פליז פליז פליז תרגיעו אותי

פליז פליז פליז תרגיעו אותי

הייתי אתמול במסיבה לאיזה 3 שעות וכשיצאתי משם הרגשתי שאני מתקשה לשמוע, חשבתי שזה יעבור אבל כשקמתי היום בבוקר עדין לא הצלחתי לשמוע כמו שצריך וזה עדיין נמשך!. בבקשה תגידו לי שזה יעבור! זה מרגיש כאילו אני מתחת למים או משהו כזה, או כמו ששומעים כשיש לחץ באזניים (רק בלי התחושה של הלחץ), בבקשה תגידו לי שזה יעבור!! אני ממש נלחצת! תענו לי בבקשה!!! זה ממש לא נעים

M o t t i

New member
לא נותר לי אלא לומר לך

ברוכה הבאה לקהילה שלנו
ושפת סימנים - שפה הכי יפה בעולם והכי משתלם ללמוד אותה
כעת ברצינות, אני לא רופא אבל לדעתי השמיעה תחזור אליך תוך מספר ימים, להערכתי 10-14 ימים, ואם אני לא טועה, קוראים לתופעה שלך "חירשות פתאומית", וזה נגרם עקב פעילות גופנית מאומצת מאוד או לחילופין, עקב מחלות, כגון: אבעבועות רוח, חזרת וכיוצ"ב, כל זה אני מתבסס לפי המדריך הרפואי ברשותי, מרק. בנוגע לטיפול, אין טיפול יעיל לתופעה, פרט לנטילת קורטיקוסטרואידים דרך הפה או מנוחה במיטה. אבל - אם מדובר באובדן שמיעה עקב רעש, מדובר ברוב מקרים של "שחיקה" בשמיעה לאורך תקופה ארוכה, מה שנראה לי הכי פחות סביר במקרה שלך ואובדן שמיעה הוא לתמיד אבל אני אופטימי בשבילך ולדעתי לא מדובר במקרה הזה. נא לא לראות את מה שכתבתי לעיל כהנחיות מקצועיות או רפואיות, הן בגדר מידע בלבד ואין שום ערבות לאמיתות המידע. המלצתי היא ללכת לרופא אף-אוזן-גרון ולהיבדק בהתאם.

moran f

New member
רואים שאתה לא רופא

אובדן שמיעה פתאומי הוא מצב חירום שדורש טיפול כמה שיותר מהר, זאת אומרת מיון. אני מציעה לקרוא שוב את המדריך, תוך שימת לב לעובדה שטיפול בקורטיקוסטרואידים הוא לא כלום.

M o t t i

New member
שלום, אני ד"ר האוס

ואני ראש מחלקה לאבחון רפואי, באנגלית ,Head of the Department of Diagnostic Medicine, והנחה שלי היא שכולם משקרים, כולל את, ולכן, הסקה שלי מכל זה שאת לא רופאה ולכן הנחיות שלך אינן מוכחות ואינן עובדתיות. הצעה שלי אליך, בדומה להמלצתי למישהי אחרת, היא לנטול כדורים נגד עצבים, קלמנרבין, אם זה לא יעזור, אז לנטול תרופות פסיכוטרופיות, כמו ריספרדל או ריטלין וזה יעבור לך. רק אל תשגעי לכולנו את השכל, לכולנו נמאס מהעברת ביקורת שלך, לכל הודעה בפורום את מגיבה בהתפרצויות, תוך ניסיון עלוב לערער על דברים של כותבי הפורום.

moran f

New member
פששששש

אתה יודע להעתיק שמות של מחלקות ותרופות. אם כך, אני לוקחת בחזרה את מה שאמרתי - ברור שאתה מוסמף לאבחן אנשים ולהמליץ על טיפול!

M o t t i

New member
תודה ולילה טוב

ואראה אותך מחר במחלקה ב' להפרעות נפשיות, אקווה לשיפור במצבך, שלמרות סיכויים לכך אינם גבוהים.

moran f

New member
כמה שאתה מצחיק!

אגב, אם השמיעה של סמייליjas לא חוזרת תוך 10-14 ימים, היא יכולה לתבוע אותך על אבחנה וטיפול שגויים?

M o t t i

New member
אוי לא, טעיתי באבחון

אני מבין, יש לך הפרעת קשב או ריכוז. נא לקרוא את הודעה שלי לסמייליjas עד הסוף הוספתי הערה חשובה, כנראה, עקב הפרעת ריכוז שיש לך, לא קראת את ההודעה עד הסוף.

moran f

New member
מה, ההצעה לחוות דעת שניה?

האבחון שלך היה מיותר לחלוטין. החלק החשוב בהודעה הושאר לסוף.

