פלוטו ב 150 מעלות למרקורי לידתי.

um1111

New member
פלוטו ב 150 מעלות למרקורי לידתי.

שלום יאיר,
אנחנו דיברנו בעבר על פלוטו ב 150 מעלות לירח לידתי שלי, להזכירך
:
"...העניין הוא שהבית הראשון הוא בית מוחצן, ובית 8 - בית מופנם. הירח במזל אריה שואף לצאת ולהיראות, אבל בבית השמיני הוא נאלץ להסתיר את עצמו פרק חיים לא קטן. כעת בא פלוטו ומעיר אותו ומזכיר לו את העוצמה שלו."

אני כהרגלי ממשיך לנתח את המפה שלי ואני שם לב שלמעשה פלוטו במעבר שלו יוצר בנוסף היבט של 150 מעלות למרקורי לידתי שלי. במקרה זה מדובר ביוד (ידוע גם בכינויו 'אצבע אלוהים'), ירח בבית 8, מרקורי בבית 6, ופלוטו בבית 1. להבנתי יוד במפת לידה הוא מאוד עוצמתי, אבל מה לגבי יוד שנוצר בטרנזיט האם הוא גם עוצמי? איך הוא משפיע ואיך ניתן לפרש אותו? (היוד הזה מאוד עוצמתי בגלל פלוטו בבית ראשון).
אני אשמח לכמה מילים על היוד הזה אם אפשר.

תודה מראש
UM

הממ..

ובכן, לא מופנם כל כך הירח: הוא במזל אריה..
נכון, בית שמונה הוא בית של חוויות עומק אמיתיות הקשורות אפילו ללידה, ובמקרה הזה גם לאביך. אבל ההפנמה שלו מגיעה בעיקר מזוית הפעולה עם סטורן הנוקשה מצד אחד, ומצד שני - מעודף הזויות ההרמוניות שגורמות לו להרגיש נוח מאחורי הקלעים, ולא לצאת.. אבל האישו האמיתי הוא זה: השמש היא שליטת הירח, והיא יוצרת זוית לא קלה עם נפטון, והיא זו שעלולה להביא איתה מבוכה, ערפול ובלבול כשהנושא הוא איך לבטא את הירח העוצמתי הזה בחיי היומיום.. מעניין, זה שהבא היה אמור להיות האחראי על ההוצאה לפועל של העשייה פה עם מתן לגיטימציה לך לפעול, אבל מי שנותן הוא דווקא הירח בסופו של דבר, מה שבאמת יוצר קונפליקט מסויים ומכאן גם בלבול, לגבי הדמות איתה אתה אמור להזדהות כנושא של עשייה: האם שולטת כאן מאחורי הקלעים, אבל היא עצמה מוגבלת ומעורפלת, בעיקר על ידי עצמה. מצד שני, היעדרות של האב במקרים שבהם היית זקוק ללגיטימציה הזו דווקא כן מפנה את הכדור אליה, אבל לא הי זו שצריכה לתת אותה..

לכן, זוית המתח שמגיעה עכשיו מפלוטו למרקורי דווקא עשויה להיות מבורכת, בעקיפין: המתח שהיא יוצרת דווקא גורם אולי לדברים לצאת אל האור מבחינת הבנת המבנה הפנימי של עולמך הרגשי, ולאפשר לך להתבטא ולבטא, ולסגור מעגלים שנשארו פתוחים בנושאים אלה, או לפחות להבין אותם קצת אחרת.. מעניין.

דעתי, כמובן..

um1111

New member
זו ללא ספק תקופה מאתגרת!

הרבה זויות של מתח במהלך ה 3 שנים האחרונות. כשאורנוס עבר על ה IC שלי התפוטרתי מהעבודה, וכשעבר על כירון נאלצתי להתמודד עם זיכרונות הילדות. נפטון במעברו (הריבוע לשמש) בכלל עירפל את כל המהות שלי, וגם פלוטו עם המתחים שהוא יוצר ...
.. אני רק מקווה שיש אור בקצה המנהרה.

תודה

UM

יש בהחלט אור בקצה המנהרה, והוא גם חזק

אבל המדובר בתהליכים ארוכים, ואם תחכה מספיק זמן ותהיה נאמן לעצמך אתה גם תזכה לראות אותו, ואפילו תיהנה...

Y. Welis

New member
התמודדות עם זיכרונות זה דבר חשוב

יש לי מסמך ארוך שהתחלתי לפני 7 שנים בערך, של 'היזכרויות' וניתוחי מצבים (בניגוד לנוסטלגיה נטו, שבה אני שקוע כבר מגיל 12...).
זה *מאוד* מסייע לשים דברים בפרופורציה, ומקל משמעותית על מתחים שנסחבו מאז.
&nbsp
כמו לקרוא סיפור חיים של מישהו אחר, ולנתח אותו. יגלה לך לא מעט דברים שלא ידעת, ויסביר החלטות שקיבלו מבוגרים סביבך באותן שנים, שלא הבנת.

um1111

New member
זה מעניין, התחלתי לעשות דבר דומה לפני כשנתיים.

אני חילקתי את המסמך לתקופות, כשאני מרגיש שהמתח עולה אני תמיד חוזר וכותב עוד קצת.
um

Y. Welis

New member
נסה להוציא מזה מסקנות. סביר שיהיו

ככל שהפרופורציות מקבלות משקל (ומרחק), כך ניתן להעריך טוב יותר את ההווה.
&nbsp
* אם כי יש לי בעיה עם ההווה, כי הוא לא מזכיר לי שום דבר מהעבר. הוא חדש לגמרי, וזו לדעתי פנומנה עולמית, ולא אישית או ארצית. הכמויות שיש כיום (אנשים, כסף, מידע-טכנולוגיה), לא היו לפני כן, ולכן ההווה שונה (ועובד גם במהירות אחרת).
&nbsp
אולי גם מערכי כוכבים שהיו מורגשים בעבר, יורגשו עכשיו אחרת. אולי הרלוונטיות שלהם כבר לא קיימת. בעיה.

למעלה