לא חייבים פלנצ'ה "איכותית" להכנת סטייק
פעם,כשהייתי שף צעיר מהאסכולה הצרפתית הקלאסית, האמנתי בתיאוריות הכתובות. במשך השנים, עם הניסיון וצבירת הבטחון למדתי, שכל התאוריות צודקות, אבל המציאות מנצחת. אני לא יודע לגבי מחבת ב30 ש"ח, אבל לי יש בבית בין היתר מחבת פסים תוצרת סין, שעלתה משהו סביב 70ש"ח. במחבת הזו אני מכין סטייקים מעולים ועסיסיים לא פחות מאלה שאני מכין במחבת ברזל. כשאתה מכין 2-3 סטייקים, כמעט ואין משמעות לצבירת החום של המחבת.החשיבות של צבירת החום מתבטאת כשאתה רוצה להכין כמות סטייקים אחד אחרי השני בקצב מהיר, וגם אז זה לא מדוייק. חום חזק מידי יגרום לשכבה החיצונית של הבשר להתקשות ולהחרך.את הסטייקים מכינים על אש בינונית כדי לאפשר לבשר להיצלות בקצב איטי שמאפשר לחום לעבור מהמחבת פנימה, ולא לאפשר אידוי נוזלים מוגבר. אפשר להכין סטיק טוב גם על מכסה של קופסת מלפפונים, המונח על 3 אבנים מעל גחלים לוחשות.