פליטות הצילו!!!

• פותח הנושא llt
  • פורסם בתאריך

llt

New member
פליטות הצילו!!!

שלום לכולם
יחסית חדשה בפורום מגיעה אליכם מפורום הריון תאומים
יש לי בבית שני בנים מתוקים בני 7 שבועות (נולדו שבוע 34 בילו קצת בפגיה ועכשיו כבר כמעט חודש איתנו בבית)
תופעה שהחלה כבר שבוע, שני החמודים פולטים המון ושאני אומרת המון אני מתכוונת כל הזמן , בזמן ההאכלה, אחרי גרפס, גם אחרי שעתיים הם עדיין פולטים
מה עושים? גם אתם נתקלים בכך יום יום או שמשהו חריג כאן?
התייעצתי עם הרופאת ילדים היא לא נפלה מהכסא אבל בכל זאת רוצה לדעת שזה לא משהו חריג
תודה על תשובותיכם

iron lung

New member
מנסה לעזור, לא מומחית רק עפ״י הגיון וניסיון:

קודם כל, תינוקות פולטים. לפעמים הם פולטים הרבה. אם זה לא גורם לאי נוחות ולא פוגע בתזונה / בעליה במשקל, לא נראה לי שצריך לדאוג מאוד...
לא ציינת אם את מניקה או שאוכלים מבקבוק. אם אוכלים מבקבוק אז אפשר לראות כמה הם אוכלים (האם הם אוכלים כמות שמתאימה למשקל שלהם?) ואפשר גם לראות (בערך) כמה פולטים ביחס לכמה שאכלו. אם הם לא אוכלים כמות גדולה מדי בשבילם ובכל זאת פולטים המון (כמעט כל הבקבוק, או אפילו חצי בקבוק), אז אולי כדאי לבדוק אם יש ריפלוקס. זו בעיה נפוצה אצל תינוקות שנולדו פגים, כיוון שלעיתים קרובות מערכת העיכול לא בשלה. אצלנו היתה בעיה כזו אצל אחד מהבנים ופורמולה ייעודית עזרה לו מאוד, בשלב שעברנו לפורמולה. לפני כן, כשינק, לא עשינו עם זה יותר מדי, אבל זה לא היה אצלו בדרגה מאוד חמורה - כלומר לא פגע בעליה במשקל. מה שעוד יכול לעזור זה לאכול יותר לאט או במקטעים (קצת, ואחרי כמה דקות עוד קצת). יש שיטת האכלה שנקראת paced feeding - תחפשי בגוגל, שאולי תתאים לך?
בכל מקרה, מכירה היטב את התסכול והדאגה סביב פליטות גדולות, עד היום זה עוד קורה לנו לפעמים, למרות שכבר מזמן אוכלים מוצקים, וזה מאוד מבאס לראות ילד שאכל יפה מקיא את כל מה שאכל

llt

New member
קודם כל תודה על התגובה

לשאלתך, קודם כל היינו בטיפת חלב השבוע והאחות אמרה שהם עלו יפה במשקל
לגבי תזונה: שאיבה של חלב שלי + סימילק לפגים
שכחתי גם לציין ששניהם מצוננים בימים האחרונים יכול להיות קשור
בכל מקרה אחפש לגבי ריפלוקס ולגבי המלצתך לשיטת ההאכלה, מקווה שהעניין ישתפר, כי אותי זה ממש מלחיץ(להבדיל מבעלי שטוען שאין מה להלחץ)

לגבי פליטות

הרעיונות והכיוונים שנתנו לך כאן מעולים.
יכול להיות מאוד קשור להצטננות והוצאות ליחה ואולי זה דבר חולף.
אם אין ירידה במשקל או בכי מאוד קשה ואת לא רואה סבל, נשמע בסדר.

*רוצה רק להוסיף עוד כמה דברים:

מה היחס של האוכל בין השאוב לתמל?
איזה כמויות את נונתת להם בארוחה?

-צריך לעקוב ולראות אם זה עקבי או תקופתי. לראות אם זה ממשיך או שזה חולף או הולך ובא.
נסי לשים לב אם זה קורה אחרי בקבוקי תמל או אחרי שאוב.
האכלה איטית, כפי שאמרו כאן, היא המפתח. לשים לב לכמיות שאת נונתת ובאיזה קצב.

כשאת מאכילה אותם תחזיקי אותם זקופים כמה שיותר, ראי בסרטון המצורף כאן בהמשך. וחשוב מאוד שגם אחרי כל האכלה תמשיכי להחזיק אותם זקופים כמה דקות טובות.
האכלה איטית מבקבוק, כשאת עושה הרבה הפסקות תוך כדי, עוצרת לגרפס, ואז שוב מאכילה עם בקבוק מאוזן, ושוב ממשיכה לכמה CC ושוב עוצרת.
תסתכלי בסרטון שבקישור שצירפתי.
החשיבות היא שכך התינוקות מצליחים לקבל קצב טבעי, זרם שניתן לשלוט בו, לבלוע לנוח, לסנכרן נשימה ובליעה ואז להמשיך, האוכל יורד והם פנויים להמשיך לאכול ולא מואבסים בקצב וזרימה חזקים.
בנוסף כך, הם יאכלו פחות, או רק מה שהם צריכים ולא מעבר, כי האוכל לא "יישפך" אליהם, אלא יינתן באופן קצוב ורגוע.

