פלטי הפולט

פלטי הפולט

פלטי מציע לבללי את תיק הרווחה והחינוך. מילא הרווחה, אבל החינוך? חינוך הילדים שלנו? מה נפלט לו? העין הציבורית

היא תצליח

אני מאמין שבללי תצליח כיו"ר ועדת החינוך ותחזיר אותה לועדה מובילה, כמו בימי שוש אבני (שעברו אך ורק 5 שנים...). בללי תוביל את החינוך, כמו שהובילה את נושא הרווחה בקדנציה החולפת. העין הציבורית, אל תזלזל בה! היא אישה עם יכולות שתרום עוד רבות לעיר ובאופן ספציפי לתחום החינוך.

eopeace

New member
ועדת החינוך לא פעלה לפני גרמן

ועדת החינוך, שפעלה בחמש השנים האחרונות בראשות טובה רפאל ולקחה חלק בהישגים הרבים של החינוך בהרצליה בחמש השנים האחרונות נפגשה בסה"כ פעמיים (2 פעמים) בלבד (!!!) במהלך הקדנציה האחרונה של אלי לנדאו. בחמש השנים האחרונות, בזמן הכהונה של יעל גרמן כראש העיר תקציב החינוך מטעם העירייה עלה ב 450% (מ 20 מיליון ש"ח בשנה ל 90 מיליון ש"ח בשנה). ההשקעה לתלמיד בהרצליה היא השניה הכי גבוהה בארץ (אחרי ת"א) ועומדת על כ 10,500 ש"ח לתלמיד. אחוז הזכאות לבגרות עלה בחמש השנים האחרונות מ 54% ל 69% (ב 4 השנים האחרונות של לנדאו אחוז הזכאות לבגרות היה בירידה קבועה). אחוז הזכאות לבגרות של תלמידי השכונות התקרב לממוצע העירוני אחרי שהיו פערים עצומים בין קבוצות האוכלוסיה. לפני 5 שנים הסיכוי של ילד תושב אחת השכונות להגיע לתיכון היה 30% בלבד. השנה הסיכוי הזה עלה מעל ל 70%. החינוך בהרצליה הוא בדרך הנכונה. למה להרוס?

אל תדבר שטויות

ועדת החינוך לפני הקדנציה של גרמן, הייתה ועדה פעילה שחתמה את חותמה בעיר. הועגה נפגשה בקדנציה האחרונה של לאנדו, כמעט אחת לחודש. את הצלחה לועדה-היא מי שעמדה בזמנו בראש הועדה, חברת המועצה, שוש אבני. אבני אשת חינוך במקצועה (מורה לאנגלית בתיכון היובל בהרצליה כיום). היית מחזיקת תיק החינוך (כלומר יו"ר ועדת החינוך), והיא השפיעה רבות על החינוך-כאחת שבאה מעולם החינוך, טיפחה את החינוך וניסתה לשפר אותו ומעורבת עד מאוד בתוך בתי-הספר. עם עלייתה לשלטון של גרמן, הועדה עברה לידיה (כמו רבות ואחרות),הפכה הועדב לקישוט, היא בקושי נפגשה, כל נושא החינוך הוחלט ע"י גרמן וראש אגף החינוך ולא עלה בועדה. מאור יותר מינתה גרמן את טובה רפאל, למ"מ היור, ואז משהו התחיל לזוז אבל עדין לא הרבה! לפני שנתיים התמנתה רפאל ליו"ר הועדה בפועל ובתואר, אך הועדה לא הייתה מאחת הועדות המובילות, אלא ועדה שולית, חסרת חשיבות. איפה הימים שהועדה הייתה הועדה החשובה בעיר?!?! הלוואי שעם הבחירות המתקרבות, יעלה רה"ע שיחזיר לועדה את מעמדה כועדה החשובה בעיר. מי ייתן שבללי או רשפי יקבלו את הועדה לידהן ויחזירו אותה לועדה מובילה (אגב שתיהן באות מרקע של חינוך).

eopeace

New member
שכחתי לומר משהו קטן...

