פלוידריםםם מי בא מחר??

oribarak

New member
פלוידריםםם מי בא מחר??

מי בא מחר(יום שישי) לסינמטק??????? סימנים מזהים אני holo ועוד חבר באים

ADCMAN

New member
זה בטוח יהיה משעמם.

למי יש כוח לשבת 3 -4 שעות ולצפות בסרטים?

holo

New member
ההקרנה של פינק פלויד בסינמטק

אוקיי אני ו2 חברים הלכנו לזה (oribarak מהפורום או בשמו האמיתי שלא קשור לכינוי- אורי ברק).. זה היה הדבר הכי יפה ומעניין שראיתי!! פשוט לשבת ולהנות! החלק הראשון התחיל אם אינטרסטלאר אוברדרייב באיזה מועדון אחד, הביצוע היה יפה מאוד ולדעתי גם יותר יפה מהמקור (וגם בהרבה יותר ארוך). מראים את בארט מנגן על הגיטרה ומוציא צלילים פשוט יפים! ואנשים שנמצאים מטר מהבמה רוקדים באטרף! אחרי זה אני לא ממש זוכר את סדר השירים, אבל הם ניגנו set the controls שהיה יפה, carefull with that axe שגם עלה המקור לדעתי.. אחרי זה היה גם sauccerful of secrets, את הקטע הסופי, שהוא אחד הקטעים היפים ביותר, כשגילמור שר בלי מילים.. עוד קטע חמוד היה שהם ניגנו את flaming ו-ווטרס מנגן על מן חלילית מוזרה, לא מכיר את הכלי אבל זה היה יפה. זה היה כבר בשנת 68 שגילמור הצטרף, הוא זה שכביכול שר את השיר אבל היה אפשר לשמוע בבירור שזה הקלטה של בארט וגילמור רק הזיז את השפתיים.. טוב אני עובד לקטע הבא- העשייה של הצד האפל טוב זה היה בעיקר ראיונות, מה שאהבתי זה שהראו כמה טקעים שגילמור ו-ווטרס, שראיינו אותם ניגנו כמה שירים מהצד האפל בגיטרה אקוסטית. עוד דבר מגניב זה שגילמור הדגים על סינתיסייזר איך הם עשו את on the run, הוא לחץ על כמה קלידים אחד אחרי השני ואז הריץ את זה במהירות וזה יצא כמו בשיר..מגניב! היו שם עוד דברים שאין לי כוח לכתוב עליהם, אולי אורי יכתוב יותר מאוחר.. ולקטע האחרון- ההופעה של החומה קודם כל, האיכות של התמונה והסאונד הייתה גרועה כי מושל לא קיבל בזמן את ההופעה שהייתה אמורה להיות, שהייתה באיכות יותר טובה לפי דבריו.. כל השירים נוגנו די בסדר וחלק אפילו יותר יפים מהמקור, זה מה שיש לי להגיד בערך.. חוץ מזה שחלק מהצופים נרדמו באמצע וחלק התחילו ללכת באמצע ההופעה (למרות שממש לא היה משעמם משום מה) אם עוד אחד היה שם שיספר את החוויות שלו מההקרנה! זהו בינתיים!

ההופעה של החומה הייתה פשוט ביזיון

איכות זוועתית!! בושה וחרפה. כדי לשמוע את ההופעה, הייתי יכול לשים את הדיסק בבית (באיכות מעולה). אני ואשתי נשברנו ועזבנו אחרי כ- 30 דקות. החלק הראשון היה מצוין.

הבהרה והתנצלות

אני הבנתי בטעות שסרט ההופעה של החומה הוא עותק רשמי, לכן הציפיות היו גבוהות, ומכאן האכזבה שלי. אני מתנצל בפני מושל, שהשקיע זמן ומאמץ בהבאת הסרט, על הכיסוח המיותר. שבת שלום

