פלטה! (מיקסר קומפקטים וכל השאר)

Nechi Nech

New member
פלטה! (מיקסר קומפקטים וכל השאר)

אז ככה, אני רוצה פלטה! (אל תצחקו עליי, אני מתלמד וטירון בכל הקשור לעניין) דבר ראשון - מהם מרכיביה המדוייקים של הפלטה? דבר שני - אני צריך המלצות ספציפיות לפלטות (אחותי נוסעת לחו"ל ואני רוצה לנצל את ההזדמנות לתת לה כסף לקנות לי שם) תודה ענקית מראש! רביד AKA נצ'י נץ' AKA אליק בליק בום.

arkasha

New member
הפלטה

שולחן עבודה מורכב מ: נגנים: Turntables או DJ DECKS מיקסר אוזניות זאת החבילה הבסיסית,בנוסף אפשר להוסיף מכונות אפקטים,לופים וכו.... כמובן יש את קייס שבתוכו מורכב כל הציוד הנ"ל וכמו כן החיווט לסוגיו. יש כמה סוגי נגנים : 1.CD Double Deck נגנים כפולים 2.נגני CD בודדים דוגמאת CDJ100 של פיונייר 3.הפטיפונים VINYLS המיקסרים: מיקסרים החל מ2 ערוצים עד .... תלוי מה אתה צריך ותלוי במימון . לכל מיקסר ישנם ויברציות קול שונות כלומר לאחד קצת יותר באס ולשני ההפך ישנם אם אפקטים וBPM counter,אבל ממה שהבנתי הוא לא מומלץ מכיוון שהטכנולוגיה עוד לא הגיעה לרמת דיוק של האוזן. אם אתה רק מתחיל אולי תחשוב על ציוד יד שניה לפני שאתה הולך להשקיעה כסף גדול בציוד שאולי אחרכך לא יהיה בו שימוש . הבעיה היא כזאת שבמידה ויתפסו במכס את הציוד אתה תשלם כנס מה שבסוך יכול לעלות יותר ממה שהייתה קונה את הציוד בארץ.. כל הנאמר כאן הוא בגדר המלצה מכיוון ואני לא איש מקצועה.

dj kobkob

New member
עצה לפלטה

גם אני קונה בקרוב פלטה ובגלל זה אני צריך כתובות או אתרים של חנויות שמתעסקות במשומש טיפ קטן זה לא אומר שאם קונים את זה בחו"ל זה יותר זול לא מזמן הייתי בגרמניה ונעליים של פומה מהדגם שרציתי עולתו 550 שקל ובארץ רק 340 אותו דבר לגבי הכל וזה גם חשוב לאן היא נוסעת ובאמת במכס אפשר לאכול אותה ובגדול אני מחפש עכשיו מלא משומשים ונתקלתי בדברים שאני לא רוצה אבל אולי אתה תרצה אם כן [email protected] או שפשוט שלח תגובה בהצלחה

valor93

New member
בתגובה לarkasha

"BPM counter,אבל ממה שהבנתי הוא לא מומלץ מכיוון שהטכנולוגיה עוד לא הגיעה לרמת דיוק של האוזן." מה ? אני עושה מיקסים ומתעסק במוזיקה רק במחשב האמת שאני רוצה נורא לעבוד על קומפקטים אבל לא יצא לי.... בכל מקרה... אם לא עובדים עם בי פי אם אז איך עושים ביט מיקס ? רק עם הפיץ' ?! הפיץ' עובד עד כדי כך בדיוק ? אפשר לשנות אותו בתחום רחב מספיק בלי שהשיר ישמע זוועתי ? הייתי בטוח שרוב הזמן משתמשים בבי פי אם והשוואות כדי לעשות ביטמיקסים... שמישהו יתקן אותי בבקשה אם אני טועה...

arkasha

New member
אולי אני קצת מתבלבל במושגים

אז שמישהו יתקן . ה BMP הוא מושג כללי למספר קיקים למרחב זמן ,והשולט עליו הוא הפיצ' או הטמפ ,עכשיו הנגנים הם אלה שבאים עם פיצ' או הטמפ ,המיקסרים הם רק כלי המזהה את ה BMP הוא כביכול סופר את הקיקים למרחב זמן ,ואכן גם במחשב וגם בקומפקטים משתמשים בבייט מיקס שע"פ העיקרון משווים את שני היצירות ביניהם שיהיו תואמים בביטים בכדי להשוות צריך או להוריד במיהירות או להגדיל . עכשיו ממה ששמעתי (ואני מדגיש אין לי כל נסיון על עבודה על פלטה,) שיש עדיין בעה לגבי דיוק של ה BPM counter על גבי המיקסר . ולא רצוי לבטוח בו במאה אחוז . אם לאדון Sunlight Theory יש דעה בנושא אשמח אם תגיב.

valor93

New member
כן בדיוק על זה חשבתי... איפה

Sunlight Theory יהיה נחמד עם הוא יסביר איך משתמשים בBPM בביט מיקס ואיך משנים אותו איפה בא הפיץ' ואיפה הטמפו....

Sunlight Theory

New member
קבלו את התנצלותי מקרב לב

מפאת היותי חבר בלא מעט פורומים , ובור לא קטן באנגלית ששם מרבית החברויות שלי , אני קורא הודעות לסירוגין . בהודעה זו נתקלתי במקרה , דרך הכרטיס האישי של arkasha ששימח אותי במספר הודעות שלו . לגבי כל נושא המיד BPM ואיזון הפיטץ' , יש לי מאמר כבר בנושא . המאמר מסביר על שיטת ה-Beat Mix \ Beat Matching . אמנם המאמר כבר מעלה אבק ודורש מעט שיכתוב , אך נכון לכעת אני מרוצה ממנו . "אני אכנס לעוד נקודה כעת , היא מדי ה-BPM - מד BPM מטרתו למדוד את קצב השיר והיות ובמיקסרים קיימים 2 מדי BPM , נוכל לשנות את המהירות של כל שיר עד שערכי ה-BPM משתווים . ובעצם ע"י כך אנו חוסכים לעצמינו את הצורך בעשיית סעיף 5 של מאמר זה (אך לא את השאר) . הבעיה היא שטכנולוגית מדידת ה-BPM אינה מפותחת מספיק (ואולי הפיתוח שלה אף אינו נעשה בכיוון הנכון) , ולכן מדי ה-BPM אינם מדויקים ולא רק זאת אלא שלעתים תכופות הם מציגים ערך BPM שגוי ומטעים את המשתמש בהם . אם אנו נסתמך על מדי BPM , לעתים תכופות המיקסים שלנו "יכשלו" . כמו כן רבים יאמרו ש-DJ המסתמך על מדי BPM איננו DJ אמיתי , היות ואחד מן יסודות ה-DJ החזקים ביותר הוא איזון הפיטץ' בשמיעה בלבד . לכן אינני אתיחס למדי BPM , ואסביר על ביצוע העניין לפי שמיעה בלבד . "

למעלה