פלויד ופרוייקט Y

emmily plays

New member
פלויד ופרוייקט Y

רציתי להסב את תשומת לבכם שראיתי תוכנית ובה ראו קטע מתוך התוכנית פרוייקט Y וראו את אחת הבנות רוקדת בעירום לצלילי SOYCD ממש נגעלתי...גם מהתוכנית ומזה שמראים בחורה רוקדת בעירום, וגם מהשימוש הבזוי בשיר.. כלומר יתכן שהיא חובבת פלויד, ואם כך אז תבורך, אבל אם היא אוהבת אותם אז למה להשתמש בשיר כזה? ויתכן שהיא בכלל לא מכירה וזה מה שאמרו לה להשמיע.. שזה עוד יותר מרגיז... טוב.. זה מה שהיה לי להגיד... בינתיים יום ורוד...אני הולכת ליוניברסיטי..(חיחי לא לקיימברידג' פוליטכניק סתם לאוניברסיטת חיפה)

Echoes1

New member
ובכן..

בתור צופה של פרוייקט וואי-לבחורה קוראים קאמילה,בטקס סיום התכנית ערכו לקט הרגעים הטובים בתכנית,וכן-הרקע לסטריפטיז של קאמילה היה שיין און.. נכון,התכנית דיי ירודה,ואני ממש לא אוהבת איך שאנשים עושים שימוש בשירים כך סתם,אבל שמחתי לשמוע מתנגן לו ברקע..מן התרגשות כזאת.. ווטרס היה לקח אותם לבית משפט,זה בטוח.

וכאן עולה שאלה מעניינת...

האם אנו מסוגלים להנות משירים (שאנו מכירים ואוהבים) כשהם מושמעים בכל הקשר שהוא? או שההקשר - כדוגמת התכנית הזו בטלוויזיה - פוגם בהנאה שלנו? וגם - מתי אנו הכי נהנים ממוסיקה? האם זה כאשר אנו מקדישים את כל תשומת הלב שלנו לשיר שאנו שומעים, או כשהמוסיקה היא רקע לפעילות אחרת שלנו? מה דעתכם?

gilliron

New member
סיפור קטן

לפני כמה שנים טובות, כשהייתי בכיתה ט', ראינו בשיעור כימיה סרט. באיזשהו שלב קלטתי שהמוזיקה ברקע היא של פינק פלויד, careful with that axe, eugene... כמובן שבמקרה הזה ההקשר לא פגם בהנאה שלי למרות שגם ההפך לא קרה - לא נהנתי משיעור הכימיה יותר...

emmily plays

New member
אממ.. אז ככה

יש אלבומים שכבר חרשתי ואני מכירה בעל פה אז אין לי בעיה לשמוע אותם ברקע לדברים אחרים כמו לסדר תבית או לצ'טט.. אבל יש אלבומים שאני מקדישה להם תזמן שלהם ויושבת ומקשיבה . במיוחד כשזו האזנה ראשונית.. אז בוא נאמר שאני יכולה לצ'טט עם דארק סייד וויש יו וור היר ואנימלס ברקע אבל כשאני מקשיבה לאטום הארט או לחילופין לאלבום כמו סלינג אינגלנד של ג'נסיס בא לי להתענג על כל צליל אני מניחה שפעם כשכבר אכיר אותם בעל פה אני גם אותם אשמע כמוזיקת רקע.. אני לא מחובבי הפרוגרסיב הפוריטניים שחושבים שלשמוע מוזיקה זו חוויה מקודשת ומה שאני עושה הוא מבחינתם חילול הקודש.. למרות שאפשר אכן להפוך את ההאזנה למשהו רוחני וכמעט דתי..ולפעמים אני אכן עושה את זה כשיש זמן ומצב רוח מתאימים.. בכל מקרה עדיין חורה לי לראות שימוש בטעם רע בשירי הפלויד ובמוזיקה איכותית בכלל. לו היו משתמשים בשיין און בתוכנית כרקע למשהו אחר זה לא היה מפריע לי ואפילו להפך.. זהו.. זה מה שהיה לי לאמר.. יום ורוד...

Miss CB

New member
אבל זה כבר *שתי* שאלות ../images/Emo9.gif

בעניין ההקשר, לדעתי זה דווקא מהנה לשמוע שיר שאוהבים בהקשר אחר. נכון, זה לא הולם שפרחה מתפשטת לצלילי פלויד וכו' אבל אל תקחו את זה קשה מדי, לדעתי זה נותן הרגשה מגניבה כזאת לצפות בסרט ופתאום לשמוע איזה שיר שאני אוהבת, או פרסומת, וכו'. השאלה השניה כבר יותר קשה
אישית קשה לי להיות מאה אחוז מרוכזת במוסיקה. כשאני קונה דיסק חדש, אני דבר ראשון נותנת לו כמה השמעות בריכוז כמה שיותר מלא (ז"א שמיעה עם החוברת מילים אם יש) ואז זה נהיה יותר ויותר ברקע. אבל זה נורא תלוי באלבום; את אטו םהארט מאדר, למשל, אני שומעת הרבה בזמן שאני עושה ש"ב כי קשה לי להתרכז לגמרי ביצירה הזאת, מצד שני היא נורא כייפית לשמיעה ומשום מה עוזרת לי להתרכז (לכו תדעו). דארקסייד לעומת זאת, מקבל אצלי יותר מדי "סגידה" בשביל לשמוע סתם ככה

WhiskyBar 1

New member
ועוד שאלה

מה אתם עושים בזמן שאתם שומעים מוזיקה? השאלה שלי יותר מופנת ל-האם כאשר אתם שומעים מוזיקה אתם לא עושים כלום,כלומר חייבים להתרכז במוזיקה, או שלהפך,אתם חייבים להעסיק את עצמכם בדבר כלשהו?

