פלסנמור חוזה מחייב עם כללית

משקיע88

Well-known member
פלסנמור הונפקה בבציר המפוקפק של 2021. היא איבדה בבורסה חלק גדול משוויה בהנפקה. היום היא הודיעה על הסכם מחייב להספקת 25,000 מכשירי אולטרסאונד ביתיים לקופ"ח כללית. היא נסחרת כרגע סביב 250 מיליון ש"ח. לי זה נראה מעניין. קניתי. אין כאן ייעוץ השקעות מכל סוג שהוא.

dw

Well-known member
מנהל
פלסנמור קופצת 30%. מציע להיזהר.

אני חושב שהנייר הגדול והאיכותי בסקטור (ציוד רפואי) זו אילקס. ש"ש 700 מלש"ח. שייכת למדד יתר60.
נראית לי יותר איכותית ומעניינת מפלסנמור, שזה נייר יתר לא משהו.

אילקס רווחית לאורך זמן, ועם רווחים משמעותיים ולא מינוריים (בשנה האחרונה פחות).
פלסנמור בד"כ מפסידה כסף. אבל אולי ישתפרו בעתיד. מה שכן שווי של 250-300 מלשח לדבר כזה לא נראה זול במיוחד בסקטור, כך שמשלמים לא מעט על צפי לשיפור משמעותי בעתיד.

משקיע88

Well-known member
פלסנמור קופצת 30%. מציע להיזהר.

אני חושב שהנייר הגדול והאיכותי בסקטור (ציוד רפואי) זו אילקס. ש"ש 700 מלש"ח. שייכת למדד יתר60.
נראית לי יותר איכותית ומעניינת מפלסנמור, שזה נייר יתר לא משהו.

אילקס רווחית לאורך זמן, ועם רווחים משמעותיים ולא מינוריים (בשנה האחרונה פחות).
פלסנמור בד"כ מפסידה כסף. אבל אולי ישתפרו בעתיד. מה שכן שווי של 250-300 מלשח לדבר כזה לא נראה זול במיוחד בסקטור, כך שמשלמים לא מעט על צפי לשיפור משמעותי בעתיד.
כבר רשמתי שאין בדברי המלצה. ההשוואה לחברת מעבדות הבדיקה וההזרקות אילקס איננה רלוונטית לכלום. יש אלפי חברות בארץ ובעולם ואינני מבין מה ההשוואה הזאת מוסיפה. פלסאנמור היא חברה ותיקה שנוסדה בשנת 2014. זה איננו סטארט אפ, היא מפתחת מכשירי אולטרסאונד ניידים. ההסכם עם כללית שדווח היום הוא בהיקף משוער של כ 38 מיליון ש"ח ל5 שנים. בחברה הושקעו סכומים משמעותיים גם בהנפקה וגם ע"י ג'נרל אלקטריק. לדעתי ההסכם מקטין את הסיכון בהשקעה בחברה, ויש סיכוי סביר שתוכל להרחיב את עסקיה בארץ ובעולם. כדאי להבין שתחום הטלמטריה היינו שידור נתונים בתקשורת נמצא בצמיחה מהירה, ובדיקות נוסח אלה של פלסאנמור חוסכות הוצאות רבות וכוח אדם לקופות החולים. רואים גם שימוש רב במכשירים למדידת פעילות הלב וזרימת הדם (לא רלוונטי לחברה).

למעלה