אין עדיין הפצה רשמית של הצילומים

כפי שכתבתי כאן בפורום בעבר. הפלויד הסריטו את ההופעות, בכוונה לכלול חלק מהן בסרט "החומה", אבל בסוף אימצו קונצפט אחר לסרט. הפילמים המקוריים התקלקלו מסיבות טכניות, ולכן כל הבוטלגים שקיימים - כולל מן הסתם זה שהוצג היום - הם באיכות נמוכה. (יש נסיון אחד להפיק בוטלג באיכות גבוהה יותר, כפי שמפורט ב-Spare Bricks. מכיוון שלא ראיתי אותו, איני יכולה להעיד על איכותו). ג'יימס גאת'רי, המפיק של הפלויד בשני העשורים האחרונים, אומר שניתן להציל את הפילמים ולשחזרם. מכאן חשיבות הדברים שווטרס אמר בראיונות בימים האחרונים, לפיהם בכוונתו להוציא DVD של הצילומים. והשורה התחתונה: אלו שרוצים לראות את הצילומים באיכות טובה, ייאלצו לחכות להדפסה הרשמית והחוקית. נקווה שזה לא ייקח יותר מדי זמן.

vdgg

New member
לגבי הצילומים של החומה

(קודם כל, ציףציף, אני מקווה שאין לך בעיה שאני עונה לך בפורום) ישנו בלבול לגבי הצילומים של החומה. הבלבול נובע מכמה סיבות. הסיבה הראשונה היא שהיו כ30 הופעות בשנים 80-81 וכולן התרכזו באותם מקומות, כי ההופעה לא התאימה לכל מקום, וכי ווטרס התעקש, כחלק מהקונספט של האלבום, לא להופיע באיצטדיונים. היה סיפור מפורסם על כך שהוצע להם מליון דולר + כיסוי הוצאות להופעה אחת באיצטדיון בפילדלפיה, וווטרס סירב. חזרה לעניניינו - הבלבול נובע מזה שכל ההופעות היו באותם מקומות. עוד עילה לבלבול היא שלא רק פלויד צילמו את ההופעה. הם צילמו את ההופעה בנסאו (27 לפברואר), מתוך מחשבה להפיק מזה את הסרט "החומה". הצילום נערך מ2 זויות צילום ונערך, אבל הוא היה מאוד לא מוצלח, ונורא כהה. הם חזרו על הצילום בארלז קורט, כאשר הם צילמו 2 הופעות, יום אחרי יום, עם הרבה מצלמות ותאורה מתאימה, וערכו את זה כמו שצריך. אבל אילו 2 הופעות בארלז קורט? אם אני לא טועה מדובר בהופעות מיוני 1981, ממש לקראת סוף הסיבוב. אז איזו הופעה הוקרנה היום בסינמטק? אז ככה - לא רק פלויד צילמו את ההופעות. מסתבר שבזמנו לצוות ההגברה והתאורה של הסיבוב היתה הרשאה מלאה לצלם ולהקליט. והם אכן עשו זאת, ללא התערבות הלהקה וללא ידיעתם. הבעיה שהם שמרו את הדברים לעצמם, ולרוב התאריכים שלהם לא היו מתועדים בצורה מסודרת. ולגבי מה שאמרת, ציףציף, על כך שהפילמים המקוריים נעלמו - ייתכן שזה נכון לגבי נסאו, וזה גם הגיוני. גם ככה אין להם ערך מעבר לערך אספני גרידא. לגבי ארלז קורט (לא זה שהוקרן היום), אני לא מסכים איתך. לפני כמה שנים היתה תוכנית דוקומנטרית (Behind the wall אם אני לא טועה) שווטרס הואיל בטובו לשים שם קטע של כדקה מהצילומים שלו בארלז קורט. איכות מושלמת, מן הסתם. עכשיו אני אזרוק עוד אנקדוטה קטנה. יש תיאוריה שלפיה הפלויד לא רק שצילמו (הם או הצוות שלהם) את כל/רוב הסיבוב של החומה, אלא שהם עשו זאת גם בסיבוב של Wish you וגם בסיבוב של Animals. התיאוריה גורסת שזו הסיבה שבכל הופעה והופעה בכל שלושת הסיבובים הללו יש מאפיין ייחודי. את של 75 אני לא זוכר (כי אני נהיה סנילי) אבל זה משהו שווטרס היה אומר לפני אחד השירים, והיה משנה את הטקסט בכל הופעה. בסיבוב של Animals זה הרבה יותר פשוט. אם למישהו יצא לשמוע הקלטות לא רשמיות מהסיבוב, בוודאי שמתם לב שווטרס צורח מספר (מ1 עד 60 ומשהו, כאשר בכל הופעה המספר עולה) לפני Pigs (שוב, סניליות, מקווה שאני מדייק בפרטים). המאפיין בסיבוב של The Wall, פרט לכך שהקריין בהתחלה ציין את שם המקום, הוא הטקסט שנאמר לפני Run Like Hell. ככה, ד"א, גילו חבר'ה מאיזה תאריך לקוחה ההופעה של ארלז קורט שהוקרנה היום. זו הפעם היחידה בכל הסיבוב שווטרס צועק פעמיים "Run Like Hell~ It's called Run Like Hell". סתם לידע כללי שלכם. אני מניח שזה יעורר דיון
ולסיום אציין שיצא לי להשתתף פעם בצ'אט עם ווטרס (משהו מאורגן, אני כבר לא זוכר איפה מתי ולמה) והיתה לי רק שאלה אחת אליו - אם היה צילום או היתה הקלטה מאורגנת של הסיבוב שלו ב84 או ב87 (מה לעשות, נתפשר). התשובה היתה חד משמעית - לא. בעסה. הסיבוב שלו של 84 נראה לי מאוד מעניין. אבל בנתיים נסתפק בבוטלגים.