FloyDviR

New member
שתי תשובות

לשאלה הראשונה, לא מפריע לי בכלל שאני שומע את פ"פ בכל הקשר שהוא.. בסרטים בפרסומות ובכל דבר... אני לא אחד שילך ויחפש את הפירוש של השיר ויראה שזה לא מתאים לתוכן של הפרסומת ויתעצבן.... דבר שני, המוזיקה היא כרקע לדבר אחר... יש שירים בודדים של פינק פלויד שכשהתור שלהם בדיסק מגיע אני מפסיק הכל ונהנה לבד

edlessme

New member
גם שתי תשובות...

האמת היא שממש לא מפריע לי ואף מוסיף לי... לא יודע.. כאילו.. תמיד טוב שיש שיר טוב ברקע של איזה משהוא מטופש... האמת היא שאני דווקא לא מסוגל סתם להיתרכז במוזעיקה לכן בד"כ אני אקשיב למוזיקה בזמן שאני על המחשב או קורא (יעני יש מוזיקה מהחדר שלי 24\7...) אבל בעיקרון אני מסוגל להיתרכז במוזיקה.. אבל רק אם אני מנסה לשמוע משהוא מסויים...

gilliron

New member
תשובות

א. שלום לכולם אני שמח להצטרף לפורום המזניב הזה. אני מת על פינק פלויד מאז כיתה ז' אי שם בסוף שנות השמונים. על פורומים אני מת מאז החתונה (אי שם באוקטובר 2003...). עכשיו הזמן לשלב... לגבי השאלות: א. בגדול אני תמיד נהנה לשמוע שיר שאני אוהב אבל כמו שכל מי שראה "התפוז המכני" אם יראו לי תמונות זוועה על רקע שיר של הפלויד זה לא בדיוק יהיה כיף. ב. הכי כיף והכי טוב לדעתי זה לשמוע מוזיקה כאילו אין יותר עולם מסביב - ככה אפשר להתרכז בה וככה שמים לב לכל מיני ניואנסים שכשמקשיבים למוזיקה תוך כדי שטיפת כלים קצת מתפספסים. חבל רק שככל שהזמן עובר יש לי פחות זמן לעשות את זה...

WhiskyBar 1

New member
מי זה אבי? ../images/Emo12.gif../images/Emo6.gif

ומה קרה,עברית פסה? "מוחות גדולים חושבים דומה"-נה..אנגלית כבר עדיף..

והתשובות שלי

לי ההקשר יכול מאוד להפריע - או לעזור - להנאה מהשיר. בעיקרון, מדובר בעצם בהוצאת היצירה מהקשרה המקורי (האלבום/סינגל) והדבקתה להקשר אחר. הקשר זה יכול להוסיף נדבך להבנה או להנאה מהיצירה - או ההפך. או שזה יכול להיות הקשר נייטרלי. במקרה של פרוייקט Y, הייתי אומרת שההקשר הוא נייטרלי, שכן אין קשר בין Shine On לבין הריקוד (כך נראה לי). אז אולי התכנית היא טפשית, אבל זה לא פוגם בהנאה מהשיר עצמו. לעומת זאת, אם היו משמיעים את SOYCD בצמוד, נניח, לקטע בסרט אימה בו הרוצח המטורף פוגע בקרבנותיו, זה היה בהחלט פוגע בהנאה מהשיר - וגם מרגיז. הדוגמא ההפוכה היא הברורה מאליה: כשהשמיעו את SOYCD במסגרת הסרט הדוקומנטרי של ה-BBC על סיד, פתאום הבנתי דברים בשיר שנעלמו ממני לחלוטין במשך כל השנים, וזה הוסיף על ההנאה מהשיר. בקשר לשאלה השניה: לצערי, אני לא יכולה כבר להקדיש זמן רק לשמיעת מוסיקה, באופן בלעדי (ויכול מאוד להיות שזה מה שמונע ממני להכיר מוסיקה חדשה, הדורשת האזנה מרוכזת). מוסיקה מלווה אותי במשך כל היום, מרגע היקיצה עד לפני שאני נרדמת, אבל זה תמיד רקע לפעילויות אחרות - מלבד רגעים מסויימים, בהם אני קולטת איזו נימה בשיר מוכר, שלא שמתי אליה לב מקודם, שלא הייתי מודעת לה, ואז אני חוזרת ומקשיבה לזה ביתר תשומת
.

למעלה