פלסטינאים ופגאנים

elieshed

New member
פלסטינאים ופגאנים

הפלסטינאים אינם כוללים רק מוסלמים פנאטיים , יש בינהם אפילו פגאן אחד או שניים . ראו :

א זחון ויי

(אני מקווה שכתבתי נכון). גם כן פגנים. אבל אצלם המטרה מקדשת את האמצעים
אהבתי את המאמר... אבל מישהו צריך להעיר להם שהכנענים דווקא לא הגיעו משם (אלא מאזור מסופוטמיה כנראה), ושהפלשתים בכלל היו יוונים

ועוד הערה קטנה

גם מתוך המאמר, וגם מתוך ההגיון, ניתן להבין שהם מתשמשים בכך למטרה לאומנית גרידא, ואין משקל דתי-רוחני מאחורי המעשים והדיבורים שלהם. איני יודע איך זה היה בפגניות הישראלית של ה"כנענים" בשנות ה-40, אך בימינו, הדגש הוא יותר על הדת והרוח מאשר על הלאום. לעיתים יש דגש, בחלק מהאמונות הנאו-פגניות על העם והשבט, הם אין שאיפות לאומיות, עד כמה שהבנתי משגת.

קשקוש מוחלט

אם הפלשתינאים מחפשים את המקורות הפאגניים שלהם שיפמו לדתות של אבותיהם הערבים לפני בוא מוחמד (אל ג´היליה) ולא לעמי כנען שהוגלו ע"י האשורים.

עמי כנען לא הוגלו ע"י האשורים כולם

אלא שכבת ההנהגה בעיקר. הערבים שהיום מצויים בישראל הם לא ערבים "כשרים". הערבים ה"אמיתיים" ישבו באזור זמן מועט מאוד (שושלת עבאס אם איני טועה שישבה בסוריה, אבל אני צריך לבדוק כי נראה לי שאני מתבלבל). אילו העמים היו מגורשים כולם ע"י האשורים (או הבבלים, כשחושבים על זה, אלה היו הבבלים שהגלו את ממלכת ישראל ויהודה וייתכן שעוד אי אילו עמים מקומיים), אזי ממלכת החשמונאים לא הייתה צריכה לגייר את האדומים, למשל. גם הרומאים לא הגלו את כל העם, ותמיד היה גרעין יהודי בארץ. כשם שהיה גרעין שכזה, סביר להניח שגם מעמים אחרים בסביבה נותרו אנשים. כך שסביר להניח כי אנשים אלו היו פגנים-->התגיירו-->התיוונו-->התגיירו (שוב) --> התנצרו ולבסוף התאסלמו. מה גם, שאנשים אלה הם "אחינו". גם מחקרים גנטיים מראים כי הפלשתינאים קרובים גנטית ליהודים מאשר לסעודים, למשל.

טעות בידך

ראשית כל ממלכת ישראל הועלמה כליל בידי האשורים כנ"ל כל העמים של כנען. מלכות יהודה הוגלתה בידי הבבלים מיעוטם חזרו כעבור שבעים שנה (הצהרת כורש) רובם נשארו במסופוטמיה אך שמרו על יהדותם (יהודי איראן ועיראק צאצאיהם). לגבי הגויים שלאחר מכן מדובר בגויים שהובאו מאוחר יותר בידי האשורים במטרה להחליף את ישראל. וגם ככל הנראה במעט יהודים שהתאסלמו (כמו למשל ערביי המערות בחברון שהם ככל הנראה צאצאים של יהודי המערות מאותו אזור). לגבי הערבים, הם לא היו אבותיהם של כל ערביי א"י אך מצד שני הם השאירו את חותמם והתערבבו בתושבי א"י הקדומים ואפילו את התרבות והשפה ערבי א"י רחוק מאבותיו הפגאנים הרבה יותר מיווני או מאיראני(אומה שהערבים הצליחו לאסלם אבל לא להפוך לערבית)

למעלה