זה נכון ,לא תמיד פליטות הן סימן לריפלוקס. פעמים רבות תינוקות נולדים עם נטיה לפלוט כשהסתומים שלהם בדרך לקיבה לא פועלים עדיין במאה אחוז. זאת נטיה טבעית של תינוקות ולא צריך להילחץ. אם רופא אכן מאבחן מצב כזה, בדרך כלל רופאים ממליצים על טיפול כאשר יש סבל לתינוק (כאבים כשהאוכל עולה לו) או בעיות של ירידה במשקל או אי עליה מספקת, או בעיות של אספירציה, לא עלינו, לריאות.

iron lung

New member
צינון ופליטות

אצלנו יש החמרה בפליטות כשהוא מצונן, בגלל הצטברות של ליחה. אם זה המצב אצלך, שהפליטות הן בגלל ליחה, זה לא דבר נורא (אם כי מבאס), כי זה אומר שהוא מוציא את הליחה.
במקרה וזה משהו יותר קבוע, מסכימה מאוד עם העצה שנתנו לך - להחזיק במצב מאונך במשך זמן מה לאחר האוכל. מאוד עוזר.

גלי ים333

New member
ממש מזדהה איתך

גם הבן שלי, עכשיו בן חודשיים, פולט די הרבה. גם הוא ניזון מחלב אם. בהתחלה המצב היה חמור יותר כי הוא היה מקבל בקבוקים של שאוב (היה חלש ולכן התקשה לינוק), אבל מאז שהעברתי אותו להנקה המצב קצת השתפר.
יועצת ההנקה שלי המליצה לי את מה שכתבו לך למעלה- לעשות יותר הפסקות בזמן ההאכלה ולהחזיק את הילד בצורה מאוזנת למשך כ-20 דקות אחרי האוכל. אפשר להניח בטרמפולינה בזוית של כ-30 מעלות. אפשר לנסות להחליף בקבוק- נראה לי שעם הבקבוקים של אוונט הוא פחות פולט... תנסי להשכיב יותר על הבטן בזמן ערות ובמיוחד לפני האוכל.
המדד הכי טוב שלפיו את אמורה להבין אם הבעיה חמורה או בגד הנורמה זה: 1. אם העליה במשקל תקינה. 2. מתן שתן וקקי בכמות המתאימה לפי הגיל של התינוק. אם אלו תקינים, אין סיבה לדאגה כי באמת רוב התינוקות פולטים. גם אני הייתי מאוד מודאגת (בכל זאת אמא טרייה וחסרת ניסיון
) אבל אחרי שהבנתי שפליטות זה דבר נפוץ כל כך, הפסקתי לעשות מזה עניין.
עוד דבר שצריך להדליק נורה אדומה זה הקאות- פליטה בכמות גדולה ובקשת. זה כבר דורש בירור מעמיק יותר, אבל פליטות בכמויות קטנות יכולות להעיד על כך שהתינוק פשוט אכל יותר ממה שהוא צריך.
גם אני חושבת שלבן שלי יש ריפלוקס אבל ממה שהרופא הסבירה לי וממה שקראתי באינטרנט, אין הרבה מה לעשות עם זה. אם הריפלוקס מאוד חמור, מנסים פורמולץ תמ"ל מיוחדת, מסמיכים את האוכל או שנותנים תרופה שפועלת על הסוגר התחתון בין הושת לקיבה.
שמתי לב שיש מצבים שבהם הילד פולט יותר. בדיוק עשינו את החיסונים של גיל חודשיים ביום ראשון האחרון ובימים שאחרי הוא פלט הרבה ופליטות קצת שונות. בדרך כלל הוא פולט חלב או נוזל שקוף יותר (כמו מים) או חתיכות של חלב קרוש (כמו גבינה לבנה), אבל אחרי החיסונים הוא פלט נוזל רירי יותר. מחר יש לי תור לרופאה ואם אשמע משהו חדש אעדכן.

llt

New member
תודה לכולכן על המידע

לגבי השאלות שהועלו כאן: הפליטות באות והולכות, אתמול לדוגמא לא פלטו בכלל,
ניסיתי גם למצוא היגיון אבל הם פולטים גם עם חלב שלי וגם עם תחליף
מקווה שזו תקופה שתעבור מהר, אאמץ בחום את כל מה שנאמר כאן.
בנוסף עוד שאלה: כמה זמן יכול תינוק להישאר עם ליחה זה כבר שבוע ולא עובר?

למעלה