פליקס ממשיך להפציץ

cubano1

New member
פליקס ממשיך להפציץ

לאחר מנוחה של שבוע, שבמהלכו נערכה אליפות החורף של ארה"ב, חזרו המכללות להתחרות.
מכללתו של פליקס, Penn State המדורגת ראשונה בין המככלות, פגשה בשתי מכללות - וויליאם ומרי, ומכללת טמפל המדורגות 11 ו 12 בהתאמה.

פליקס התחרה לראשונה השנה על כל ששת המכשירים, וסיים ראשון מבין חמשת המתעמלים שהתחרו על כל ששת המכשירים
הוא רשם את המקום הראשון בקרקע (15.0)
שני על סוס הסמוכות (15.1)
שלישי על הטבעות (15.3)
מקום 13 בקפיצות עם (13.95) - המכשיר הזה ממשיך לעשות לו בעיות
שלישי במקבילים עם 14.65
וחמישי במתח עם 14.8

אני בספק רב אם פליקס יתחרה באליפות אירופה במוסקווה - וחבל מאד - עם יכולת כזאת היינו יכולים לראות גם אותו וגם את אלכס בגמר הקרב רב.

כל הכבוד!

haya5010

New member
ציונים יפים אבל צריך לזכור שהשיפוט

הציונים יפים מאוד והלאוי עלינו עד מתעמלים עם כאלה ציונים
אבל צריך לזכור שהניקוד והשיפוט במיכללות שונה ולכן הציונים במכללות תמיד גבוהה יותר
מהתוצאות בתחרויות רגילות

cubano1

New member
כמובן...

החשיבות כאן היא לא בציון (הוא היה עולה ל2-3 גמרים אולימפים עם ציונים כאלה....) אלא ביציבות לאורך העונה, בהתקדמות בציונים, ובתפקיד המוביל שיש לו במכללה
כל אלא דברים שללא ספק יעזרו לו גם כשיתחרה עבור נבחרת ישראל בעתיד (באליפות העולם אני משער)

תהייה בנוגע לציונים

רק עכשיו קלטתי את זה - הציונים של הגברים באליפות המכללות הם כמו בקוד האולימפי, אבל לאליפות המכללות של הבנות יש קוד אחר (שהוא עד 10). לא?
למה זה?

cubano1

New member
כי כל גוף מחליט לעצמו

התעמלות מכללות אינה כפופה לחוקי ה FIG - איגוד ההתעמלות הבינלאומי - והגוף האחראי על התעמלות הנשים במכללות, והגוף האחראי על התעמלות הגברים במכללות הם עצמאיים והחליטו עבור עצמם אם להמיר את הקוד "הישן" שיצא מ 10 נקודות בקוד החדש והפתוח.

מה שכנראה עומד מאחורי ההחלטה של הנשים לשמור את הישן, ושל הגברים לעבור לחדש היא העובדה שרוב מתעמלי המכללות הגברים הם באותו הגיל של מתעמלים פעילים בעולם, היה הגיוני לאמץ את השיטה החדשה (את הקוד הפתוח) שכן המון מתעמלי מכללות מרכיבים את הנבחרת הלאומית, ומשתתפים גם באליפויות לאומיות.

אצל הבנות הסיפור הוא שונה - בגיל 18+ רוב רובן של הבנות כבר פרשו מתחרויות לאומיות ובינלאומיות וכבר לא שואפות להגיע לנבחרת הלאומית או האולימפית (יש מיעוט קטן שמתחזקות קריירה כפולה גם במכללות, וגם בתחרויות לאומיות - כמו אנה לי וונסה זמאריפה). לכן, הגוף האמור על התעמלות מכללות לנשים כנראה לא ראה סיבה מוצדקת להחליף את שיטת הניקוד היוצאת מ "10"

זה נשמע הגיוני.

חשבתי פשוט שזה אותו הגוף שאחראי על אליפות המכללות, לכן זה לא היה לי הגיוני קודם לכן

למעלה