פלטפורמות לבלוגים - לא בטוחה שמתאים

ailag

New member
פלטפורמות לבלוגים - לא בטוחה שמתאים

לפה, אז אם לא, אפשר למחוק. אני מחפשת פלטפורמה למשהו שדומה לבלוג אבל הוא לא, לכן אני לא יכולה להשתמש בתפוז, ישרא ודומיהם. אני צריכה משהו מינימליסטי - פוסטים ורסס, אין לי כל כך שימוש לבלוגרולים, לוחות שנה וכדו'. עם זאת, כמה שיותר חופש עיצוב בפוסטים ובקוד וכמה שיותר קלות מיון וחיפוש, יותר טוב. אז wordpress? movable type? typepad?‎ מה דעתכם?

ailag

New member
אין לי נסיון איתם

השתמשתי בעבר בוורדפרס, אבל לא אני התקנתי אותו.

ailag

New member
אבל שם יש פס ניווט ופרסומות

שנראה שאי אפשר להסיר. זה גם מן הסתם אומר שאין שליטה על CSS (עיצוב) או על שאר אלמנטים של תכנות, פלטפורמה מוגבלת מדי. אני לא מחפשת איך לפרסם בשביל אחרים תחת השם שלי, את זה יש לי כבר בבלוג האישי פה

y2dan

New member
את בטוחה ?

כי לי נראה שאת טועה. דבר ראשון, פרסומות נמצאות בכל מערכת שנמצאת ברשת כי אם כל הכבוד לך או לכל משתמש אחר אישית אני חושב שכל עוד את לא משלמת על האיחסון ועל השימוש בשירות אין לך זכות לדרוש שהפרסומות ירדו.
גם מנהלי האתר צריכים לאכול משהו ביום שישי, וזה מגיע מהפרסומות במערכת בשלב הזה. ברגע שתהפכי למשתמש שמשלם יש לך את כל הזכויות שבעולם. דבר שני, על ה - CSS יש לך שליטה מלאה. אלמנטים של תכנות - כנ"ל. יש לך שליטה מלאה על כל דבר בעמוד מבחינת HTML.

אוקי התחלת לעניין אותי..

אתה ההוא מקודם שסיפר שהוא מקים מערכת חדשה, נכון? אני לא כל כך בטוח שאני אעזוב את תפוז בכזאת קלות, אבל אני בהחלט אלך להציץ מה הולך שם...

y2dan

New member
../images/Emo140.gif קל לרגש אותך..

אם ככה מתחילים לעניין אותך אז קל לרגש אותך. בכל מקרה, יש כבר 2 עורקים.

שמע זה החלום שלי

אפשרות לעריכה בHTML אבל יש חיסרון עיקרי כמצו שרשמתי בתגובה הקודמת - אי אפשר להרשם בשם משתמש עם רווחים...

טוב שמע יש מה לשפר שם..

הפרסומות שם מאוד מינימליסטיות שזה טוב, אבל בהחלט מה יש לשפר. אפשר להתחיל עם לעשות הגייה לתקנון השימוש באתר (פסיקים מיותרים, משפטים מוזרים כמו: "חל נאסר עלייך". אחרי זה אפשר להוסיף את האפשרות לראות 'מי אנחנו' ואת 'מגזין הבלוגים'. וכמובן הנורא מכל שמונע ממני אפילו מלפתוח בלוג ניסיון - אי אפשר להכניס רווחים בשם משתמש. ואני לא מתכוון לקרא לעצמי עכבר_כחול_מדבר...:-\

y2dan

New member
אממ..

תקראי לעצמך איך שאת רוצה, אבל את שם המשתמש חייב להיות ללא רווחים, אני לא מכיר אתר שמאפשר זאת - ואם כן, אשמח לשמוע על אחד. במידה ותרשמי את תראי שבאיזור "פרופיל" מופיע לך השדה הבא : הכינוי שיוצג בבלוג* זה מה שיוצג בבלוג ולא עכבר_כחול_מדבר. למשל : http://www.blogim.org.il/profiles/idan/

../images/Emo43.gif

בתפוז אני יכול
לקרא לעצמי עם רווחים. וכמעט בכל מערכת אחרת שאני מכיר. ואוקי אני חוזר לביקור נוסף..

אוקי גם את זה הוא לא מקבל..

אני רושם לו עכבר_כחול_מדבר ועדיין יש תוים לא חוקיים. אני פותח בלוג ניסיון בכינוי חסר משמעות בשביל לבדוק את אפשרויות העיצוב...

יאללה ביקורת../images/Emo13.gif

מאוד התרשמתי מהמערכת הזאת. אהבתי את האפשרויות של הHTML, ולדעתי זה ממש מוצלח כי בישראבלוג למשל זה עולה כסף. אני מאוד מקווה שתפוז יעשו אפשרות כזאת גם כן. אהבתי גם שאפשר לפתוח בשם משתמש בודד כמה בלוגים ובכל בלוג להכניס שם אחר. (זה יכול להיות מאוד שימושי בשבילי בתור אחד שכותב גם בלוג אישי וגם בלוג לסלע שלו). יש שם כמה אפשרויות עריכה שהייתי רוצה שיהיו בתפוז. (להוסיף קו, לשנות צבעים של פונטים, תבעי מילוי בקלות שכזאת (בתפוז זה סיוט). אני לא חושב שאני אעבור למערכת הזאת בקרוב (תפוז זה גם בית, וגם מאפשר לי חשיפה יותר רחבה) אבל בהחלט אני אמליץ עליה לאנשים שרוצים לפתוח בלוג. אני מקווה שתפוז ילמדו מהמערכת הזאת. חסרונות? אין הרבה. קל מאוד ללמוד את הממשק, הוא לא מסובך למשתמש המתחיל כמו בתפוז או בישראבלוג. אמרתי חסרונות ורשמתי יתרונות...:-\ חסרונות: אני מציע לעשות הגייה. האקדמיה לעברית קבעה לפני כמה זמן שלא אומרים יותר לדוגמא אלא רק לדוגמה. למשל.. כמו שאמרתי מקודם יש פסיקים מיותרים ומשפטים משובשים בכל מיני מקומות, אבל אלה ממש חסרונות פעוטים מול כל האפשרויות המגניבות האלה. בהצלחה עכבר כחול מדבר

y2dan

New member
....

אשמח לתקן את מה שראית כחסרונות. אם יש לך משהו נקודתי שאת חושבת שכדאי להציג אחרת, נשמח לשמוע. ואני סקרן, הסתדרת עם השם ?

אני ../images/Emo89.gif... ../images/Emo3.gif

הייתי בטוח שרשמתי את זה איפשהו.. לא משנה.. מה שראיתי כחסרונות אפשר לפתור בהגייה.. נדמה לי שיש אנשים שזה המקצוע שלהם, לעשות הגייה לעלונים, ספרים, אתרים וכו'.. עם השם לא הסתדרתי. קראתי לעצמי משהו כמו BOOGO.. לא זוכר..

האקדמיה ללשון שינתה את המילה.

יותר לא אומרים הגהה אלא הגייה. זה שינוי ממש חדש שעלה ממש שילשום..

DirtySpirit

New member
אני אישית מחבב בלוגים של וורדפרס^^

אבל אני כ"כ טיפש שלא הצלחתי ליצור אחד לעצמי. יופי ענבל
[אגב, לדעתי המערכת האולטימטיבית היא notes. חבל רק שיש תנאי קבלה.]

למעלה