פליטת מזגנים

s i g a l d

New member
פליטת מזגנים

האם מים הנפלטים ממזגן בקיץ- הינם מים מזוקקים בהגדרה או לא?

מאגר

New member
המים הניפלטים ממזגן הם מים מזוקקים

ואולי המזוקקים ביותר מתאימים למצברים מגהצים אך לא להרתחה של ציוד רפואי.

רשר

Well-known member
מנהל
המים שמתעבים על מזגנים מזוהמים

מאוד הם מכילים כל זיהום שישנו באויר החדר אם לא מטפלים נגד, יש במים הרבה עובש ואצות אם מטפלים אז יש כימיכלים נגד עובש ואצות בנוסף הם מכילים שאריות של נחושת מהצנרת ושאריות של אלומיניום מצלעות הקירור אם המזגן חדש אז יש גם שמנים שנדבקים על המתכות בתהליך היצור וגם שאריות של חומרי הלחמה מצבר ומגהץ אדים הם בעלי אורך חיים מוגבל ולכן כל השאריות הנ"ל לא מצליחות לקצר בהרבה את חייהם, כנ"ל גם מי ברז או מים מטופלים ממתקני שתיה לעומת זאת צמחי הבית והגינה ישמחו מאוד לשתות ממי המזגן

s i g a l d

New member
לא הבנתי מדבריך-

האם ניתן להשתמש במים האלה למגהץ קיטור או לא?

רשר

Well-known member
מנהל
בהחלט ניתן להשתמש בהם

כמו גם במי ברז רגילים כי "הדלי שבו נאספים המים מהמזגן תמיד נקי ואין בו בכלל אבק" ושוב אסביר אורך החיים של מגהץ הקיטור ממילא מוגבל ולא נצחי המים המזוקקים (והמזוהמים) של המזגן לא יקצרו את חייו בהרבה למגהץ קיטור כדאי להכניס מים מזוקקים ללא אבנית כד שלא יסתמו המעברים הקטנים ע"י אבנית השיקול שלך צריך להיות שיקול צרכני בלבד. אם בעוד 3 שנים יוחלף המגהץ ממילא כי,,,,אז למה לטרוח ולשמור עליו כאילו הוא צריך לחיות 50 שנה

מאגר

New member
אנני יודע על מה אתה מדבר

לי יש מגהץ אדים בן למעלה מ9 שנים שהיה מבין המגהצים הראשונים ועדיין עובד ואצלנו בבית כל הבגדים הם כותנה וחייבים בגיהוץ כך שאפילו לא מקפלים את קרש הגיהוץ ואני משתמש רק במי מזגן נכון שאני מציא אותם מכלי הקיבול שלהם שהוא בעל ברז אני מסנן אותם דרך מסננת בד.ועם בעוד כמה שנים המגהץ יפסיק לעבוד אז אני אקנה אחר אחרי כל כך הרבה שנים.

s i g a l d

New member
איזה כלי קיבול? יש

צינורית מהיחידה בחוץ(המעבה)- לזה אתה מתכוון- נכון?

מאגר

New member
כלי פלסטי של 20 ליטר עם ברז שעולה

בשוק בסדר גודל של 30 שקלים ומחזיק לאורך שנים לי יש כאלה 4 ואני ממלא אותם לקראת החורף ומשתשמ במים בתקופה שהמזגן לא עובד.

s i g a l d

New member
אם

מים מזוקקים שאני קונה בבית מרקחת זהים למים שיוצאים מהמזגן ( למעט הליכלוך של הדלי)- אז זה מעולה עבורי.

מאגר

New member
למעט הליכלוך של הדלי שניתן לסננו

במסננת בד לפני השימוש המים הם אולי אפילו מזוקקים יותר מהמים שאתה קונה בבית המרקחת להוציא מים פיזיולוגיים. אם כוונתך למים עבור מגהץ אדים ומצברי אוטו המים האלה אחרי סינון מצויינים.

רשר

Well-known member
מנהל
מאגר מאכיל אותך בשטויות ואת קונה?

מים ממזגן הם אכן זיקוק של מים מהאויר ולכן הם מזוקקים !!! מאחר שהמים התעבו מאויר לא נקי הרי הם מזוהמים בכל הצרות שמניתי. למגהץ ומצבר לא איכפת מהזיהום אבל אל תנסי לטעום אותם (פיכסה אמיתי). אי אפשר להשוותם למים מזוקקים שקונים בבית מרקחת. אפילו במכבסות מסחריות לא משתמשים במים ברמת זיהום כזאת למגהצי קיטור אלא מזקקים בנפרד מי ברז במתקן מקומי (זליון) במבני ציבור גדולים נפלטים סדרי גודל של קובים ליום ממערכת המיזוג ומפנים את המים למערכות הניקוז כי שם רואים בגלל הכמות את כל הזיהום

s i g a l d

New member
אם אין

בעיה להשתמש במי מזגן למגהץ קיטור- באמת שזה פותר לי את הבעיה- אני לא מתכוונת לשתות מהמים האלה- וחוץ מזה- אני מתגוררת בכפר ולא בעיר לשמחתי- כך שזיהום האויר כאן מינורי לעומת העיר.

למעלה