פלסטיק (וגם ללה).. לגבי בלעם והאתון

masorti

New member
פלסטיק (וגם ללה).. לגבי בלעם והאתון

אתה מודע לכתובת דיר-עלא שבה מתוארת נבואה נוספת של בלעם שלא מופיעה בתנ"ך? נזכרתי בדבר, ותמהתי אם גם אתה מכיר את הנושא.

lala897

New member
זה מופנה גם אלי, נכון?

לא אני לאיודעת על מה אתה מדבר. אתה יכול לפרט לי?

masorti

New member
אפרט בשמחה...

בשנת 1967 התגלו (בחפירות שנערכו בדיר-עלא שבירדן) קטעי טקסט המכילים נבואה של "בלעם בר בעור". ההשערה המקובלת היא שהטקסט שנתגלה נכתב בערך בשנת 700 לפני הספירה (שזה אומר בערך בתקופת המלך חזקיהו). כמובן שמועד הכתיבה של הטקסט לא חייב להיות מועד הנבואה המקורית, ויתכן שהנבואה היתה עשרות או מאות שנים קודם. הנה לך לינק בעברית לנבואה הזו. אם את רואה עברית הפוכה, תעברי ל- encoding מסוג (Hebrew (visual הנה לך גם תמונה של הממצאים. למטה מצורפים עוד שני לינקים באנגלית על אותו נושא.

lala897

New member
לא היה לי סבלנות לקרוא את הלינק

אבל נשמע מענין. מה היה כתוב שהנבואה היתה?

lala897

New member
מה?

קראתי את הלינק אח"כ ולא הבנתי את זה ככה. מה הפורענות? מצוין שם? לפי מה שהבנתי זה קטעי משפטים שאי אפשר ממש להבין מזה משהו, לא? אולי אני טועה.

masorti

New member
אם היית מדפדפת בלינק...

היית רואה ניתוח של הנבואה. תקראי את השליש או חצי העליון של הדף הזה. יש שם הסבר כללי על עיקר הנבואה. (אח"כ יש השוואות לנבואות בתנ"ך, אבל את זה את יכולה לא לקרוא אם אינך רוצה.)

פלסטיק

New member
לא ממש לא ידוע לי על כך

אני אכנס בהזדמנות לקרא את הקישורים תוכל לספר בשתי מילים על מה מדובר?

masorti

New member
מה זה משנה?

בדקתי, והלינק העברי הוא מטעם "מכון אורות" בראשות פרופ. הלל וייס. מן הסתם מדובר במכון דתי-ימני. (אם תמצא לינק עברי אחר לכתובת זו, אתה מוזמן להביאה. מצידי שזה יהיה מטעם מועצת שינוי.) מצידי תקרא את לינקים באנגלית. עצם הממצא אינו שנוי במחלוקת, וגם המחלוקות על התיארוך קטנות יחסית. נ.ב. מההתעמקות שלך במקור הפירסום נובע שאתה חושד בי בדבר שקר. לידיעתך, בניגוד לאנשים הפועלים מטעם ארגוני ההחזרה בשאלה - אני לא מביא ממצאים ועדויות מסולפים מתוך כוונה להטעות.

פלסטיק

New member
טעית בכוונתי

פשוט כשאני לא מסוגל לקרוא את המקור אני מעוניין לראות תרגום של יותר מגוף מחקרי אחד. ותרשה לי לא להגיב לעניין של מי נותן מידע מסולף, אין לי כוח לויכוח עקר לפני השבת

למעלה