M o t t i

New member
אני הולך להביא טושי

ולא סושי, וזאת כדי למחות את דמעותיי, מרוב צחוקים או מרוב בכי קורע לב, אגב סושי, היה טעים, תודה. מורן, לא משנה היכן החלק החשוב בהודעה, הייתי מצפה מאנשים לקרוא את כל ההודעה. בנוגע לאבחון שהבאתי, זה כדי להכיר את בעיות רפואיות אפשריות ולהקל על שיחות עם רופאים, מטרתה של מדריך "מרק" אינה לספק פתרון חלופי לעצות של רופאים אלא להקל ולסייע על תהליך ייעוץ רפואי ושיחה של רופא לפציינט.

moran f

New member
ואני הייתי מצפה מאנשים

לא להכנס לתחומים שברור שהם לא מבינים בהם ולהפנות אנשים עם בעיות בריאות רציניות לרופא בלי נסיון אבחון סופר-חובבני. נו, מסתבר שהצפיות שלי קצת מוגזמות. אם זו מטרתו של מדריך מרק, למה בדיוק השתמשת בו כדי לאבחן, לתת פרוגנוזה, להסביר שאין טיפול יעיל ורק אחר כך להציע לפנות לרופא (שכן, מבין ומעודכן יותר ממדריך מרק).

M o t t i

New member
../images/Emo5.gif

הצעתי מספר בעיות אפשריות (שהיו יכולות להיות בתוך מיליונים בעיות אפשריות) אבל משום מה, היא נזקקה לאיזשהו כיוון, איזשהו הסבר, לקחתי על עצמי הזכות לנסות לעזור, וזאת מתוך טוב לבי, למרות שאינני רופא ולמרות שאינני "סופר-חובבני" באבחון מחלות, הצעתי שני בעיות, שלדעתי בלבד הן אפשריות עבורה כדי להקל על שיחות עם רופאים אך יחד עם זאת לא הצגתי את עצמי כלוקח אחריות על דבריי אלא להיפך, שעליה להתייעץ עם רופא אף-אוזן-גרון וזאת בלי קשר ל"אבחון" שלי. מורן, את בחורה נבונה, משכילה, אינטלגנטית, והייתי שמח להמשיך בשיחה (או ויכוח), אך משום מה, יש לי עבודה מחר ועלי להשכים מחר בבוקר, ולכן אני נאלץ לסיים את השיחה המרתקת, שבוע טוב.

moran f

New member
"לקחת על עצמך"

מה שאדם עם בעיה רפואית צריך זה רופא. מישהו שמבין ברפואה מספיק כדי לעשות אבחנה אמיתית ולא "לתת איזשהו הסבר" שיכול להיות לא רק לא נכון, אלא גם מזיק. כבר אמרתי לך - אפילו אם אכן מדובר באובדן שמיעה פתאומי, מה שכתבת לא נכון, ואין לנו דרך לדעת אם זו אכן הבעיה. אם אתה לא לוקח אחריות על דבריך, למה להגיד אותם בכלל?

moran f

New member
ואגב

אם אתה לא "סופר-חובבני" באבחון, אני אשמח לדעת מה מקור הידע שלך מעבר למדריך מרק (שלא הופך אותך למומחה) וצפייה בהאוס.

העניין הוא

שאני חוששת שאני נמצאת בסיכון בגלל שגם לסבתא שלי וגם לאח שלי יש בעיות שמיעה כבר מגיל צעיר יחסית.. זה נדיר שאני הולכת למסיבות ואני מפחדת שבגלל לילה אחד דפקתי את השמיעה שלי לצמיתות. אני מאוד מקווה שזה יעבור! זה מרגיש כאילו ה"לחץ" באוזניים לא עובר וזה ממש מלחיץ אותי. אם זה יעבור אני נשבעת שאני אלך עם אטמי אוזניים למסיבות מעכשיו! ולא אכפת לי מתגובות של אנשים

moran f

New member
נשמע שיש לך שתי ברירות

הראשונה היא לסמוך על מוטי ומדריך מרק שלו ולקוות שזה יעבור כי "ממילא אין טיפול יעיל". השניה היא לנהוג באחריות ולפנות מחר לרופא אף אוזן גרון שיוכל לאבחן את הבעיה שלך כמו שצריך (ולא על סמך מילה וחצי באינטרנט ומדריך רפואי-לייט) ולטפל בה כראוי.

צלף

New member
לכי לחדר מיון מייד ../images/Emo124.gif

נכון אינני רופא אבל חלק מהמקרים של חרשות פתאומית ניתנת לתיקון מיידי רק אם מטפלים בזה מייד ( על ידי סטרואידים או משהו כזה) - לכי לחדר מיון עם האוידוגרמות שלך. חבר שלי כבד שמיעה קרה לו דבר כזה, והוא מייד פנה לחדר מיון והיה שבועיים בבית בטיפול סטרואידים ובסוף חזר לו השמיעה לרמה הקודמת כמעטו בשלמות.

M o t t i

New member
סליחה שאני מתפרץ לכאן

אבל אודיוגרמה?! אם מעולם לא נבדקה על שמיעה, ועד למקרה הנ"ל חייה התנהלו כחייה של בחורה שומעת, איך היא יכולה להביא את האודיוגרמה אם מעולם לא נבדקה (הנחה שלי)?

למעלה