פליק פלאק על הקורה

Helit11

New member
פליק פלאק על הקורה

שלום לכולן, אני קוראת את ההודעות בפורום ובעיקר את התוצאות של כל תחרות וממש מוסיף לידע. אני אמא למתעמלת בדרגה ד' תחרותי, ואני רוצה לשאול אתכן איך להוציא לבת שלי את הפחד מלעשות פליק פלאק על הקורה. היא מוכשרת ודורגה בין העשר הראשונות באליפות החורף האחרונה, אך היא מסרבת לעשות פליק-פלאק על הקורה בטענה שהיא נורא מפחדת ליפול ולקבל מכות מהקורה (באמת מפחיד וכבר ראינו בתחרות האחרונה כאלו ששיפשפו כהוגן את הרגל...). הסברתי לה שהיא חייבת מתישהו לעשות את זה, אם היא רוצה להתקדם, והאלמנטים נעשים קשים יותר ויותר מדרגה לדרגה, וזו בחירה שלה. היא רוצה אבל לא מסוגלת להתגבר על הפחד. מה עושים?
 
פחד מפליק-פלק על הקורה- חלק א'

שלום רב. העלית דיון מעניין שנוגע לסוגייה פרטית של בתך, אך גם לסוגייה נפוצה בחוגים ובנבחרות. בחרתי לחלק את תשובתי לשני חלקים: החלק הראשון מיועד לך כאמא ולבת הפרטית שלך, והחלק השני מיועד למאמנות ולמדריכות שבינינו וגם באופן כללי. לדעתי לא כדאי ללחוץ על הילדה ולחפש דרכים "להוציא לה את הפחד". בתך צעירה והיא נמצאת בתחילת דרכה ובראשית הקריירה בהתעמלות. יש לפניה עוד שנים רבות של עבודה, שום דבר לא בוער. כפי שראית, ניתן להתברג במקומות ראשונים גם בלי פליק-פלק על הקורה, ואולי דווקא בגלל זה... (הרבה בנות עשו פליק-פלק על הקורה ונפלו או שגו שגיאות גדולות כך שהציון שלהן בסופו של דבר נמוך יותר משל בנות שלא עשו פליק-פלק). עם הזמן, ועם התרגול ועם העבודה- זה יגיע. יש כאלו שלוקח להן מעט זמן, ויש כאלו שלוקח להן יותר זמן, וזה בסדר. בסופו של דבר, אם היא תתמיד באימונים היא תעשה פליק-פלק על הקורה ללא חשש. אין מצב שהיא תהיה למשל בדרגה ג' ועדין תפחד לעשות פליק-פלק על הקורה, זה לא קורה בד"כ. אל תשכחי שעכשיו רק פברואר, זה ממש מוקדם, התחרויות המרכזיות הן במאי-יוני, הרבה בנות בדרגה ד' עוד לא עושות פליק-פלק על הקורה עדין. כמו-כן, אינני יודעת דבר על בתך ועל הפליק-פלק שלה, יתכן שלחשש יש בסיס מוצדק: אולי באמת הפליק-פלק שלה עוד לא ממש טוב, או עוד לא ממש ישר, או לא עקבי או שהיא עדין לא בטוחה בו ב-100% ואז זה באמת מפחיד וגם מוקדם מידיי לעשות פליק-פלק על הקורה הגבוהה בתחרות. בסופו של דבר- יש לתת למאמנים לפתור את הבעיה- אני בטוחה שהם מנוסים בכך, זה לא המקרה הראשון. כדאי לך לשתף את המאמנת ולהסב את תשומת ליבה לכך שבתך מביעה חשש מפליק-פלק על הקורה. בהצלחה!
 

Helit11

New member
תודה על העצות והמידע

תודה. עזרת לי. דרך אגב היא עושה על המכשיר המורחב שעל הקורה ומצליחה, אך למעשה אמרת שזה לא נותן כלום (זה כמו על הרצפה). בכל מקרה, אמשיך לעודד אותה ואני מאמינה, כמו שאמרת, שעד התחרויות במאי-יוני היא תבשיל... תודה.
 