אני מכהן בועדת החינוך וחבר בה במהלך כל הקדנציה הנוכחית. יעל גרמן הינה בצורה פורמלית יו"ר ועדת החינוך על מנת להראות את החשיבות הסימבולית של החינוך. מתחילת הקדנציה עומדת בראש הועדה ממלאת מקום שעושה את עבודת היו"ר בפועל. בתחילה היתה זו ביריה גרנות וכשזו זכתה במכרז בתפקיד נציבת פניות הציבור בהרצליה מונתה טובה רפאל לתפקיד. עבדתי עם שתיהן במהלך השנים האחרונות והתרשמתי לטובה משתיהן, ממעורבותן ופעילותן בתחום. כל זאת נעשה בעידודה של ראש העיר (שגם היא בעלת רקע בחינוך - יעל גרמן ניהלה במשך 6 שנים בי"ס למבוגרים בשם תהילה שפעל בשביב בשנות ה - 80 והיא זכורה לטובה על כך). הנתונים אותם הצגתי בהודעה הקודמת הינם נתונים אשר ידועים לי כחבר בועדת החינוך ומשום מה לא התייחסת אליהם. למה לדעתך יש להחליף את ראש העיר בשל בעיות בחינוך כאשר החינוך נוסק בהרצליה?

איזה חינוך?

החינוך נוסק?!?! תסביר לי איךעם כל השקעה אדירה בחינוך, שום דבר לא זז?! דוגמות: הרצליה נמצאת במקום הרביעי (אחד לפני האחרון), בערי השרון בזכאות לבגרות. כפ"ס לדוג' במצב גירעוני גדול ותקציב החינוך נמוך מאוד-ואילו בהרצליה התקציב הוא בין הגדולים ואנו מקום 4 ושכנינו כפ"ס מקום 1 משונה,לא? עוד דוג'-שיעורי הדמוקרטיה שהעירייה ממנת מכיסה לביה"ס היסודי, הפכו לשיעור בו בודקת המורה: מי יגיע, מי חסר, מי שילם לועד, הודעות ועוד, מישהו בדק אי-פעם האם מלמדים משהו במסגרת השיעור?-לא! (וזה אני יוד בבדוק משכן שלי). דוג' נוספת-מדוע נסגר אורט, והוקם התיכון השלישי החדש??? אורט שנתן מענה לתלמידים רבים (שתתפלא הצליחו), נסגר תחת הוראתה של גרמן והוקם תיכון חדש-בהרצליה של היום, אין מקום לעוד תיכון שלישי! התיכון פגע קשות בתיכונים היובל והראשונים, וחלק נכבד שזקוק לרשת אורט נאלץ לנסוע מבחוץ לעיר-מדוע נסגר אורט, שהעובדה שהרשת מובילה במדינה ובעולם, הא?! אם אתה חבר בועדת החינוך, הסבר לי מדוע שתקציב החינוך כה גדול והחינוך לא נוסק?! (תשובה: מגדילים את התקציב ובל אין ניצול נכון ולכן החינול לא נוסק ואף חוזר אחורה!) לתשומת ליבך,

