן שמעתם טוב - לרדודים, הטיל נשרף ומתכלה באוויר כי הוא עשוי קרטון ורק ראש הנפץ הקרבי (רש"ק) עם הפתיון מגיע למים. בשלב זה ממשיכים בדיג רגיל או מז´רז´רים חזרה (אם הרש"ק היה ז´רז´רה) תוך כדי ביצוע נוהל זיהוי דגים. אגב, קשה לאללה לז´רז´ר קילומטר או יותר חוט בחזרה!!! וכדאי לחשוב על מרחק השיגור מראש בגלל סיבה זו !!! עכשיו, אם יש דיג ב"רדוד" אז מתניעים מנועים ועוגנים ב"רדוד" להמשך הדיג. בשיטה זו אתה לא מבזבז דלק יקר לחינם כי אם אין "אכילות" ב"רדוד" יורים עוד זיקוקים מערבה, מזרחה, צפונה ונגבה, או לצדדים ובאלכסון, עד שמגלים אתר דיג פורה ואז מפליגים ועוגנים בנקודה המדוייקת ומתחילים להעלות לוקוסים כיד המלך לסירה, אך לפני שמפליגים מהמקום ה"מת מדגים" מודיעים לכל יתר בעלי הסירות בקשר האלחוטי על הקורדינטות המדוייקות של המקום ה"מת מדגים" ואומרים להם שנמאס לכם מלוקוסים ואתם מחפשים מקום אחר ל"מרמירים" ומפליגים לנקודה החדשה כך שלא יבלבלו לכם את המוח עם הרבה סירות באיזור של המרמירים ומשאירים להם את הלוקוסים, למה לא?! גם הם דייגים לא?! באופן עקרוני אפשר לעשות אותו דבר מהחוף אלא מה? מהחוף של ישראל יש לך רק מערבה וקצת באלכסון, נכון שמערכה זה לעומק אבל כבר הסברתי לכם כי אלה מהסירה שנמצאים בעומק שולחים רקטה למזרח \ לרדוד כי שם נמצאים הדגים, אז למה לך דווקא לחפש עומק?! ולבזבז כסף על רקטות ?! בקיצור, הרעיון שלך לא רק שמישהו חשב עליו כבר לפני הרבה שנים, אלא הוא שוכלל, מיושם בשטח ומשתמשים בו עשרות שנים וללא הצלחה משגעת. מצד שני דע לך שממציאי פטנטים לא נשברים בקלות והראש שלהם כל הזמן עובד לכיוונים חדשים. לסיכום, לא ממליץ לכם להשתמש ברקטות, זה מסוכן וזה יביא עליכם את המשטרה וכוחות הבטחון, עדיף חץ וקשת !!! דיג מוצלח לכולם לאחר הסערה.

HelloweeN

New member
שתהיה בריא, איזה מאמר מרתק!:)

אם כי בהחלט ניתן לפתח את רעיון החץ וקשת. (הרי חשבו על זה קודם- בג´יימס בונד למשל, הוא יורה מתוך רובה חץ שבקצהו קשור חבל, החץ ניתקע בד"כ באיזה קיר (אם כי אין לי מושג אי חץ מברזל יכול להתקע בבטון..), והנה יש לג´יימס אומגה למשל בין רגע. אפשר במקום החץ, או בנוסף לחץ, לתקוע קרס או מצוף + פיתיון ולירות את העסק. זה לא כ"כ פשוט כפי שזה נישמע, אבל הבנת את העיקרון..)

חץ הכסף

New member
חץ קודח בטון זו לא בעיה

דחילק, ג´ימס בונד משתמש בחץ עם ראש ווידיה רוטט ורק כך זה מצליח לחדור בטון וחוץ מזה לרובה הקשת שלו יש קנה סלילי שמסובב את החץ במעופו ויוצר פעולת קידוח כשהחץ נוגע בבטון, כולם יודעים את זה.

S K I P E R 2

New member
אם הדגים היו יודעים

איזו טכנולוגיה,אילתורים,המצאות ופטנטים מושקעים בתפיסתם אזי רק מהבושה וחוסר הנעימות היו עולים לבד על הפתיונות שאנחנו מטילים להם.

