פלונטר

majush

New member
פלונטר

סיפור ארוך אני באתי לארץ בלי מישפחה ללמוד ואז ההיתי כמו בת בית אצל המנהלת של הבית ספר רק שבתות וחגים ובקיץ ההיתי אצלם ואף פעם לא הרגשתי חלק מהמישפחה הזאת הבנות הגדולות תמיד קינאו בי ומיררו את חיי לא היתה פתיחות כלפי וכל דבר שרצו להגיד לי ביקורת אז זה היה מאחורי הגב שלי אחר כך היו אומרים לי אחרי שנישאתי לא רציתי קשר איתם יותר ואז הם ניפגעו ואמא שלהם עשתה כזה סיפור שמה פיתואם אני מנתקת את הקשר איתם עברה שנה ואז אני מרגישה שהיחס של המנהלת לא אותו דבר מתחמקת ולא מדברת איתי יותר לא תומכת יותר ואז עד שהתפוצץ העניין בדרך הכי מכוערת שיש קרה מיקרה עם הילד שלי שלא יכלו לשמור עליו ואני ההיתי בבית רפואה ואמרו לנו לקחת אותו הביתה ב23:30 בלילה ואני כעסתי ואמרתי לה שזה פשוט חסר אחריות מיצידם ושבעלי היה אצלם ליפני ולמה לא הודיעו לו? ובסוף בעלי הלך ולקח את הילד מהם ומאז האנשים האלא לא מדברים איתנו יותר אפילו סליחה לא אמרו לנו ואני אחרי לידה ולא התקשרו להגיד מזל טוב בכלל מה עלי לעשות? אני לא רוצה להוריד את עצמי כי אני יודעת שההיתי בסדר

בוקר טוב לך

לא פשוט היה לקרוא את ההודעה שלך. כל-כך הרבה עצב וכאב נובע מתוכה. אולי כי כתבת את הדברים בשטף, או בסערת רגשות, לא הצלחתי להבין את המקרה שחולל את הפיצוץ הגדול בינך ובין האשה שעזרה לך בתחילת דרכך. מה שעוד לא הבנתי הוא - מה היית רוצה עכשיו שיקרה? מהמשפט האחרון שלך - "אני לא רוצה להוריד את עצמי כי אני יודעת שהייתי בסדר" אני מסיקה אולי שאת חושבת שאם תעשי את הצעד הראשון להתפייסות אז זה אומר שאת מורידה את עצמך, ואולי זה אומר משהו עלייך שאולי לא היית בסדר. האם הבנתי נכון? נורא חשוב לי לומר משהו שקשור לתקשורת מקרבת בעניין הזה. שרוב העולם נשען על יחסים של "בסדר" ו-"לא-בסדר". ומכאן גם - "נכון" ו-"לא נכון", "צודק" ו-"לא צודק", "משלנו ו-"לא משלנו". ואז כשיש סיטואציה מהסוג שתיארת כשמנסים להסתכל על המצב, קודם כל מחפשים מי היה לא-בסדר. ומי כן. וכל צד בדר"כ מחזיק את הצד השני כ"לא-בסדר". לתקשורת מקרבת יש משהו אחר להציע. והמשהו הזה הוא תפיסה שאין כזה דבר "בסדר" ו-"לא-בסדר". התיאוריה החדשה שיש לי להציע לך להסתכל עליה היא - שלכולנו יש צרכים, וכשהם לא נענים לאורך זמן - הם לפעמים הופכים לצרחות. וכל התנהגות מהסוג שאת מתארת, שלך ושלה, יכולה להיכנס תחת ההגדרה של "צרחה". אם תרצי אני אפרט יותר. בכל מקרה - השאלה החשובה כאן עכשיו היא: מה באמת היית רוצה? האם את רוצה לחדש את הקשר? לנסות להיתקרב בחזרה? אולי להניח לזה בינתיים? מה מציק לך במצב כפי שהוא? חשוב להסתכל על זה, ולפי זה לתכנן את האסטרטגיה המתאימה. מה את חושבת על הדברים?

השיטה נפלאה רק לאחר הסערה

ולכן מוקדם לדעתי למצוא נתיב לפתירת הבעיה.יש מנהג בסוף תפילת 18:העמידה,צועדים 3 פסיעות לאחור ואומרים `עושה שלום במרומיו הוא יעשה שלום עלינו..` אפשר ללמוד מכך שלא כל התקרבות מעידה על מצב של שלום אלא גם מצב של ריחוק פיסי מעיד על כך כמו `רחוק מן העין קרוב אל הלב`. בעזרת ה` יהיה בסדר.

majush

New member
יעל

אני היתי בסדר בעיניין הקטע זה שהם טעו באין להם איך לצאת מהעינין מיכיון שסליחה לא אמרו. אם אני היהיתי טועה ישר התנצלות ההיתי מביאה אז אני מבינה שאין מה לעשות. והשיטה לא הבנתי אותה.

למעלה