eopeace

New member
הצלחת החינוך בהרצליה

נכון. הרצליה נמצאת במקום הרביעי בשרון בזכאות לבגרות. עם זאת, לפני חמש שנים, היינו במקום האחרון ובמרחק רב מהערים האחרות בשרון. במהלך כל הקדנציה האחרונה הרצליה עלתה במגמה ברורה עד שהגענו לאחוז הזכאות לבגרות שקיים היום (69%) וגבוה מהזכאות לבגרות שהיתה לפחות בעשר השנים האחרונות. הרצליה אכן במקום הרביעי בשרון אך הפער בין הרצליה לבין ערי השרון האחרות קטן בצורה משמעותית והרצליה היחידה שהראתה עלייה קבועה ומגמתית משנה לשנה. אין פתרונות קסם שמאפשרים הפיכת הרצליה בין לילה לעיר המובילה בתוצאות. ייקח עוד כשנה עד שנתיים עד שנעבור את ערי השרון האחרות או רובן בזכאות לבגרות - אבל אנחנו בכיוון הנכון. את ההשקעה הכספית ניתן לראות ברגע שהיא ניתנת - וברגע שהיא ניתנה היה ברור כי החינוך הוא בראש סדר העדיפויות בהרצליה. את התוצאות של ההשקעה הכספית לוקח קצת יותר זמן לראות - אבל רואים. בנוגע לבגרויות, היום כל תלמיד אשר יש סיכון שלא יגיע ושלא יקחן, מקבל עזרה ותמיכה לאחר האיתור. חיזוק דומה מאפשר ליותר מכפול מתלמידי השכונות להגיע בכלל לתיכון - בעוד שנתיים כשדור זה יסיים את הבגרויות, אחוז הזכאות יקפוץ וזה בלי קשר לשאר תלמידי העיר אשר הישגיהם משתפרים משנה שלנה. בנוגע לאורט - באותה שנה בה נסגר היה ברור כי לא יהיו בו מספיק תלמידים ולא ניתן יהיה להחזיק את התיכון כפי שהוא היה קיים. יעל גרמן, במקום לשבת ולצפות בתיכון נסגר מחוסר תלמידים פעלה להקים את התיכון החדש הצובר הישגים ואיפשרה לכל התלמידים שהיו באורט לסיים את לימודיהם.

באמת?

אומנם עלה אחוז הבגרות, מימי אלי לנדאו ונכון שאין קסם להפוך את הרצליה לעיר מובילה בערי השרון-אך לא ייתכן שב-5 שנים האחרונות עלינו רק מדרגה אחת! עם כל הכבוד לגב' גרמן והשקעתה בנושא החינוך, החינוך לא השתנה מי יודע מה! וזאת אני יודע מניסיון אישי. גרמן יכולה לתת את כל התקציב לחינוך, אך עם לא תהיה מחשבה ורק להוסיף עוד כסף, שום דבר לא יישתנה. עם כל התקציה האדיר בנושא החינוך, הסבר לי איך יש כה הרבה קיצוצים? כדוג': כיתות מב"ר (שגרמן רצתה לסגור), מרכזי הלמידה בעיר שמספקים לימודים לילדים רבים שאינם יכולים לשלם למורה פרטי, כמעט נסגרים, אני עובד באחד כזה בעיר, שהמשאבים שלנו מוגבלים מאוד ואנו צריכים למצוא פתרונות יצרתיים מאוד... האם להוסיף תפקידים באגף החינוך עוזק משהו: יש ר' אגף, מנהלת מח' חינוך, מנהלות יחידות, קבס"ית, מנהלת שח"ר, ומנהלת זו ומנהלת זו-עם כל התפקידים המנופחים באגף אף אחד מהם לא עוזר לתלמידי עירנו?![ אנא ממך אל תחשוב שאם אתה חבר בועדה את יודע הכל? (גם אני לא יודע דברים במערכת החינוך)-קח ממני טיפ צא לשטח (כמוני) ולמד על מערכת החינוך בעיר וחקור ואז תבין רבות, זה שאתה חבר בועדת החינוך (כאן אני מברך אותך שאתה רוצה לתרום),כל מה שאומריםלכם בישיבות נכון... דרך אגב, אם ביריה גרנות הייתה מ"מ היו"ר של גרמן, אני מבין איך הפכה הועדה לועדה שהיא כיום! גם את תפקידה בעירייה היא הפכה לבית-קברות... לגבי טובה רפאל, השבוע אני נפגש עמה ואוכל לתת דעתי עליה ותפקודה. בוקר טוב,

