פליק פלאק

thegymnast

New member
פליק פלאק

יש לי פליק פלאק מהמקום מאוד טוב, אבל הבעיה היא שהפתיחת שלי לשפגט היא מאוחרת. כבר הרבה זמן שאני מנסה ומנסה לעבוד על פתיחה מוקדמת של הרגליים לשפגט אבל אני לא מצליחה.. יש משהו שיכול לשפר לי את הפליק פלאק ?

Tammie

New member
לא הבנתי

את מנסה לעשות פליק פלאק רגל רגל? כלומר באמצע הפ"פ לפתוח לשפגאט ולנחות רגל אחר רגל, או לעשות פ"פ רגיל ולסיים בשפגאט?

thegymnast

New member
חחחחחחחח לא לא

פליק פלאק רגל רגל. אני יודעת לעשות אותו, אבל הבעיה שהפתיחה שלי לשפגט היא נורא מאוחרת. איך אני משפרת את הפ"פ לפתיחה מוקדמת יותר של הרגליים שלפגט ?

Tammie

New member
זה קצת קשה להגיד בלי לראות אותך

אבל אני מנחשת שזה עניין של תזמון והרגל. פליק פלאק הוא אלמנט מהיר, וכרגע את עוד בשלב שאת חושבת על מה שאת צריכה לעשות. השבריר שנייה שלוקח לראש שלך לחשוב על זה שאת צריכה לפתוח את הרגליים והשבריר שנייה שלוקחת עד שהפעולה מתבצעת גורם לזה שאת מבצעת את הפתיחה מאוחר. אני מאמינה שככל שיעבור הזמן תצליחי לבצע את הפתיחה יותר מהר פשוט כי זה יתחיל להיות הרגל... בנוגע לפליק פלאק וכניסה לרגל רגל- זה לא אלמנט כל כך קשה. הוא דורש פ"פ טוב ושפגאט מלא ותזמון טוב. בהתחלה אפשר לעבוד על עמידת ידיים וכניסה לשפגאט כשהטריק הוא לדחוף מהידיים בקורבט כדי שהרגל תוכל להיכנס קדימה ולא לפחד...אחרי שמצליחים מעמידת ידיים אפשר לעבור לרגל רגל אחורה (קצת פחות מפחיד מפ"פ), ורק אחרי שכבר רגילים לתנועה לנסות מפ"פ.

ofir94se

New member
פ"פ וכניסה לשפגאט

עבדתי על התרגיל הזה כשכמו שאמרת השתמשתי בקורבט בשביל שהרגל תוכל להיכנס בקלות ולא יהיה צורך בלחיצה מכוח אבל באחת מהפעמים שניסיתי (על מזרן גבינה מרגל רגל) הגעתי לשפגאט אבל השריר האחורי של הרגל הקדמית נמתח לי ח-ז-ק ולא יכולתי לעשות תרגילי גמישות תקופה ארוכה.. מאז אני מפחדת לדחוף מהידיים... 1) למה זה קרה? יש לי שפגאט מלא ומעבר.. -הייתי על מזרן גבינה- אולי זה השפיע? אני מפחדת גם ללמד את התרגיל! 2) מה אני יכולה לעשות? אני מאוד רוצה לעשות את התרגיל אבל זה גרם לי לוותר (במיוחד בגלל שכניסה מלחיצה בכוח קשה לי)

Tammie

New member
אני מכירה את זה...

מתעמלת שלי ביצעה את האלמנט ומתחה שריר באגן וכאב לה הרבה זמן... זה מוזר שזה קרה לך על מזרון גבינה, אבל יכול להיות שזה נבע ממשיכה חזקה של השפגאט ולא מהנחיתה עצמה. אם זה באמת היה המקרה אז דרך למנוע את זה היא לעבוד על "אובר" שפגאט, במצב כזה השריר לא יגיע למתיחה המקסימלית שלו באלמנט. בנוסף, חייבים לחמם את השרירים טוב טוב לפני ביצוע האלמנט הזה. ובמידה ועבר זמן מאז שהתחממת לשפגאטים ועד ביצוע האלמנט מומלץ "לרענן" את הגוף ע"י עוד כמה מתיחות ממש לפני. אני חושבת שאת פשוט צריכה לא להתייאש. לפעמים יש פציעות בספורט (וכן, אני מחשיבה גם שריר מתוח בצורה קשה לפציעה) והקטע הבאמת קשה הוא לחזור אחרי פציעה ולבצע את אותו אלמנט שוב.