פחד מפליק-פלק על קורה- חלק ב'

חלק זה מיועד לגולשים של הפורום, למאמנים שבינינו או למתעמלות שמתמודדות עם פליק-פלק על הקורה. שלבי לימוד פליק-פלק על הקורה: להלן פליק-פלק ייכתב פ"פ. ישנן מספר שיטות ואסכולות, אנסה להזכיר כמה שיותר... שלב א': ביצוע פ"פ רגל-רגל על הקרקע. יש להרגיש בטוחים ב-100% בפ"פ הזה, והוא חייב להיות ממש טוב. אסור להתחיל פ"פ בקורה לפני שיש פ"פ מושלם בקרקע. ישנה אסכולה שלטענתה פ"פ בקורה צריך להיות גבוה יותר מאשר פ"פ רגיל. מי שרוצה שתעשה גבוה יותר. זה לא הכרחי, ניתן גם לעשות פ"פ רגיל. שלב ב': הצמדת הידיים. ביצוע פ"פ על הקרקע והצמדת הידיים, כפי שהן אמורות להיות מונחות על הקורה. לאחר מכן, מבצעים את אותו דבר על קו. יש לתרגל שלב זה מאות פעמים. ישנה גישה שטוענת שבשלב הבא יש לתרגל את הפ"פ על רצפה (בטון, עץ או פרקט), ללא מזרן. אני לא חושבת ששלב זה חיוני, ומאחר והוא לא כ"כ בריא למפרקים וגם מפחיד מאוד ומסוכן, חבל להשקיע כ"כ הרבה מאמץ בזה. שלב ג': עומדים בקצה קורה נמוכה או גבוהה, כשבנחיתה שלה יש מזרן קשה בגובה הקורה. כלומר, ערימת מזרנים עד גובה הקורה, ועליהם מזרנים קצת יותר קשים שלא תהיה שקיעה. מקצה הקורה מבצעים פ"פ אל המזרן. כנ"ל כשעל המזרן מצוייר קו (בגיר). יש להחליט על יעדים למעבר משלב לשלב (או מעבר לשלבי ביניים בתוך אותו שלב) על-פי רמת המתעמלת: למשל: אם 8 מתוך 10 פ"פ יוצאים בדיוק על הקו, עוברים לשלב הבא. חשוב להגדיר יעדים כמותיים וברורים, וממש לספור. הרבה פעמים נראה לנו שהפ"פ טוב ומוכן/ גרוע ולא מוכן, וכשאנחנו באמת מודדים אותו עפ"י היעדים שהצבנו אנחנו מגלים תמונה שונה. שלב ד': כנ"ל לפי אותה תחנה של קורה וערימת מזרנים בסופה, הפעם רצוי מאוד שהקורה תהיה נמוכה, או גבוהה אבל עם מזרנים למטה. מבצעים פ"פ מהקורה, הנחת ידיים על הקורה ונחיתה על ערימת המזרנים. שוב קובעים יעדים. בשלב זה ניתן לשלב השגחה של מאמן. תפקידו של המאמן הוא להשגיח שלא תקרה תקלה, לתפוס את המתעמלת במקרה של נפילה ולתת לה בטחון. אם המאמן צריך בשלב זה לתפוס את המתעמלת/ להרים אותה/ לסובב אותה וכדומה, סימן שהפ"פ עוד לא מוכן לקורה. צריך לשפר אותו בקרקע או בשלבים קודמים. שלב ה': ביצוע פ"פ מלא על הקורה הנמוכה, או גבוהה עם מזרנים. ניתן עם השגחת מאמן. שוב, מציבים יעדים מתי עוברים לשלב האחרון. השלב האחרון הוא כמובן ביצוע פ"פ על קורה גבוהה. גישות נוספות שלא ציינתי: הנחת מזרן על הקורה. אני לא כ"כ אוהבת להשתמש בזה. פ"פ על קורה עם מזרן הוא ממש לא דומה לפ"פ על הקורה בלי מזרן. קורה עם מזרן היא רחבה יותר, רכה יותר, וצורתה שונה. המתעמלת עלולה להתרגל לדברים אחרים ושונים ממה שהיא אמורה בסופו של דבר לבצע. במקום להתקדם קדימה, יש הרגשה שסוטים מעט הצידה ואז צריך לחזור, וזה לא ממש מקדם הרבה פעמים. השלב של הוצאת המזרן, הוא שלב מאוד קשה, ובמחשבה קדימה עדיף לא לשים מזרן על הקורה אם יהיה כ"כ קשה אח"כ להוציא אותו. מזרן על הקורה מתאים במקרים חריגים, של מתעמלת שיש לה חרדה לא נורמלית מהאלמנט, חטפה פעם טראומה ממנו, או בעיות חריגות אחרות. כמו-כן, ניתן להכניס מזרן על הקורה באופן חד פעמי באימונים ובתרגול, אך לא כשלב בלימוד פ"פ על הקורה. פ"פ על ספסל/מרחיב קורה: עוד "קיצור דרך" לא כ"כ מוצלח. פ"פ על ספסל או מרחיב קורה לא כ"כ דומה ולא מתקשר ישירות לפ"פ על קורה. זה כמו בעצם פ"פ על רצפה. לדעתי עדיף לעבוד בתנאים כמה שיותר קרובים למציאות אך מקלים. השלבים הללו נכונים לא רק לפליק-פלק אלא גם לאלמנטים אחרים על הקורה.
 
למעלה