mbr10

New member
עובדות נכונות

הגב' שוש אבני הייתה מחזיקת תיק החינוך במועצת העיר. ועדת החינוך לא תפקדה כלל ולכן מספיק עם הקישקושים וסילוף העובדות, ההשקעה בחינוך בעיר הרצליה הינה מעל ומעבר ואינה קשורה לועדת החינוך אלא לאדם אחד בלבד ששם לעצמו את נושא החינוך כראשון במעלה הקצה תקציביםודאג לתאם את המערכת ולבנות מערכות תומכות ומנהלות כגון אגף חינוך חזק וועדת חינוך. הזכאות לבגרות עלתה לא בגלל תרומת ההורים לילדיהם ע"י תוספת זמן איכות וישיבה עמם כמתרגלים לקראת הבגרויות. אם לא די בכךאז יש השקעות נוספות להצלת ילדינו כגון מאבק בסמים, מתאמת שעוסקת בנושא וקדמה את פורום הסמים ששותפים לו הורים מנהלים אנשי אגף החינוך היועצות השרות הפסיכולוגי וכן משטרת ישראל ושרות המבחן, כמו כן הקמת קו אנונימי לסיוע למתמכרים אז תגידו מתי ראינו אצל לנדאו לא ביצוע אלא לפחות רק חשיבה על נושאים כאלה.

בלי השמצות

הגב' שוש עבני, הייתה מחזיקת תיק החינוך ותיפקדה מצויין-אז בלי השמצות! הגב' אבני אישה מדהימה, מורה נפלאה שתלמידיה אוהבים אותה מאוד-ונכס לתיכון היובל. אומנם מבחינת תקציבית החינוך בעדיפות ראשונה, אבל בפועל שום דבר לא לא יצא כמו שצריך, כמו שאמרתי דם אם כל התקציב ילך לחינוך, אך אם לא תהיה חשיבה ופיקוח-החינוך לא ישתנה! אם אתם מרוצים מגרמן, הצביעו עבורה (דרך אגב, אני לא אומר שהיא עשתה כלום בעיר, אומנם היא הוציאה אותה מ"שינה עמוקה", אך היא לא מתפקדת כמו שצריך. אינני מתכוון להשמיץ את גב' גרמן, אני יודע למי אני אצביע ואתם יודעים למי אתם תצביעו...

mbr10

New member
השמצות

אין לי דבר נגד שוש אבני מסכים עם כל מילה,אישה מיוחדת שפעלה רבות וכל המוסיף גורע.

בללי לחינוך?

בללי לחינוך? הצחקת אותנו. הנושא מדי חשוב מכדי להפכו לפוליטי. אנו מחפשים איש חינוך, אקדמאי ובעל הישגים בתחום שיוכל להצעיד את מערכת החינוך קדימה. דרישת סף בתחום היא תואר אקדמאי.

mbr10

New member
תואר???.

במה??????? ספרי לנו שגם אנו נדע זה מעניין??????????

היא לא תצליח

היא לא תצליח משום שמעולם לא היתה לקוחה של מערכת החינוך העירונית, או במילים אחרות, היא רווקה ללא ילדים. היא לא תצליח משום שאין לה השכלה או ידע מקצועי כל שהוא בתחום החינוך. היא לא תצליח משום שאין לה השכלה אקדמאית. היא לא תצליח משום שאין לה את 3 דרישות תנאי הסף שנימנו לעיל,שבלעדיהן יקשה עליה להשמיע את דעתה בפורום חינוכי כלשהוא. החינוך חשוב מכדי להפוך לברבור של פוליטיקאים בגרוש. הבו לנו אדם בעל שיעור קומה העין הציבורית

נר וניל

New member
העין הציבורית ומניעים גזעניים

העין הציבורית נודף מהתגובה שלך ריח של גזענות רחל בללי והילדים שלנו? מילא של האחרים אבל שלנו? תתביש

mbr10

New member
גזענות?

אולי מיידע שממך מסתירים אותו? בדקי למה???????? ותעדכני אותנו

mbr10

New member
הסכינאים

מר פלטי היקר הגב' בללי שאתה מתהדר בה, להזכירך "ברחה" מגרמן כי רחלי רצתה סגנות וזהו. שמור על גבך כי לא מובטחת לך נאמנות אלא סכינאות מוכחת.
כרגע ספקתה את פסגת חלומותיה עד כדי שהיא וויתרה על מועמדותה לראשות העיר למרות שהיא התחייבה לנו שלא תנטוש בעד שום הון שבעולם אז הבטחות לחוד ומעשים לחוד זאת סגניתך?

למעלה