נמנמ...
"אז יאללה, להרוג את המפגע היהודי" - ממתי הורגים מחבל שתופסים עם רצועת נפץ? הוא יישב בכלא, בדיוק כמו פלסטינאי שמנסה להבריח דינמיט לתוך שטחי ישראל כדי לפוצץ אותו בבית קפה (כן, אפילו בית-הקפה שלך). דבר אחד בטוח, הוא לא ישתחרר תמורת חלקי גופות של פלסטינאי, כי דבר כזה קורה רק במצב ההפוך, כשטנק של צה"ל מתפוצץ ופלסטינאים רצים לאסוף את האף ואת הטחול של האחים שלך כדי להתמקח עם ישראל (סליחה על התמונה, אבל זה בדיוק מה שקרה). "להרוס את ביתו (אופס, עושים את זה בכל מקרה)" - נכון, עושים את זה בכל מקרה, אבל אם הוא היה יורה על כפרים פלסטינאים מחלון ביתו (במטרה להרוג, לא כמו הערבים, שרק רוצים להפחיד אותנו והדם היהודי שנשפך הוא תופעת לוואי), במקרה כזה, בהחלט היה מקום להרוס לו את הבית. אני בטוח שאת, מתוקף היותך נציגו הבלעדי של יופיטר, היית מצדדת בעמדה זו. גם אני. "לבצע פעולת נקם ולהרוג את מי ששלח אותו" - כאן אני ניצב בבעיה קטנה. טכנית, המאבטח במחסום סיפק לו את הנשק, אבל לא מדעתו. יכול להיות שהוא הושפע בעקיפין מקולות קיצוניים בימין, אבל כיוון שאין ספק שאירוע זה לא היה מתרחש לולא תוכנית ההתנתקות... את מבינה את מי אפשר להאשים, לא? מה גם שאני לא חושב שיש רב-מחבלים שהלביש אותו עם חגורת נפץ וסיפק לו את המפה של המחסום. לא יודע... אם יש כזה, צריך להביא אותו לדין. אין ספק. את, כמובן, משום שאת פשוט נוטפת מוסריות, את תדאגי לזה. מצפה בכליון עיניים. ערבים מותר להרוג ויהודים לא? את בטוחה? תסתכלי על המציאות, על המספרים. זה נורא עצוב שבסופו של דבר כאב ענק נבלע במספר, אבל אולי עדיף לראות את הדברים ככה, בפשטות. לפי מה שאני ראיתי בשנתיים וחצי האחרונות, יהודים אפשר, מותר ומצווה להרוג (אוקיי... אוקיי... לזרוק לים. אבל שכחתי... כשערפאת ואבו-עלא אומרים דברים כאלה, הם עושים את זה מתוך אינטרסים פוליטיים. אהה, הם התכוונו "לזרוק אותנו לים" כמשחק? כשכולנו נשחק שש-בש ומטקות על החוף בעזה הם ידחפו אותנו למים וכולנו נצחק. הו... Ahmed here I come...). אם אסור להרוג יהודים, וערבים מותר, איך זה שכל כך הרבה יהודים נרצחים? אם אסור להרוג יהודים איך זה שאחרי ש-20 בני-נוער נרצחים בדולפינריום ישראל מפוצצת בניינים ריקים עם דגלי החמאס? אם אסור להרוג יהודים איך זה שהאו"ם לא מתערב כששלושה חיילים ישראלים נחטפים ממש תחת אפו? (ולישראלים שלום, כמובן, לא? תזכירי לי בבקשה על מה חולמות משפחות הנחטפים בלילה אם לא על חיי בניהם). אם אסור להרוג יהודים איך זה שצלף פלסטינאי עומד עם כוונת על ראשה של שלהבת פס בת השנה ומשחרר כדור, והעיתונות הישראלית חוזרת אחרי יומיים-שלוש לסדר היום... "מירי בוהדנה ודודו טופז בלה בלה בלה"? אם אסור להרוג יהודים איך זה ששני חיילי צה"ל זוכים ללינץ' מאוד מאוד הומאני ברמאללה, והעולם שבוע לאחר מכן מטיל סנקציות על ישראל? אם אני הפלסטינאי הממוצע, לפי התוצאות בשטח, אין בעיה עם הרג של יהודים. אחרת, מישהו היה אומר משהו יותר תקיף מ-"אנחנו משתתפים באבל המשפחות".