פליז תעזרו לי :)

פליז תעזרו לי :)

יש לי מחר בחינה למגמת קולנוע... הם הולכים לשאול אותי על סרט טוב שראיתי לאחרונה... הסרט האחרון שראיתי היה "קזבלנקה" אבל אני לא יכולה לכתוב עליו כי לא התרכזתי בו מספיק... אם למישהו יש רעיון לסרטים טובים, בתקווה שראיתי, כדי שאני אכתוב עליהם מה דעתי בבחינה זה יהיה מעולה... סרטים שהם ישמחו לשמוע עליהם... תודה!

0mroosh

New member
דבר ראשון..

להרגע.
אם את חושבת שאת שווה משהו (ואני בטוח בזה
), אז כבר יש לא את הראייה הקולנועית שלך (שמושפעת מהאופי שלך, הסביבה וכו'). אל תתיימרי לתת קלאסיקות/סרטי איכות שאת לא הגעת לעניות דעתם (כמו: האזרח קיין, קזבלנקה וכו'.. זה רק יסבך אותך). קחי סרט, שאת חושבת שיש לך מספיק מה לומר עליו ותשפכי הכל. הם ישמחו לשמוע מה דעתך על הסרט, לא ההפך ולא משנה איזה סרט. אבל בכל מקרה, רשימה קטנה, אולי יש משהו שאת מכירה מספיק טוב בכדי לבקר אותו: ספרות זולה,כלבי אשמורת, סרטי לארס פון טרייר (לשבור את הגלים,דוגוויל,רוקדת בחשיכה,האידיוטים), רקוויאם לחלום, סרטים של קובריק,ממנטו וכל מה שאת תופשת כאיכותי. מה שכן, אמרתי ואני יאמר שוב, תזהרי מבחירה מרשימה שצוביל אותך לכך שלא תקלעי למה שהם מבקשים. פשוט תהיי את.. אל דאגה
. המונים של הצלחה!

bobby6killer

New member
אל תנסי לעשות רושם

לא יודע בת כמה את,אבל לרוב ילד\ה בכיתה ט' שרושמים על המסרים החבוים של קזבלנקה וכל שאר הקלסיקות הם סתם חרטטנים. לכי על סרט שאת אוהבת,שיש בו צילומים יפים,ואלמנטים שאין בסרטים אחרים. כמו ההליכה אחורה בממנטו,או הסדר השונה של הפרקים בספרות זולה,או העובדה שהסרט כלבי אשמורת מדבר על שוד אבל רואים הכל חוץ מאת השוד,העיקר שיהיה בסרט משהו מיוחד ושונה מהרבה סרטים אחרים. הכי חשוב זה שתהיי את עצמך ואם את מספיק טובה (ואין לי ספק שזה ככה) אז יקבלו אותך. וכמו שעומר כתב,תרגעי

vaiu

New member
מה קשה?!

מה, חסר סרטים טובים בעולם? תשכרי סרט בדיוידי או בוידאו, או תלכי לקולנוע, אני ממליץ על קונסטנטין :) סרט מאוד טוב מבחינה קולנועית

0mroosh

New member
סרט טוב.

אבל אולי בבחינה הבאה שלה, כי היא נבחנה כבר בבוקר..:)

בתלהיים

New member
לשכוח את הטיטאנים

מתפלא עליך, מנהלת פורום (אם הבנתי מה אומר הצבע הכחול באותיות). "לזכור את הטיטאנים" הוא דרמת ספורט בינונית כפי שדרמות ספורט כמעט תמיד היו ולבטח תמיד ישארו. סרט בנים נוסחתי, נטול הפתעות וזניח לחלוטין - הדבר היחיד שגרם לי להרים גבה היה התסרוקות המשתנות שהדביקו לפדחתו של דנזל הכריזמטי-תמיד, שאמורות היו לשקף את התקדמות העתים וגילו של הגיבור.

shellydeez

New member
תקשיב גם על דרמת ספורט יש מה

להתפלא. לעומת מה שאתה חושב יש לזכור כי לזכור את הטיטאנים בראש ובראשונה באה לטפל בנושא השחורים מול הלבנים. ואומנם, ייתכן כי הדרמה בינונית אך היא מטפלת בנושא שבארה"ב התחילו להעיז לדבר עליו בגלוי וללא בושת פנים רק לפני עשור. לכן ואולי בעיקר בגלל זה אני חושבת שזהו סרט טוב וחשוב

בתלהיים

New member
לא לחלוק עליך - רק לשם פלפול

סרטי הבלאקספלויטיישן של שנות השבעים מחד וסרטיו העירניים והמקוריים של ספייק לי בשנות התשעים מאידך, טיפלו ב"סוגיה" האפרו-אמריקנית בצורה הרבה יותר מרעננת, מפתיעה ואפילו רהוטה. בועז יכין הישראלי (לשעבר?) עשה סרטים נהדרים לפני "הטיטאנים" - "פרש" המשובח לכל הדעות (תלאותיו של סוחר סמים שחור בן 13) ו"אשת חיל מי ימצא" שנתקבל בצנינות-משהו (תלאותיה של יהודיה ניו יורקית בת 30+). שניהם ניחנו בדי ארס תסריטאי (במובן הטוב) כדי לעשות דרמה קולנועית מתוחכמת ולא מתבכיינת. "הטיטאנים", מאיפה שאי ישבתי, היה צדקני ונטול הפתעות. ההפתעה היחידה, אולי, היתה אחרי כותרות הפתיחה. ידיד הזמין אותי להקרנת עתונות. לא ידענו דבר על הסרט, כיון שעוד לא יצא לאקרנים, והייתי בטוחה שמדובר באפוס מן המיתולוגיה היוונית. במקום טיטאנומאכיה קבלתי קולג' פוטבול. בע. שוב, לא אשמתו של הסרט. רק פגש אותי ביום רע.

0mroosh

New member
אם היית מתעמקת בשרשור מתחילתו, היית

מבינה את הבחירה. יש בחינה, וכן לא הרבה אנשים יכולים להתבטאות ולפרש את הראייה הקולנועית שלהם כפי שצריך. אז באה המנהלת המכובדת שלנו ונותנת דוגמא לסרט, שלא יהייה קשה לבטא את הרגשות דרכו ואפרופו טוב אולא, הוא די טוב.הוא לא סרט של פליני או אלמודובר, אבל בהחלט סרט טוב.

למעלה