vdgg

New member
שכחתי כמה דברים ../images/Emo13.gif

קודם כל, להציג את עצמי, כי אני לא כותב בפורום בד"כ. אני אסף כרמלי. בכל ההודעה הארוכה לא כתבתי איזו הופעה של החומה הוקרנה היום. התאריך המשוער הו ה9 לאוגוסט 1980, בארלז קורט. וזה די וודאי. לגבי הלינק שציףציף נתנה, שמדבר על גרסא חדשה שקיימת, אני יכול להגיד שמתבשל משהו אפילו יותר טוב, שלא לקוח מבוטלג אחר אלא ממקור שקרוב יותר למאסטר. אבל עוד אין לי אותו
ולסיום - התנצלות כנה בפני כל מי שבא היום על כך שלא יכלתי להיות נוכח בהקרנה. משהו צץ בדקה ה90 שלא איפשר לי להגיע. אבל אני מקווה שנהנתם.

תודה על המידע, תוספות ותיקונים קלים

הצילומים שנערכו ע"י התאורן של הפלויד בסיבוב "החומה" נעשו בהרשאה של הלהקה. הכוונה היתה להפיק מעין סרט "דוקומנטרי" לצורכי קידום מכירות. מסיבות שונות הסרט נגנז, ונחשב ל"אבוד" עד לאחרונה. ממש בשבוע האחרון הוא יצא למכירה ב-DVD (ב-Brain Damage יש לינקים להיכן לפנות ע"מ לרכשו). מדובר בסרטון בן 23-25 דקות, שכולל למיטב הבנתי צילומים של אחורי הקלעים, ראיונות קצרים עם חברי הלהקה, וכמה תמונות מההופעה. לגבי הפילמים המקוריים שהלהקה צילמה: לא אמרתי שהם נעלמו; הם נפגמו, מסיבות טכניות. משהו לגבי איכות הפילם או הקופסאות שבהם הם החוזקו או משהו כזה, גרם לפילם להתפורר. זו הגרסה הרשמית, שג'יימס גאת'רי חיזק בראיונות לאחרונה. יהיה מעניין מאוד אם יתגלו סרטים מהופעות Animals ו-WYWH, אבל אני בספק אם ההופעות הוסרטו בשלמותן. באותה תקופה הסרטה כזו נחשבה להשקעה גדולה, ולא סביר שהלהקה היתה עושה את זה אם לא היתה להם כוונה להפיץ את הסרטים בשלב כלשהו. אבל, מי יודע. אני גם לא הייתי נתלית בתשובה השלילית שקיבלת מווטרס לגבי הסרטת ההופעות שלו בשנות השמונים. יתכן שהוא פשוט מנסה למנוע הפצת שמועות.

vdgg

New member
כן, אני מודע לסרט הדוקומנטרי

ולא אליו התכוונתי. את יודעת מה? אני אברר אצל המומחה ואחזור עם תשובה.
כי הקטע שהוקרן בדקה שווטרס הואיל בטובו לשחרר (בשנת 1998, אני לא מאמין שמאז ועד היום נהרס הצלולויד) לא לקוח מההופעה של נסאו, ולא מההופעה שהוקרנה היום של ארלז קורט. מה שאומר שהיתה הופעה שלישית שצולמה
לגבי 1975 ו1977 - התכוונתי יותר להקלטות אודיו. וידאו קל יותר לזהות לפי המקום שבו הוא צולם. העזרים הקוליים נועדו לזיהוי התאריכים. 'צטער שזה יצא דו-משמעי.

