פליטות

פליטות

שלום רב יש לי ילדה בת שבועיים,משקל 3 קילו , ניזונה מבקבוק, אני מכינה לה 120 מ"ל והיא אף פעם לא מסיימת את המנה לפעמים אפילו לא חצי, לפעמים היא אוכלת בתשלומים זאת אומרת נרדמת ומתעררת אחרי 10 דקות וממשיכה, לפעמים היא בוכה ו"מחפשת" עם הידיים אז אני מכינה לה תוספת בלי קשר לשעת האכלה , ולאחר מכן היא מקיאה או פולטת את האוכל. 1. כיצד אוכל להבדיל בין הקאה לפליטה? 2. האם יש סיבה לדאגה? 3. כיצד אוכל להבדיל "בחיפוש בידיים" בין אוכל לבין רצון אחר? בתודה מראש

קשת אכילה

בגילה ולפי משקלה היא אמורה לאכול בין 60 ל80 סמ"ק/ארוחה תלוי במספר הארוחות ביום, כאשר הממוצע הוא בין 6-8 . אז קודם כל אין היא חייבת לסיים את ה120 אותם את מכינה. הדבר החשוב הוא לא כמה ומתי היא אוכלת, אלא איך היא עולה במשקל. אם היא עולה כצפוי, שתוכל כמה שהיא רוצה ומתי שהיא רוצה. אם את מנסה לדחוף לה 120 לארוחה לא פלא שמדי פעם פולטת. ההבדל בין פליטה להקאה הוא בכמות (בהקאה כמובן הכמות גדולה יותר) ובאופן (ההקאה היא לרוב בקשת). גם בעינין הפליטות לא חשוב אם היא פולטת וכמה, כל עוד היא עולה במשקל יפה. החיפוש בידיים הוא תופעה שלא בהכרך ביטוי של רעב. אם התינוקת סיימה כמות סבירה ולאחר זמן קצר ממשיכה לחפש אין צורך מיד לתת מנה נוספת. אבל אם החיפוש בא אחרי ארוחה קטנה או אחרי פליטה ייתכן והיא רעבה. דר' מילה ברק

למעלה