אמא לה3

New member
לדעתי...

את זוכרת את השלב (שמלמדים פליק פלאק ) שבו את מנתרת לאחור לשכיבה על ערמת מזרונים? נסי לסדר ערמת מזרונים, ואז לתרגל את הניתור לאחור עם פתיחת הרגל בזמן הרצוי לך (בהתחלה). לאחר שתתרגלי זאת, נסי לבצע את האלמנט, אבל עם שמירה (ככה תוכלי להתרכז רק בפתיחת הרגליים המוקדמת), תרגלי זאת מס' פעמים וכשתרגישי שאת מבצעת לשביעות רצונך (את יכולה לבקש שיצלמו אותך בוידאו) תרגלי עצמאית. בהצלחה.

אמצעי עזר

למי שהתרגל לבצע פליק-פלק רגל-רגל עם פתיחת רגל מאוחרת, קשה לפתוח את הרגל מוקדם יותר. זאת שגיאה נפוצה מאוד. אהבתי את התרגיל של אמא לה3. בעיקרון מה שאני ממליצה זה לחזור כמה שלבים אחורה בתרגול פליק-פלק ולתרגל משם את הפתיחה רגל רגל. אפשר על טרמפולינה, יש הרבה זמן באוויר וקל לתרגל שם את הפתיחה רגל רגל (טרמפולינה גדולה, לא קפצית). אם יש לכם באולם קובייה ספוגית גדולה, שאת יכולה לעשות פליק-פלק מעליה כשהגב שלך נשען עליה, אז אפשר בעזרתה לתרגל את פתיחת הרגל המוקדמת. יש מן פליק-פלק כזה, שהוא בעצם קפיצה לאחור לעמידת ידיים, ומשם אפשר לבצע גחון, או סיבוב על הידיים וכו'. את יכולה להתאמן על זה, זה משפר את השליטה בפליק-פלק. אפשר גם אותו דבר, לנסות לעשות פליק-פלק לעמידת ידיים שפגט- זה הכי מתאים. תנסי לעשות זאת עם שמירה, כשמאמן עוצר אותך בעמידת ידיים שפגט. את אמורה להגיע ישר לעמידת ידיים שפגט, ולא לעמידת ידיים עם רגליים סגורות יותר ואז לפתוח לשפגט מלא. אפשר לנסות לשים משקולת רגל של קילו או חצי קילו על הרגל שאמורה להיפתח כאחורית, ואז הרגל הקדמית תעוף קדימה בקלות יותר ואולי תצליחי להיפתח קודם. בהצלחה

Tammie

New member
תגובה לסרטון :)

לא ציינת שאת עושה אותו על קורה! כמובן שזה הגיוני, מאוד מתבקש לעשות על הקורה פליק פלאק רגל רגל... אבל אולי קצת תרגול על הריצפה יעזור קודם :)

פליק-פלק טוב

למה לא אמרת שאת רוצה פליק-פלק רגל רגל על קורה? על זה היה לנו פעם שרשור מאוד ארוך ופורה, עם המון תרגילי עזר ושלבים, ותיקונים לכל השגיאות האפשריות. תריצי חיפוש בפורום. בעיקרון אני חושבת שהפליק-פלק שלך בסדר גמור, הפתיחה רגל רגל לא כזאת נוראית, זה טיפ-טיפה מאוחר אבל ממש לא קריטי. רק תיישרי רגליים (ברכיים).

אמא לה3

New member
היית צריכה לציין שהפליק פלאק

על הקורה. מס' הערות.... * לדעתי, תרגלי פ"פ גבוה יותר. * בשלב הבא - מתחי את רגלייך, את אכן פותחת רגל רגל מוקדם אבל קשה לראות זאת בשל הרגליים הכפופות. *בנוסף שימי לב להנחת כפות הידיים, את מניחה אותן ממש לרוחב הקורה. ושאלה: האם את מתכוונת ביום מין הימים לצאת לאלמנט נוסף מהפליק פלאק? אם כן, את צריכה כבר לעבוד על הדחיפה בסיום האלמנט. בסה"כ פליק פלאק לא רע בכלל, נדרשים תיקונים קטנטנים, בהצלחה!

למעלה