לגבי הצילומים של החומה
(קודם כל, ציףציף, אני מקווה שאין לך בעיה שאני עונה לך בפורום) ישנו בלבול לגבי הצילומים של החומה. הבלבול נובע מכמה סיבות. הסיבה הראשונה היא שהיו כ30 הופעות בשנים 80-81 וכולן התרכזו באותם מקומות, כי ההופעה לא התאימה לכל מקום, וכי ווטרס התעקש, כחלק מהקונספט של האלבום, לא להופיע באיצטדיונים. היה סיפור מפורסם על כך שהוצע להם מליון דולר + כיסוי הוצאות להופעה אחת באיצטדיון בפילדלפיה, וווטרס סירב. חזרה לעניניינו - הבלבול נובע מזה שכל ההופעות היו באותם מקומות. עוד עילה לבלבול היא שלא רק פלויד צילמו את ההופעה. הם צילמו את ההופעה בנסאו (27 לפברואר), מתוך מחשבה להפיק מזה את הסרט "החומה". הצילום נערך מ2 זויות צילום ונערך, אבל הוא היה מאוד לא מוצלח, ונורא כהה. הם חזרו על הצילום בארלז קורט, כאשר הם צילמו 2 הופעות, יום אחרי יום, עם הרבה מצלמות ותאורה מתאימה, וערכו את זה כמו שצריך. אבל אילו 2 הופעות בארלז קורט? אם אני לא טועה מדובר בהופעות מיוני 1981, ממש לקראת סוף הסיבוב. אז איזו הופעה הוקרנה היום בסינמטק? אז ככה - לא רק פלויד צילמו את ההופעות. מסתבר שבזמנו לצוות ההגברה והתאורה של הסיבוב היתה הרשאה מלאה לצלם ולהקליט. והם אכן עשו זאת, ללא התערבות הלהקה וללא ידיעתם. הבעיה שהם שמרו את הדברים לעצמם, ולרוב התאריכים שלהם לא היו מתועדים בצורה מסודרת. ולגבי מה שאמרת, ציףציף, על כך שהפילמים המקוריים נעלמו - ייתכן שזה נכון לגבי נסאו, וזה גם הגיוני. גם ככה אין להם ערך מעבר לערך אספני גרידא. לגבי ארלז קורט (לא זה שהוקרן היום), אני לא מסכים איתך. לפני כמה שנים היתה תוכנית דוקומנטרית (Behind the wall אם אני לא טועה) שווטרס הואיל בטובו לשים שם קטע של כדקה מהצילומים שלו בארלז קורט. איכות מושלמת, מן הסתם. עכשיו אני אזרוק עוד אנקדוטה קטנה. יש תיאוריה שלפיה הפלויד לא רק שצילמו (הם או הצוות שלהם) את כל/רוב הסיבוב של החומה, אלא שהם עשו זאת גם בסיבוב של Wish you וגם בסיבוב של Animals. התיאוריה גורסת שזו הסיבה שבכל הופעה והופעה בכל שלושת הסיבובים הללו יש מאפיין ייחודי. את של 75 אני לא זוכר (כי אני נהיה סנילי) אבל זה משהו שווטרס היה אומר לפני אחד השירים, והיה משנה את הטקסט בכל הופעה. בסיבוב של Animals זה הרבה יותר פשוט. אם למישהו יצא לשמוע הקלטות לא רשמיות מהסיבוב, בוודאי שמתם לב שווטרס צורח מספר (מ1 עד 60 ומשהו, כאשר בכל הופעה המספר עולה) לפני Pigs (שוב, סניליות, מקווה שאני מדייק בפרטים). המאפיין בסיבוב של The Wall, פרט לכך שהקריין בהתחלה ציין את שם המקום, הוא הטקסט שנאמר לפני Run Like Hell. ככה, ד"א, גילו חבר'ה מאיזה תאריך לקוחה ההופעה של ארלז קורט שהוקרנה היום. זו הפעם היחידה בכל הסיבוב שווטרס צועק פעמיים "Run Like Hell~ It's called Run Like Hell". סתם לידע כללי שלכם. אני מניח שזה יעורר דיון
ולסיום אציין שיצא לי להשתתף פעם בצ'אט עם ווטרס (משהו מאורגן, אני כבר לא זוכר איפה מתי ולמה) והיתה לי רק שאלה אחת אליו - אם היה צילום או היתה הקלטה מאורגנת של הסיבוב שלו ב84 או ב87 (מה לעשות, נתפשר). התשובה היתה חד משמעית - לא. בעסה. הסיבוב שלו של 84 נראה לי מאוד מעניין. אבל בנתיים נסתפק בבוטלגים.