פלנצ'ה VX מחבת פסים

spitzlior

New member
פלנצ'ה VX מחבת פסים

אהלן שאלה לכל הקרניבורים כאן האם יש הבדל בין בישול סטייק או חזה עוף על מחבת פסים רגילה ב 30 ש"ח מהסופר לבין פלנצ'ה איכותית כבדה מברזל יצוק?
 

milch

New member
ועוד איך

אגב קניתי מחבת פסים מעולה 30X30 מברזל נטו ב-60 ש"ח בשבוע שעבר. מחבת ברזל מתחממת ומסוגלת לאגור את החום ולשמור עליו. מחבת ב-30 ש"ח דומה רק בצורתה החיצונית לאמיתי. לגבי חזה עוף זה פחות חשוב.
 

Master Stav

New member
הבדלים מהותים

נתחיל מכך שלא היתי מניח שום דבר על מחבת הפסים טפלון שנקנתה ב30 ש"ח מדובר במחבת שמשחררת רעלים ואני נגד !!! מה שצולה למעשה את הבשר הינה המתכת שאוגרת את החום ואז מפזרת את זה באופן מבקר אל הבשר/דגים/עוף שעליה מחבת טפלון תרכז את החום בעיגול של הגז ותו לא ....פלנצ'ה לעומת זאת מעצם הוויתה אוגרת חום בצורה אחידה וכך מפזרת אותו והדברים ניראים אחרת לגמרי , ניתן היום לרכוש פלנצ'ה מברזל יצוק בלא יותר מ180 ש"ח זה יושב על 2 להבות על גז סטנדרטי ולמעשה נותן פיתרון מעולה לבתים מה שכן צריך לטפל בזה כמו כול כלי מתכת יצוק ....שימון ויבוש לאחר שימוש. בתיאבון
 

avi5199

New member
טפלון איכותי לא משחרר רעלים

טפלון זבל תוצרת סין זה לא טפלון נקי ויכול לשחרר הכל. יש לי את הפלנצ'ה ברזל אבל אני לא משתמש בו כמעט בכלל. סטיקים אני עושה על גחלים. או במחבת רגיל ככה : בצל ירוק קצוץ (2-3 בצלים) חמאה (או שמן) פלפל מלח שתיים שלש כפות יין יבש ( לבן או אדום) מטגנים קלות את הסטייק בחמאה\שמן ומוציאים. מפזרים עליו מלח פלפל. מכניסים את הבצל למחבת מטגנים קלות ומוסיפים את היין ומערבבים בכף מעץ. כשהרוטב רותח מכניסים את הסטייק סופרים עד עשר הופכים פעם אחת וזהו.
 

Master Stav

New member
אנא אל טטעה ותטעה ....

מחקרים מוכיחים שטפלון נמישרט בשרטות מיקרוסקפיות ומשחרר רעלים הדבר הוכח בבדיקות מעבדה וכיום יש תביעות במליוני שקלים כנגד חברות הפטנט
 

avi5199

New member
לא מטעתעה...במקרה יש לי נסיון מקצועי ומדעי.

עבדתי פעם בחברה שמיצרת קטטרים מטפלון שמחדירים לתוך ורידים של אנשים, אם היה משתחרר מזה משהו מזיק לא היו מרשים להחדיר את זה לתוך הגוף. בדקנו בניסויים שאין שום חומר מזיק שמשתחרר ממנו.. אחת הבדיקות שעשינו לחומר הזה היה להרתיח אותו במים ולהזריק את המים לעכברים רגישים במיוחד. ניסוי שני היה לשתול לחולדות חתיכות מהטפלון תחת העור ולוודא שאין כל תגובה אחרת אחרי זמן די ארוך. הניסויים מתוארים בתקן לחומרי רפואה שנקרא USP בפרק שעוסק בבדיקות של חומרים פלסטיים ברמת איכות CLASS VI (שאל כל רוקח והוא יסביר לך מה זה USP, או הקלד בגוגל PTFE USP CLASS VI ) טפלון ברמה איכותית גבוהה עומד בכל הבדיקות האלה אין לו שום תופעות. אבל המדע מתקדם ומגלה דברים חדשים והכל יכול להיות אז אשמח אם תפנה אותי למאמרים שמוכיחים שהטפלון מזיק.. זה מעניין מאד.
 

avi5199

New member
OK מצאתי על מה אתה מדבר

היו פרסומים בעיתונות על כך שהחברה שמיצרת את הטפלון לא הזהירה שבחימום מעל 260 מעלות הטפלון פולט חומרים שמזיקים לבריאות ... זה נכון, הטפלון הוא חומר פלסטי שעמיד בטמפרטורות עד 260 מעלות ולא יותר, מעל 260 מעלות זה הוא מתחיל להשרף בעצמו, ואכן אסור לחמם מחבת טפלון לטמפרטורות כאלה, אבל בשימוש רגיל טיגון וכ"ד אין שום סכנה.
 

