פליטות מרובות

פליטות מרובות

ביתי פגית , נולדה בשבוע 34+2 במשקל של 1380 בלידה יזומה בגלל IUGR. היא נולדה בריאה ולא נזקקה להנשמה. אושפזה בפגיה במשך 4 שבועות והשתחררה במשקל 2 ק"ג.האישפוז היה ללא בעיות מיוחדות פרט לצהבת קלה מאד ואנמיה שבעקבותיה קיבלה בפגיה עירוי דם יומיים לפני השחרור. היום היא בת חודשיים ושבוע שוקלת 3200. מיום היוולדה אני שואבת לה חלב. עד למשקל 3 ק"ג האכלתי אותה כל 3 שעות. היום היא אוכלת ע"פ דרישה בטווחים של 3-5 שעות. אני משלבת האכלה מבקבוק וניסיונות הנקה שהולכים ומשתפרים. הבעיה היא שהיא פולטת המון. ממש בכמויות. היתכן שהיא אוכלת יותר מידי??? בבקבוק אני שמה לה כ 80 CC בארוחה והיא לרוב מסיימת את זה ופעמים לא. אחרי זה היא לא מפסיקה לפלוט. היתכן שאין לה תחושת שובע וכמה שאני אאכיל אותה היא תסיים את הבקבוק? היא פולטת המון גם אחרי ארוחות הנקה בלבד. דרך אגב האחיות בטיפת חלב אומרות לי להרגע שזה טיבעי ומתאים לגילה ואם היא ממשיכה במגמת עליה במשקל אז הכל בסדר.

תזונה

בחודש השני לחייה עלתה 1200 גרם- וזה מעל הממוצע- שהוא 200 גרם בשבוע ו 800 בחודש כעת במשקל 3200 היא זקוקה לכ 450 סמק ליממה (150 סמק לקג ליממה) ונראה לי שאת העודפים היא פולטת לא הייתי מציע לשאוב ולבצע חישובי חישובים רק בגלל הפליטות כן הייתי מציע לוודא שיונקת יפה ועולה במשקל בטיפת חלב בהצלחה

למעלה