פלטה אמצעית לקראנק

• פותח הנושא bez
  • פורסם בתאריך

bez

New member
פלטה אמצעית לקראנק

מה ההבדלים בין גלג"ש פלדה לגלג"ש אלוניום .כמובן מעבר למשקל והקורוזיה. היבואם טוען שאלומניום חזק יותר מהפלדה,היתכן?

טיראן מ

New member
תשובה "עקיפה" ...

אני רק מציין עובדות, תחליט לבד. אחד ההבדלים היחידים (חוץ מהצבע) בין קראנק LX לקראנק HONE הוא שב-HONE הפלאטה האמצעית היא פלדה. בשניהם הקטנה מפלדה והגדולה (אם קיימת) מאלומיניום. עכשיו תסיק לבד מסקנות. למען הסדר, חוץ מפלאטה אמצעית. ב-HONE יש "אינסרט" פלדה לפדל במקום אלומיניום ב-LX. חוץ מזה אין הבדלים.

עי יד ן

New member
תשובה קצת יותר קשורה למיבנה החומרים

אז יש משהוא במה שהוא אומר אבל לא לגמרי אם תסתקל צריך אותו נפח בישביל השיניים של הפלטה גם בפלדה וגם באלומיניום אם משווים פלדה (כרומולי סוג הפלדה הכי נפוץ באופניים) ואלומיניום באותו נפח אז הפלדה חסקה פי 2 והאלומיניום קל פי 3 מיצד אחד אים היו מיצרים את שני הפלתות באותו מישקל "כביכול האלומיניום היה יותר חזק אבל ביגלל שהשיניים חיבות ליהיות באותו גודל ונפח אני טוען שהפלדה יותר חזקה (לפחות השיניים) בנוסף יש כיום מלא חומרים מורכבים שחזקים פי כמה מפלדה לאותו נפח ויכול ליהיות שהם נימצאים בשימוש בפלטות "יקרות" אני לא מתעמק בזה ואני קונה את המקורי בכול מצב לי יש אלומיניום וחצי מהשנייים של הפלטה הגדולה שבורות (מכלום) בעוד שמשהו שאני מכיר רוכב עים פלטה מפלדה שחטפה מכות שלא להעולם הזה ואן לו שיניים שבורות אהה ושככתי האלומיניום הרבה יותר רך מפלדה מיכן תעשה מה שאתה רוצה החלטה שלך

טיראן מ

New member
הגדרות ?

מה זה קשיח ? מה זה עמיד ? ואחרי ההגדרות, נסה להסביר את ההבדל בין LX לבין HONE.

nintense

New member
האלומניום קשיח יותר...

מפלדה, הפלדה עמידה יותר. באופן כללי, פלטות מפלדה ניתן למצוא רק על קרנקים זולים.

bez

New member
זאת לא התשובה שפיללתי לה

מה זה אומר בדיוק?מה יותר חזק לשימוש ללא אימפקט ישיר? זה שפלטת פלדה נמצאת על קראנקים זולים לא אומר כלום מבחינתי וגם מבחינתך זה לא אמור להגיד כלום.לא כך?

roirosenthal2

New member
עוד קצת הסבר

הפלדה גמישה ולכן היא מעבירה פחות טוב כוח מהפדלים לשרשרת בשל עיוותים מזעריים בפלטות לכן אלומיניום עדיף בהיבט זה. מצד שני אלומיניום אמנם מאוד קשיח אבל הוא גם פחות עמיד, כלומר השרשרת שוחקת אותו הרבה הרבה יותר מהר מאשר היא הייתה שוחקת גלגל שיניים מפלדה, אך הוא גם "עדין" יותר לשרשרת ומוריד קצת את הבלאי בה. מעבר לכך קראנק פלדה כניראה יסבול התעללויות קשות ומפגשים אקראיים עם סלעים יותר באורך רוח שכן הגמישות שלו תעזור לו לא להישבר והוא רק יתעקם, קראנק אלומיניום באותם מצבים עשוי לשבור שיניים. הסיבה שהגלגלי שיניים הקטנים יותר עשויים מפלדה היא שבגלגלי שיניים הקטנים כל שן צריכה לעמוד ביותר עומס ושחיקה מאשר הגלגל"ש הגדול - אם בגדול הפעלת כוח X על 22 מתוך ה44 גלגלי שיניים בגלגל"ש הקטן אותו כוח X יתפרס על 11 מתוך ה22 שיניים שבגלגל"ש הקטן. נושא נוסף להשכלה כללית ופחות רלוונטי שהיינו הבדל בין אלומיניום לפלדה הינו נקודת הכשל של החומר - באלומיניום היא מאוד קרובה לעומס המקסימאלי שבו הוא מתוכנן לעבוד ולכן הוא יכול להישבר יחסית ללא התראה או סממנים מקדימים. בפלדה נקודת הכשל רחוקה מתחום העבודה ולכן הפלדה תתעקם/תתעוות כשתחרוג מתחום העבודה, הרבה לפני שתגיע לנקודה שבה היא תשבר/תכשל.

benny l

New member
עזרה עם מושגים...

פלדה היא חומר יותר גמיש מאלומיניום. אלומיניום הוא חומר פריך יותר מפלדה. אלומיניום הוא חומר יותר יקר מפלדה. המשמעות היא שפלדה יודעת "לספוג" יותר טוב מאלומיניום בגלל גמישותה. מקווה שעזרתי בני

yaronp

New member
../images/Emo93.gif איזה פורום מגניב!

הפורום הזה לא קיים שבוע - וכבר למדתי יותר מאשר למדתי בפורום הראשי בשנה שלמה.

למעלה