Master Stav

New member
תעשה ניסוי

יש מדחומים שמיועדים למעלות גבוהות עזוב שמן ...לך על מים הרבה יורת בטוח וחמם אולם בסיר כאשר אלו רותחים גע במדחום בדופן הסיר .... מבדיקה שלי 345 מעלות ...
 

יוליקה

Member
מנהל
בכל זאת אסור לטגן בטפלון

אם באזור יש תוכים...הם רגישים לאדי הטפלון
 

Master Stav

New member
בוא נעשה סדר

טפלון מסוכן ב270 מעלות ומעלה ... טמפרטורת רציחה הינה 100 מעלות .... קרי ...מחבתות סירים או כול כלי טפלון שעומד על אש מסוכן ומשחרר רעלים באמצעות השרטות תבניות סירים וכיוצא בזה שמשומשים בתנורים ביתים אינם מסוכנים . אין לי מול עיני את המחקרים שקראתי , היתיא ז עובד בקליניקה של ד"ר עדי סאקר מה שעלה עלה עניין היה אדם בניו יורק שגידל תוכים , ואלו שהיו במטבח מתו לו כול הזמן מבדיקה מסתבר שטפלון שרוט שמתחמם על אש ישירה מגיע ל 300-400 מעלות ואף יותר ומכאן שהוא משחרר רעלים ...אנסה לשוחח עם ד"ר סאקר ולבקש שישלח לי את המחקרים .
 

avi5199

New member
שמן ב 250 מעלות מתחיל להשרף

ובעצמו מוציא חומרים לא בריאים. טפלון זה חומר פלסטי שעמיד עד 260 מעלות, מעל זה מתחיל להשרף, וכל חומר פלסטי שמתחיל להשרף מוציא חומרים מסוכנים.. טמפרטורת טיגון רגילה זה משהו כמו 180-200 מעלות. אם אתה מדבר על לשים כלי טפלון ישר על אש בלי כלום ולתת לו להגיע ל 300 מעלות אני מסכים איתך ב 100% שזה לא בריא , זה בלי לקרא מאמרים, ובלי לנסות על תוכים.. בקשר למידת הסכנה בבישול רגיל או טיגון רגיל, לא שמעתי שתוכים מתים מזה...אם היתי יודע שתוכים מתים מזה, גם אני לא היתי משתשמש בטפלון. מעניין אותי לקרא את המאמרים עכשיו הפחדת גם אותי עם התוכים האלה... אני חושב להפסיק להשתמש בטפלון בעצמי ...
 

Master Stav

New member
שאלת את הפירחונית

אני חושב שבאותו היום שנינו נפטרנו מכל הטפלונים במטבחים שלנו ..... אחפש את המאמרים
 

א פרח

New member
נכון באותו היום

נאספו והוצאו כל הטפלונים מן הבית ולא רק מהבית שלי גם מהבית של אבא, אוספי המתכות בעיר היו מאושרים באותו היום. כי גם הסברתי וסיפרתי לכל מי שאני מכירה וליד הפחים בעיר צצו והופיעו ערמות של מחבתות וסירי טפלון.
 

משה רון

New member
לא חייבים פלנצ'ה "איכותית" להכנת סטייק

פעם,כשהייתי שף צעיר מהאסכולה הצרפתית הקלאסית, האמנתי בתיאוריות הכתובות. במשך השנים, עם הניסיון וצבירת הבטחון למדתי, שכל התאוריות צודקות, אבל המציאות מנצחת. אני לא יודע לגבי מחבת ב30 ש"ח, אבל לי יש בבית בין היתר מחבת פסים תוצרת סין, שעלתה משהו סביב 70ש"ח. במחבת הזו אני מכין סטייקים מעולים ועסיסיים לא פחות מאלה שאני מכין במחבת ברזל. כשאתה מכין 2-3 סטייקים, כמעט ואין משמעות לצבירת החום של המחבת.החשיבות של צבירת החום מתבטאת כשאתה רוצה להכין כמות סטייקים אחד אחרי השני בקצב מהיר, וגם אז זה לא מדוייק. חום חזק מידי יגרום לשכבה החיצונית של הבשר להתקשות ולהחרך.את הסטייקים מכינים על אש בינונית כדי לאפשר לבשר להיצלות בקצב איטי שמאפשר לחום לעבור מהמחבת פנימה, ולא לאפשר אידוי נוזלים מוגבר. אפשר להכין סטיק טוב גם על מכסה של קופסת מלפפונים, המונח על 3 אבנים מעל גחלים לוחשות.
 

smadidi

New member
יש לי מחבת ללא פסים

כבדה מיצייקה ובה אני עושה סטקים
 

מאקי

New member
אקוולנטי להאם יש הבדל בין חמור לסוס??

תלוי .. בעיקר למי שזה חשוב לו או מבין.. לייתר זה 4 רגליים וזה גם. בטח שיש.. כמו ההבדל של הסטק של סטקיה טובה.. למה שעשית בגיל 13 על המדורה. בטוח שזה היה טעים אבל לא בר השוואה. וטפלון זה רק לאפיה. לא לבישול. סתיו צודק.. וחסר..
 
למעלה