אני מניחה שהם צילמו יותר מ-2 הופעות

לגבי הקלטות אודיו של ההופעות בשנות השבעים, יתכן בהחלט שהן קיימות. אני לא יודעת בדיוק מתי אמנים התחילו להשתמש באופן שגרתי בהקלטות soundboard, אבל בהתחשב באובססיה של הפלויד לטכנולוגיית הקלטה וכלים אלקטרוניים, לא אתפלא אם הם היו בין הראשונים לעשות זאת. מצד שני, לא הייתי שם.

vdgg

New member
גם אני לא יודע אם הם הקליטו או לא

ואין לי ספק שהיתה להם את היכולת. כל מה שאמרתי הוא שהעובדה שהם נתנו מאפיין מקורי בצורה בולטת לכל הופעה בנפרד היא קצת חשודה. למספר כל הופעה בסיבוב ולצרוח את המספר שלה זה קצת חשוד, לא?

For what's it worth

הנה המידע שיש ב-FAQ של Echoes: מארק בריקמן (התאורן) הסריט בוידאו 5 הופעות בנסאו קולוסאום. ואת ההופעות בארל'ס קורט באוגוסט 1980. האחרונות הן ההופעות שמצויות בבוטלגים. בריקמן גם ביים את הסרט ה"דוקומנטרי" בארל'ס קורט 1981, עליו כתבתי. מייקל סרסין הסריט את ההופעות בארל'ס קורט ב-1981, בהפקתו של אלן פארקר הפילמים יצאו כהים מדי, ולכן לא היה ניתן להשתמש בהם בסרט, לאכזבתו של פארקר.

oribarak

New member
ביקורת מהמרתון בסינמטק

כל מה שholo כתב מקודם...פלוס: המופע של החומה היה מדהים!חוץ מהאיכות קול ותמונה אבל אתה רואה ת'הופעה ואתה נושך ת'שפתיים בזמן שאתה חושב למה לא נולדתי 20 שנה קודם. העשייה של הדארק סייד היתה יפה...אמרו כל מיני עובדות שאתם לא ידעתם..או שציפציף ידעה בעצם...אבל זה רק לאנשים שהבינו אנגלית כי לא היה תרגום!אבל כמובן שאני משכיל וחכם..הסבירו על הקצב של money ואיך שעשו את On the run שזה בכלל פלאי הטכנולוגיה, וניגנו שירים בגיטרות אקוסטיות וגילמור הדגים סולואים שונים על החשמלית שלו...החלק הראשון שראו את סיד בארט היה מגניב בטירוף!intersteller overdrive או איך שלא כותבים את זה פתח את הסרט,גירסא מוזרה ויפה של איזה 20 דקות אם אני לא מגזים...עם המצית זיפו המפורסמת,אחרי זה ראו כל מיני הופעות שלהם...ולבסוף לקינוח ראו את החזיר המפורסם מanimals שתלוי בין שני הארובות של התחנת כוח. בקיצור זה היה מדהים, אם למישהו שהיה שמה שיגיד!אני וholo וחבר היינו שמה..אנחנו 3 הילדים המעצבנים משורה 12...

vdgg

New member
תשובות

הקטע של אינטרסטלר צולם באולפן ובמועדון הUFO (לא סתם איזה מועדון אחד
). הקטע האחרון של ASOS שאתה מדבר עליו נקרא Celestial Voices. הביצוע הכי יפה שלו, לדעתי, הוא זה בפומפיי. בהופעה אחת, ב1969 (בסיבוב הקונספט הראשון שלהם The man & The Journey) הוא מבוצע עם זמרות אופרה. שו"ס אמיתי
אם תרצו, ואם מותר, אני אחפש את זה פה ואעלה לפורום. לגבי ההופעה מ68, זו הופעה חיה שבוצעה באולפני הטלויזיה הצרפתית, והיא לא פלייבק לאלבום (החבר'ה מפשלים שם לא מעט, אבל זאת עדיין הופעה שכדאי לראות).

למעלה