פליט, מה תנאי פליט ללא שום אזרחות להגירה לקנד

meir181

New member
פליט, מה תנאי פליט ללא שום אזרחות להגירה לקנד

שלום יש לי חבר הוא לבנוני. הוא כאן המון שנים אין לו אזרחות לא ישראלית ולא לבנונית, שום אזרחות אין לו, השאלה שלי הוא יכול להגר לקנדה? אם כן מה התנאים? תודה על העזרה,

זה שאין לו אזרחות אינה הוכחה מספקת לנרדפות

אבל בהחלט יש לו בסיס סביר לקבלת מעמד של פליט. הוא צריך להגיע לשדה תעופה או נקודת גבול בקנדה ולבקש מעמד של פליט. ואז ממנים לו על חשבון המדינה עורך דין שמגיש בשמו את הבקשה. הבעיה היא שהוא מחזיק בתעודת מסע ישראלית, ולכן הוא חייב ויזה כדי לעלות על המטוס. אם אין לו עבודה קבועה ובית, הוא לא יקבל ויזה. אני חושב שכדאי שייתייעץ עם עורך דין שמטפל בהגירת פליטים. יש כאלה לא מעטים בקנדה. אחת מהם שאני מכיר אישית דוברת עברית ואפשר להתייעץ איתה ייעוץ ראשוני טלפוני חינם.

יש בעייה

בנאדם צריך לבקש מעמד פליט בנקודת הגבול הראשונה שאליה הוא מגיע. אם עכשיו הוא בקנדה והוא רוצה לצאת לצורך כניסה וקבלת מעמד פליט, להלכה הוא צריך לבקש מהאמריקאים כשהוא מגיע לשם. אם הוא רוצה מעמד פליט בקנדה, צריך לברר אם יש אפשרות לקבל את זה מתוך קנדה בהתחשב במצבו.

רן, אתה מניח שהחבר בקנדה

אני הנחתי שהחבר בישראל. אם הוא בקנדה ממש אין בעיה. גם אם הוא כבר נכנס. יגש לעורכת הדין בבלור ויאנג, והיא תדאג לו על חשבון המדינה.........

שוב אני הנחתי שהחבר הלבנוני נמצא בישראל

והוא מפליטי צד"ל שהם חסרי דרכונים ישראליים, אלא בעלי תעודת מסע (אם בכלל). כיוון שאם הוא בקנדה, ממש אין בעיה, ניגשים לעורך דין, מסבירים למה אתה נרדף במולדתך, והעניין מתגלגל משם גם אם נכנסת לקנדה כתייר. הבעיה היא נוצרת רק כשאתה במדינה שלישית ואין לך איך לבוא לקנדה.... בוא נחכה שמאיר יבהיר את הסיטואציה.

אבל להם יש אזרחות לבנונית, לא?

אולי אין להם דרכון לבנוני, אבל יש להם אזרחות. ולהגיד עליהם שהם נרדפים בלבנון זה כמו להגיד על וענונו שהוא נרדף בישראל.

יש לי חדשות בשבילך

אם וענונו היה מקבל דרכון ישראלי (מה שמשרד הפנים מסרב לספק לו כנקמה) הוא היה עולה על מטוס בנתב"ג, נוחת בקנדה, ומקבל מייד מעמד של מועמד לסטטוס פליט, קצבת קיום מכובדת, ביטוח בריאות, ומימון עורך דין שיכין את בקשת ה PR שלו במעמד פליט. הוא גם היה תוך פחות משנה מקבל את ה PR וממשלת קנדה היתה ממנת את מחייתו למשך כמה שנים עד שיילמד מקצוע. לוחמי צד"ל נרדפים בלבנון, הם עלולים להיאסר לשנים ארוכות ולהיות מעונים בכלא, חיזבאללה גם יכול להרוג אותם והם בסכנת חיים. אם מי מהם יגיע לקנדה מלבנון הוא יזכה ליחס שתואר לעיל. אם הוא יגיע מישראל זה קצת נותר מסובך, כי קצת קשה להוכיח שהם "נרדפים" אבל עורך דין יצירתי יודע להצליח גם בזה. אני מכיר ישראלי אנארכיסט שהצליח להוכיח שישראל רודפת אותו בגלל השתתפותו במאבק על הגדר בבילעין והוא קיבל מעמד של פליט. יש כמה עשרות ישראלים כל שנה שמקבלים מעמד פליט בגלל שזכויות האדם שלהם מופרות בישראל.

Astroo

New member
../images/Emo32.gifלגבי וענונו

תיאורטית, הוא יכול להיכנס לכל שגרירות זרה בתל-אביב ולבקש שם מעמד של פליט, לא?

תיאורטית כן. מעשית? מסובך.

הוא פנה לכמה מדינות וסורב, אבל אם הוא היה מגיע פיזית לקנדה, הוא היה מקבל PR בסוף התהליך כי כל עורך דין יצירתי היה מצליח להוכיח שהוא נרדף. כנ"ל לגבי פליטי צד"ל. הכל תלוי ביצירתיות ובנחישות של העורך דין שמייצג אותך. עובדה שאחד שהשתתף בקרבות הגדר בבילעין, קיבל מעמד כזה.

זה לא קשור אחד לשני

כל אזרח ישראלי יכול לעלות למטוס ולנחות בקנדה ולבקש (וגם לקבל) מעמד של פליט עם כל ההטבות. סכנת חיים כלשעצמה לא נותנת שומדבר. בשביל להיות פליט צריך להיות נרדף בגלל השתייכות לקבוצה אתנית, על רקע דתי, השקפה פוליטית וכו'. יוצאי צד"ל וכן וענונו לא נרדפים על רקע השתייכותם הפוליטית, הם נתבעו לדין בארצם על רקע זה שהם עבריינים על פי החוק המקומי. יש הרבה קנדים שלא מקבלים דרכון כי יש להם עבר פלילי, אין משמעות הדבר שהם נרדפים בקנדה. וגם אתה, לפני שקיבלת ניירות לקנדה, אילו היית מתייצב בנקודת גבול קנדית ומבקש מעמד פליט בגלל שאתה חתיך עולמי ופקיד מס ההכנסה מתנכל לך בגלל זה, היית מקבל מעמד פליט. כאלה הם הקנדים, קודם נותנים מעמד פליט ואחרי זה מבררים. יש הרבה ישראלים שמבקשים ומקבלים מעמד פליט מסיבות שונות ומשונות. חלקם מקבלים מעמד PR (חלקם בצדק וחלקם בזכות עו"ד יצירתיים) וחלקם נדחה על הסף. קבלת מעמד הפליט כשלעצמה לא מוכיחה כלום. יש גם קנדים שמבקשים מעמד פליט בכל מיני מקומות בעולם, וגם מקבלים.

למעלה