פלורסנט ו"קפיצת חשמל"

fluorescent24

New member
היי,

לא מזמן עברנו דירה, בדירה מותקן פלורסנט באמבטיה כשבכול פעם שסוגרים אותו (לפעמים גם שמדליקים) גורם ל"קפיצה" בטלוויזיה-הקפיצה קורת רק פעם אחת, בסגירה או בפתיחה.
הפקק לא באמת קופץ בלוח אלא הטלוויזיה נסגרת ונדלקת אחרי שנייה (ונשמע קול של "טריקה" מהטלוויזיה)

אני מתאר לעצמי שלא מדובר בבעית מתח (לא רואה בעיות בזמן הדלקה של הפלורסנט יחד עם מזגן או יחד עם דוד או עם מכונת כביסה). החלפתי את הנורה ואת הסטרטר שלה, אחרי שהחלפתי את הסטרטר הבעיה נפתרה לחצי יום +- אבל כאמור חזרה דיי מהר...

יש רעיונות לגבי מקור הבעיה או איך ניתן לפתור אותה?

רשר

Well-known member
מנהל
היי,

לא מזמן עברנו דירה, בדירה מותקן פלורסנט באמבטיה כשבכול פעם שסוגרים אותו (לפעמים גם שמדליקים) גורם ל"קפיצה" בטלוויזיה-הקפיצה קורת רק פעם אחת, בסגירה או בפתיחה.
הפקק לא באמת קופץ בלוח אלא הטלוויזיה נסגרת ונדלקת אחרי שנייה (ונשמע קול של "טריקה" מהטלוויזיה)

אני מתאר לעצמי שלא מדובר בבעית מתח (לא רואה בעיות בזמן הדלקה של הפלורסנט יחד עם מזגן או יחד עם דוד או עם מכונת כביסה). החלפתי את הנורה ואת הסטרטר שלה, אחרי שהחלפתי את הסטרטר הבעיה נפתרה לחצי יום +- אבל כאמור חזרה דיי מהר...

יש רעיונות לגבי מקור הבעיה או איך ניתן לפתור אותה?
מנורת פלורסנט כוללת משנק, סטרטר, וקבל
החברה הנ"ל יכולים לגרום לתנודות מתח רגעיות למעלה ואו למטה,
תנודות יכולות להשפיע על ציד המחובר לאותו הקו/פזה או בקרבת מקום,
מכאן הפתרונות:
1 להחליף פזה בלוח - חשמלאי!
2 לנתק את הקבל כי הניתוק לא ימנע עבודת הפלורסנט,
3 החלפת נורה וסטרטר (בוצע בחוסר הצלחה),
4 החלפת גוף התאורה או רק הנורה ללד המחובר ישירות למתח (ניתוק המשנק, הסטרטר, והקבל בגוף הקיים),

בגלל תופעה בסגירה הסטרטר אינו הגורם לבעיה, למרות זאת החלפתו יכולה לשפר ע"י הדלקה נקיה יותר,

fluorescent24

New member
תודה על המענה המהיר!

החלפת פזה נשמע כמו צעד רדיקלי, הייתי מעדיף להמנע בינתיים.

לגבי 2 או 4:
לנתק את הקבל נשמע כמו צעד קל וטוב להתחלה, אתה יודע במקרה להכווין אותי היכן נמצא?
החלפת הנורה ללד נשמע לי כמו עוד צעד קל ופשוט, חוץ מהחלפת הסטרטר לאחד ייעודי והחלפת הנורה אני צריך לעשות עוד משהו?

למקרה שלא נסתפק בזה- כמה צפויה לעלות החלפת גוף תאורה?

רשר

Well-known member
מנהל
תודה על המענה המהיר!

החלפת פזה נשמע כמו צעד רדיקלי, הייתי מעדיף להמנע בינתיים.

לגבי 2 או 4:
לנתק את הקבל נשמע כמו צעד קל וטוב להתחלה, אתה יודע במקרה להכווין אותי היכן נמצא?
החלפת הנורה ללד נשמע לי כמו עוד צעד קל ופשוט, חוץ מהחלפת הסטרטר לאחד ייעודי והחלפת הנורה אני צריך לעשות עוד משהו?

למקרה שלא נסתפק בזה- כמה צפויה לעלות החלפת גוף תאורה?
קבל - גליל עם כיתוב מתח ו 4-7yF רק לנתק חוטים,
החלפה ללד מחייבת לעבוד לפי הוראות היצרן,
מחיר https://www.zap.co.il/models.aspx?sog=e-lamp&db5383829=5384045

fluorescent24

New member
16418864985802443925903247784992.jpg

משום מה אני לא רואה פה קבל כמו שתיארת, יכול לסמן על התמונה?

החלפה ללד יכולה לפתור את הבעיה ללא ניתוק הצ'וק והקבל?

רשר

Well-known member
מנהל
ככה חשבתי.

האם נורה כזאת: https://www.homecenter.co.il/led-bulbs/product-page/27545

תפתור לי את הבעיה? (אני מבין שאין צורך לנתק את המשנק ולהחליף סטרטר)

במידה ואני אכן צריך לנתק את המשנק, לאן אני אמור לחבר את חוטי הפאזה?
בנורה הזו צריך רק להוציא את הסטרטר,
המתח לנורה יגיע דרך המשנק אך מאחר ואין סטרטר לא תהיה קפיצת מתח דרך המשנק,

fluorescent24

New member
אוקיי אז הפלורסנט הוחלף ללד, והבעיה לא נפתרה
אני מניח שהפתרון היחיד הוא להחליף משנק. מישהו יודע איפה אפשר לקנות ומה הדגם הספציפי שאני צריך?

להחליף את כבל הhdmiלא יעזור כי הקפיצה היא ברמת הטלוויזיה, לא מה שמחובר שמחובר אליה

רשר

Well-known member
מנהל
אני מניח שהפתרון היחיד הוא להחליף משנק. מישהו יודע איפה אפשר לקנות ומה הדגם הספציפי שאני צריך?

להחליף את כבל הhdmiלא יעזור כי הקפיצה היא ברמת הטלוויזיה, לא מה שמחובר שמחובר אליה
אין צורך להחליף משנק עבור נורת לד כי היא תעבוד מעולה המתח 240 ואף 256 כך שללא המשנק בחיבור ישיר הכל תקין
לכן פשוט עקוף את המשנק (אבל הוא לא מהווה בעיה)
לכן בדוק את המפסק (אם הוא של גייביס החלף כי הנ"ל נוטים ליצור ניצוצות כי לחץ הקפיץ בפנים קל מדי (לנוחיות ונעימות השימוש),
בנוסף מאוד יתכן ויש מגע רופף במערכת החשמל וכנראה במיוחד בקו המשותף למנורה ול TV,

נסיך.333

Well-known member

תאמין לי שזה הפתרון, הכבל שלך נדפק, בדיוק כמו שקרה לי
וגם אני הייתי סקפטי...

למעלה