פלפל ירוק- מסוכן לבריאות?

סיביון

New member
פלפל ירוק- מסוכן לבריאות?

אמא שלי מתעקשת שפלפל ירוק מסוכן לבריאות כיוון ששמעה את זה מקרובת משפחה שנפטרה מסרטן לפני שנים והיתה על תוכנית מיוחדת של תזונה של ירקות ופירות חיים בלבד (היא חשבה שזה מה שיציל אותה) ושם נאמר לה שהפלפל הירוק מזיק. בכל מקרה, מישהו שמע על כך ויכול לאשר או להפריך? הדבר היחיד שהיה מציל את הטעם של הסלטים שלה זה הפלפל הירוק

TheFinalCut

New member
לא ידוע לי על שום גורם מסוכן בפלפל ירוק...

את זוכרת מה היה הטיעון בדיוק? באופן כללי, אז אני לא מכיר שום דבר מזיק בפלפל הירוק.

ailag

New member
הייתי מהמרת

שתזונה של *רק* ירקות ופירות היא מה שמזיק - לא מעודד סרטן, אבל בטח יחליש את הגוף. אין לי ידע רפואי, אבל חסרים שם המון מרכיבים (הראשון שעולה לי לראש B12)

סיביון

New member
אני מתארת לעצמי

שניתן בקלות להתגבר על חוסר ב-B12 ע"י נטילת כדורי מציצה של B12. בכל מקרה, מסתבר שאכילת פירות וירקות חיים אינה מרפאה מסרטן כפי שנתנו לקרובת המשפחה שלי לקוות בכת הזאת אליה הצטרפה בארה"ב. ובאותה מידה של סבירות כנראה שלא אצליח לשכנע את אמי שפלפל ירוק אינו מסוכן לבריאות כפי שלא אצליח לשכנע את אימי שהחומר המסריח שמכרו לה בקברי צדיקים בטבריה ואמרו לה לפזר בבית לא יעזור להגשים את כל משאלות ליבה. יש אנשים שלא מחפשים הגיון...

TheFinalCut

New member
לא, פירות וירקות לא מרפאים סרטן, אלא עוזרים ב

מניעת המחלה. ליתר דיוק, צריכה מוגברת של פירות וירקות מקושרת לסיכון מופחת ללקות בסוגים מסוימים של סרטן, או לסיכוי מוגבר לשרוד את המחלה, כפי שממשיך להתגלות במחקרים אפידמיולוגיים, דוגמת זה: Pierce JP, Stefanick ML, Flatt SW, et al. Greater survival after breast cancer in physically active women with high vegetable-fruit intake regardless of obesity. J Clin Oncol 2007;25:2345-51. (מחקר שהתגלה בו כי אכילת 5 מנות של פירות וירקות ביום מגדילה את סיכויי השרידות לסרטן השד ב-50%) אני מתאר לעצמי שהיתרונות יבואו לידי ביטוי בעיקר כשמדובר בתזונה מתמשכת ולא כמעין "תרופה" למחלה.

even though

it´s reasonable to believe that eating ONLY fruits and vegetables would weaken the body, which won´t help it fight the cancer.

TheFinalCut

New member
ובכן,

אני אישית לא מאמין שאפשר לחיות לאורך זמן רק על פירות וירקות. זרעים (בעיקר של דגניים ושל קטניות) דרושים כדי לקבל מנות נדרשות של חלבון.... וזה ללא קשר למצבי מחלה שגם כך דורשים משאבים רבים מן הגוף. אבל אני חושב שיש בהחלט מספיק סיבות לצרוך פירות וירקות בצורה קבועה וכחלק נכבד מהתזונה, והקשר בין זה לבין מניעה או עמידות לסרטן היא רק אחת מהן.

פלפל ירוק - יש לכאן ולכאן..

התזונה המקרוביוטית נמנעת מירקות שונים, ובכללם ירקות ממשפחת הסולניים - עגבניות, חצילים, וגם פלפלים. יש גישות שונות המתרצות המנעות מפלפל ירוק מסיבות נוספות (אפשר לקרוא על כך כאן). בנוסף, פלפל ירוק יכול להיות אחד משניים: א. פלפל אדום, סגול, כתום או צהוב שטרם הבשיל. פלפל ירוק מזנים אלו הוא בוסר, ולא מומלץ לאוכלו ירוק. ב. פלפל מזן ירוק בבשלותו.

אלי ו.

New member
המלצה, פנו לאיש מקצוע

למשל לדיאטנית קלינית בפורום תזונה ודיאטה השכן. אולי אם איש מקצוע יסביר שמדובר באמונה תפילה היא תשתכנע. אגב, באופן אישי אני מעדיף פלפל אדום.

למעלה