למה המיים

סליחה על הבורות - למה צריך מיים ? לא מספיק לנפח רק באוויר? נשמע מאוד מעניין

אז ככה,

קודם כל, אכן ניתן לנפח רק עם אויר. כמו שממלאים ומשחררים בלון והוא עף. אבל למים יש משקל גדול בהרבה מאויר. לכן כשהמים נפלטים מפיית הבקבוק (באותו לחץ כמו שאויר היה נפלט), מופעל כח גדול בהרבה על הבקבוק. תחשוב על זרנוק מים שמתיז בלחץ גבוה. הוא מפעיל הרבה כח על מי שמחזיק אותו. אם הזרנוק היה מוציא אויר בלבד, הדחף היה חלש מאוד.

paluta

New member
תשובה לקפל"ד ולשחפ"צ

היות והזנחנו את רעיון הטיסנים (בגלל מזג האויר הנוכחי) ובשל העובדה שבצפון אסור להשתמש ברקטות מכל סוג בשל הרגישות הבטחונית החלטנו בעונה זו לאלף דולפין שיוביל את הפתיון למחוז חפצנו מבלי צורך בשחפץ - קפלד מצאנו דולפין שמוכן למשימה וראשית ציידנו אותו בסכין שיוכל לחתוך רשתות בדרך וכן מערכת ניוות תת ימית פשוטה שבנינו לבד מכמה מקלות של ארטיק סרגל מצפן ופנס אטום - הבעייה עם הדולפין זה שהאמבטיה בבית קטנה מידי כך גם האקוריום כמו כן אין לנו בריכה מתנפחת מתאימה - יש לכם איזה רעיון מה עושים עם הדולפין איפה מאחסנים עד לשימוש ?

joko7

New member
חחחחחח ואני בכלל חשבתי להתחיל לחזר

אחרי במאים ומפיקים ישראלים על מנת לשווק להם את הרעיון הכביר לסדרה ישראלית מקורית שתפיל את הרייטינג של טופז לקרשים, משהו סטייל צמד מקגייברים ישראלים שיכולים לייצר ולהרכיב פצצת אטום מקיסם אוזניים חתיכת מסטיק ונייר כסף של סגריות. ובתפקיד הראשי איך לא,,,,,פלוטה ויוביוב

helpmeplz

New member
לא פשוט עדיף בלון?

בלון עם הליום או מימן, גודל הבלון יקבע לפי משקל העופרת, זה חוקי לגמרי(או שאני לא יודע משהו?). כשהבלון יגיע לגובה מסויים הוא יתפוצץ, כמובן שאם הרוח לא לכיוון הים אז חבל על הזמן, רק הבעיה היא להשיג מנפח בלונים(לא ידני) ובלוני הליום.. הבלון לוקח את זה למרחקים גדולים, טיפה באיטיות אבל שווה את המאמץ. אם הרוח היא חזקה לכיוון הים, תיזהרו שהבלון לא יגיע לקפריסין :)

חץ הכסף

New member
בלון הליום עשוי להיות מוצלח בכנרת

בכנרת יש לך אפשרות לדוג עם כוון הרוח מכל החופים שסביב האגם ואז הבלון ירחיק לך את הפתיון ממך והלאה לכוון המים בים התיכון המצב שונה אך תוכל ליישם את הטכנולוגיה כשיש רוחות מזרחיות. אאל תשכח שישנה בעיית ציוד שצריך לסחוב לדיג, כמו מיכל הליום כבד מפלדה... והבלון עלול להתפנצ´ר מהקרס עם זו תפגע בו...

חץ הכסף

New member
דולפין זה סיפור יקר לאחזקה ולתחזוקה

נראה לי בכ"ז כי זיקוק רקטי זול ויעיל יותר למשימה מדולפין. דולפין צריך להאכיל, צריך וטרינר של דגים שיטפל בו, חיסונים ותרופות, מאמני דולפינים עולים הרבה כסף, ואחרי שתשקיע בו הרבה כסף הוא עלול לבלוע שקית ניילון, שכמוה יש הרבה בחופי ישראל, וחס ושלום להתפגר. טיל זיקוק לעומת זה תוקעים בזוית בחול ומדליקים בגפרור.

rondadon

New member
למה להסתבך???

אני עושה הכי פשוט.....לוקחים כריש לבן...מאלפים אותו "הבא אלי!"...זורקים אותו עם רצועה בים ואני מבטיח לכם אינטיאסים וטונות לרוב...

helpmeplz

New member
האהא רק שלא יבלע את הפיתיון בדרך

לוייתן יכול להיות יותר טוב :) בקשר לבלונים.. אפשר לנפח בלוני הליום בבית ולקחת אותם לדייג... וכתבתי כבר שאפשר להשתמש רק אם יש רוח לכיוון הים.. והכינרת קטנה מדי בשביל בלון הליום...

למעלה